Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zoa

do matek synów.

Polecane posty

jak wytłumaczyć sześcioletniemu dziecku dlaczego sztywnieje siusiak? Małym chłopcom to się zdarza kiedy chce im się siusiu. To jak najbardziej poważne pytanie.

Gość Dziękuje ci Boże
za to że mam dwie córeczki!!!!!!!!!!!!1

Gość rokomaroko
w tym wieku już sztywnieje ? olaboga mam córke i marze o synku ale... :)

Gość malalalallaall
kochene moj ma roczek i rano jak wstaje to ma sztywnego siusiaka. ale nie wiem jak to wytlumaczyc 6 latkowi dopiero mnie to czeka:)

Gość malalalallaall
super odpowiedz:)

dziecko zadało mi takie pytanie. dlaczego mu sztywnieje.... Usiłowałam coś powiedzieć o ciałach jamistych co się wypełniają krwią. Ale dlaczego sie wypełniają? U \"duzych \" chłopców siusiol nie staje, kiedy chcą sikać, więc dlaczego staje u małych?

To mu powiedz że on (czyli Twoje dziecko) rozwija się, rośnie i całe wnętrze jego ciała dojrzewa i zamienia się powoli w młodego mężczyznę. I jak organizm tak się rozwija, to rózne mogą być reakcje w trakcie wzrostu. Ułóż to po swojemu, w Waszym języku.

Gość na ogół i dużym chłopcom
sztywnieje jak chce im się siku. Po nocy mój mąż zawsze na baczność zanim pójdzie do wc. Twoj nie??? Zresztą ciała jamiste wypełniają się krwią w zupełnie innym przypadku:) Wiec nie opowiadaj dziecku bajek. Widzę że sztywnienie członka tylko z jednym ci się kojarzy :) Dzieciakowi zapełnia się moczowód i stą sztywne prącie. Wiec nie kombinuj z tymi cialami...

Gość ejoo
mój synek ma 5 lat,jak ja się go pytam co mu tak stoi siusiak? to on mi odpowiada że sikać mu się chce albo że on go sobie tak brzuszkiem podnosi :) ;) on sam wie czemu.

Ale masło maślane wyszło :O Już śpiąca chyba jestem :P Chodzi o to, że Twój syn zamienia się powoli w mężczyznę, a nie jego wnętrzności :O Mój jeszcze tak szczegółowo nie pyta :)

nie zawsze sztywnieje przez ciała jamiste?:O ta mała bestia jest strasznie dociekliwa. Może by to tłumaczenie ojcu zlecić:P . Chłopakom to może jakos łatwiej będzie się dogadać

prawde powiedzieć. chłopakom sztywnieje siusiak często, jak go ruszają, jak się budza. powiedzieć, ze siusiak sztywnieje i juz taka jego uroda w końcu. niech sie nie martwi, wszyscy chłopcy tak maja. rosna mu zęby, sztywnieje siusiak, ma katar w nosie, ludzki organizm-to wszystko.

Padme oczywiście,że trzeba prawdę. tylko w jaki sposób? Dla mojego dziecka odpowiedź \"bo taka jego uroda\" jest nie wystarczająca. Nie mogę zbywać tekstami\"bo tak jest\"

Gość ejoo
urodzinowa stara dupa ma super pomysł z tym atlasem,jeśli ty nie potrafisz to może mężowi pójdzie to sprawniej ;)

Gość do na ogol i duzym chlopcom
twoj maz ma poprostu poranny wzwod....

U dużych tez sztywnieje wiem to po mężu:D Myślę ze 6 letniemu dziecku nie wytłumaczysz naukowo Może po prostu powiedz mu ze chłopcy juz tak maja gdy im się siusiu chce No 6 latkowi to wystarczyć powinno Chyba ze jest bardzo ciekawski to będziesz musiała wymyślić bardziej wyczerpującą odpowiedź Co do małych chłopców ja mam półtora miesięcznego synka i jemu tez sztywnieje gdy chce mu się siusiać I dziękuję Bogu ze tak jest bo po tym nauczyłam się rozpoznawać ze mały będzie sikać gdy zdejmuje mu pampersa Na samym początku prawie zawsze był on jego ubranko i ja zasikana bo chłopcy mają tendencje sikania do góry na boki i we wszystkie strony w jakie to jest możliwe:D

Gość Red Nostradamus
cześć, dzisiaj mój syn zapytał o to samo mamę... wydaje się, że najlepsza odpowiedź to byłoby połączenie dwóch odpowiedzi już pewnych kobiet :-) bardzo mi się spodobały i są chyba na miejscu... ja mu dzisiaj jako ojciec podpowiem, że po nocy uzbierało się dużo siku i sprzęt się powiększył poza tym rośniesz i dojrzewasz do młodego mężczyzny... już mu tego nie powiem, że mi zawsze rano stoi, jak żona obok prawie goła leży przecież... bo i tak jej nie puknę i tak jej nie puknę, zostaje czasem umywalka...

Gość gość
No i popatrzcie co ta poprawność i nowoczesność z Wami kobiety porobiły. Ja wiem, że teraz to takie cool od przedszkola uświadamiać dzieci seksualnie. Przystopujcie. Dziecko sześcioletnie oczekuje prostych odpowiedzi i rozwiązań. Wystarczy jak mu powiesz zgodnie z prawdą, że tak się dzieje gdy chce siusiu. A nie od razu o ciałach jamistych, wzwodach itd. Powariowałyście do reszty. Potem taki przedszkolak wie wszystko o życiu seksualnym, zabezpieczeniach itd, ale mając 10 lat nie wie na czym polega oddychanie, nie potrafi wymienić prostych domowych sposobów na ból gardła, czy choćby głównych narządów wewnętrznych człowieka. Edukacja zaczyna i kończy się na penisie.

Gość gość
a najlepsze jak sie chlopy wypowiadaja w takich tematach, w kategorii ciaza, porod, macierzynstwo, znawcy tematu!

Gość gość
Mojemu czasami sztywnieje ale jeszcze nie zadał mi takiego pytania. Muszę pomysleć co mu odpowiem w razie czego :) Hmmm.. chyba mu powiem że wszystkim chłopczykom tak czasem sztywnieje i że tak ma być hehe

Gość gość
"w tym wieku już sztywnieje ? olaboga mam córke i marze o synku ale... usmiech.gif" Tak jest naturalny wzwód fizjologiczny już u niemowlaków. Też o tym nie wiedziałam ale odkąd mam syna to juz wiem. Już tak przywykłam do obsługi małego chłopca że nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Natomiast zaczynam obawiać się jak obsługiwać dziewczynkę w razie gdyby mi się w przyszłości trafiła mimo że sama nią jestem. No ale jak sie taka dziewczynka np. obsra to ja nie będę wiedzieć jak ją tam czyścić bo jak sobie np. "żabcie" przy okazji zabrudzi to takie chusteczki nawilżające chyba nie wystarczają. No nie będę wiedziec jak sie do tego zabrać

Gość gość
Mój ma 3 lata i tez ma wzwód i to od dawna chyba od dwóch lat albo wcześniej ale to nie jest jeszcze przecież taki prawdziwy wzwód jaki mają nastolatkowie tylko zaledwie takie "ćwiczenia" organizmu na przyszłość