Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babeczka 30

Nigdy więcej pampersów DA-DA

Polecane posty

Gość babeczka 30

Kupiłam wczoraj pampersy DADA w Biedronce i już nigdy więcej :o Założyłam małemu wczoraj na noc dziś rano pupa czerwona i odparzona :o:o:o Skusiły mnie opinie tu na forum no i cena trochę niższa niż Huggies które używałam do tej pory.Nigdy więcej :o

Gość kasia2020
Współczuję maluszkowi. Ja kupuję i zakładam Pampers Activ Baby , troszkę drogie, ale jedynie nie odparzające małemu tyłka. Jego skóra jest bardzo wrażliwa, cóż zrobić. Po kimś to ma ... Dzisiejszą noc jakoś się przemęczy, a jutro już powinno być oki :)

Gość babeczka 30
Ja też od urodzenia używałam huggies i nigdy nie miał odparzenia,że też musiało mnie podkusić zeby zmienić :o Mam nadzieję że szybko się z tym uporam.

Babeczka - bo te Dady kiedyś były OK, a teraz się niby skaszaniły. Ja odkąd znalazłam pieluchowy ideał = Huggiesy Super-Flex, to nie daję się już kusić na eksperymenty na pupce Luśki. Nas jeszcze Belle nie odparzały - ale one są mizerniejsze w "formie" od Huggiesów.

Gość a ja jakis czas temu
przseszlam na toujours z lidla i jestem bardzo zadowolona:) co do tego uczulenia, bardzo czesto tak jest, kiedy zmienia sie pieluszke. jesli zalozysz jeszcze kilka razy sama sie przekonasz, ze nic sie nie dzieje. u mnie zawsze tak bylo, jak zmienialam rodzaj pieluch - najpierw pupsko odparzone, pozniej juz ok:)

Gość każde dziecko
jest inne i inaczej reaguje, u nas dada sprawdziły się. niektóre dzieci mają bardzo wrażliwą skórę, ale tak jak napisała poprzedniczka na początku odparzenie a później już ok

Gość hub
ja uzywam tylko huggisow i pupa oki

Gość babeczka 30
Chemical też zawsze byłam z nich zadowolona.Według mnie są najlepsze na rynku,i jednak dalej pozostanę im wierna juz zadnych eksperymentów :o

Gość malalalallaall
macie racje te da da sa okropne raz kupilam i drozej mnie wyszlo niz hagisy,zmienialam co godz lub dwie.i w dodatku jakies sztywne sa:( sa poprostu nie do dupkki:)

Gość a ja na pewno
znajdz topik gdzie dziewczyna pisala ze od dada jej corcia dosta;la grzybicy (ale to po wielokrotnym uzywaniu) a odparzenie pewnie juz przeszlo

Gość hehe ale się uśmiałam
PAMPERSY DADA:D chyba pieluszki DADA;)

Gość hehe ale się uśmiałam
MaMani założyła topik o tym, że jej mała dostałą grzybicy od pieluszek DADA

Gość 1j111111
to ja mam wspaniałe dzieci żadne pieluchy ich nie uczuliły - używam dady.

Gość bo z każdą marką pieluch
chusteczek, kremów itp jest tak że jedno dziecko uczulają, a inne nie. wszystko trzeba dobrać indywidualnie dla dziecka. to że jednemu dziecku pieluchy odparzały pupę to nie znaczy że drugiem też odparzą. u nas dada sprawdziły sie rewelacyjnie.

Gość mama małej córeczkii
ale to że dada powodowały grzybice to już chyba nie kwestia dziecka, tylko szajsu producenta

Gość powiedziałabym higieny
a tak na poważnie czy nie bralo dziecko jakiegoś antybiotyku w międzyczasie? moje dziecko od roku używa dada i nigdy się nie odparzyło ani nie miało infekcji grzybiczej :o

grzybica akurat z brakiem higieny ma tyle wspólnego co nic :) była taka akcja ze dzieciaki pokolei miały grzybice od dady, jakaś partia wyszła felerna. Był tu topic o tym

akurat z higieną ma wiele wspólnego. w każdej firmie może być felerne partia (zanieczyszczona).

właśnie akurat nie ma nic wspólnego z brakiem higieny, bardziej z przesadną dbałością, bo wymywa się dobre bakterie. Poczytaj troche.

Skąd się biorą infekcje grzybicze? Jako źródło zakażenia drobnoustrojami wymienia się przede wszystkim stosunki seksualne, jednak wbrew pozorom nie jest to główna przyczyna infekcji. Najczęstszym powodem pojawienia się choroby jest bowiem samozakażanie szczepami grzybiczymi pochodzącymi z dolnego odcinka własnego przewodu pokarmowego, którego przyczyny nie są do końca wyjaśnione. ************Istotną rolę w wywoływaniu infekcji grzybiczych pełnią natomiast z pewnością niewłaściwe nawyki higieniczne, obejmujące zarówno zaniedbywanie higieny codziennej (szczególnie w czasie krwawienia miesięcznego), korzystanie ze wspólnego ręcznika czy kostki mydła, jak i… nadmierne przywiązywanie wagi do czystości, tj. częste irygacje pochwy czy stosowanie mydeł o silnym działaniu bakteriobójczym i intensywnie zasadowym odczynie. Siedliskiem grzybów i bakterii są także zazwyczaj publiczne sanitariaty, baseny i sauny.

heheeh spoko gadamy o niemowlęciu a ty wklejasz tekst o infekcjach pochwy spowodowanych stosunkami płciowymi i irygacjami pochwy nie sądzę aby córka mamani irygowała pochwę, nie zmieniała podpasek o stosunkach seksualnych nie wspomne :) brawo za adekwatny materiał :)

i co dalej twierdzisz że nie ma nic wspólnego z higieną???? może kąpiesz małą np w brodziku? albo w nieprawidłowy sposób dbasz o czystość w łazience?

to co wkleiłaś nie ma nic wspólnego z grzybicą skóry u niemowlęcia :) i tak, dalej tak twierdze :)

chodzi o niewłaściwe nawyki higieniczne! pewnie że dziecko samo o siebie nie zadba, ale ty byś mogła! a może chodziło ci o grzybicę stóp, a nie narządów płciowych???!!!

i moje dziecko nie miało grzybicy bo nie używam dady :)

o grzybice skóry głatkiej niemoto nie masz pojęcia o co chodzi widze :)

a ty może wkleiłaś link o grzybicy u niemowląt?

gładkiej miało byc

Gość czytałas to co wkleiłas
Zapobieganie Podstawą jest higiena osobista, tj. dokładne wycieranie fałdów między palcami po zajęciach na basenie; używanie własnego ręcznika oraz higiena ubrań. W przypadku grzybicy pachwin, pośrednie znaczenie ma także otyłość.