Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2 miesiące do porodu

Koleżanki zorganizowały mi babyshower-polecam

Polecane posty

Czy znacie ten zwyczaj imprez zwanych babyshower? Ja się załapałam na taka imprezkę-zorganizowały mi ją koleżanki. Dostałam mnóstwo fajnych prezentów:tort pieluszkowy, "miskę prania"-miska ze środkami do prania ubranek niemowlęcyh, kosmetyki na rozstepy oraz Cool Twistera-koleżanka, która mi zorganizowała imprezę wyczytała na nim baby-shower.pl. Na tym portalu są super rady jak zrobic cięzarówce taką super imprezę-dziewczyny polecam-bo jest to super relaks przed porodem. A tak nawiasem mówiąc to tort pieluszkowy i ten schładzacz do wody sa super pomysłem nawt na prezent po porodzie. Podaję link 2 w1 czyli portal babyshower i informacje o tym sprytnym urzadzonku-świetne dla dzieci na butelce i tych kaszkowych

Gość kamlinka
a gdzie ten link??????????????????????????????????????????????????

Gość Fajna sprawa ale ja już
się nie załapie-spełniłam się ciążowo, teraz realizuję sie jako mama.

Ja już też się nie załapie. Impreza fajna, ale znowu amerykańska nazwa-mamy już heloween(osobiście nie toleruję tego świeta), a teraz ten babyshower. Może jakiś polskim odpowiednik?????

Gość moooonikkkkkaaa
Ja jesten teraz w koncowkce 6 miesiaca ciazy i sama sie tez zastanawialam nad zorganizowaniem przyjecia baby-shower.... powstrzyuje mnie tylko to zeby kolezanki nie wziely tej imprezki jako pretekstu do wyludzania prezentow dla mnie. Co innego kiedy taka impreze zorganizowalaby mi przyjaciolka ( na co sie nawet nie zanosi ) a co innego kiedy ja sama zapraszam dziewczyny na impreze o ktorej do konca moga nie wiedziec o co chodzi .....No nie oszukujmy sie ja jako ciezarna slyszalam i czytalam o baby-shower ale nie jest to jakos popularna sprawa jak np. obowiazkowy wieczor panienski

Do mooooonikkkkaaa może wpadną na taki pomysł. Przyznam, że ja byłam zaskoczona. No i że bawiłam się lepiej niż na wieczorze panieńskim-głowa mnie nie bolała na nastepny dzień:). Poza tym imprezka nie musi być nie wiadomo jak wypasiona-dużo fajnych pomysłów jest na tym portalu, ni i chodzi przecież o spotkanie, na którym ty będziesz pepkiem świata.

Gość ja pierdu
co za tekst,na ktorym ty bedziesz pepkiem swiata,kurva to jest przyjecie dla nienarodzonego dziecka,i ono jest pepkiem swiata egoistko

Do koleżanki, która musi pluć jadem-pozwalam sobie zauważyć, że dziecko jest nierozłączne z matką-przynajmniej w tym okresie. Dobre samopoczucie matki+dobre samopoczucie dziecka, więc daj mi spokój i mojemu dzicku, które jest pepkiem świata też. Odwiedź swoje koleżanki-w ZOO, w terarium, albo w sklepie zoologicznym

Dobre samopoczucie matki=dobre samopoczucie dziecka-tak miało być

Dla ja pierdu podszkol się w temacie (i kulturze wypowiedzi też) a potem wypowiadaj \"...baby shower, czyli przedurodzinowym przyjęciu, które dla przyszłej mamy organizują jej przyjaciółki. Angielska nazwa tego przyjęcia-zwyczaju mówi sama za siebie – chodzi o zalewanie przyszłej mamy (shower po angielsku znaczy prysznic) strumieniami prezentów i miłością. Ten zwyczaj ma długą tradycję, sięga XVIII wieku, kiedy to panie spotykały się na popołudniowej herbatce, żeby obdarować przyjaciółkę, spodziewającą się dziecka, osobiście wykonanymi drobiazgami dla jej maluszka.\"-źródło wspomniany wyżej portal.

Ja miałam baby shower. Niestety, zignorowałam radę szwagierki by zrobić listę, w związku z czym dostałam masę prezentów które w ogóle się nie przydały. O ile taka zabawa w ogóle przyjmie się w Polsce, szczerze polecam zrobienie listy, bo można skompletować w ten sposób prawie całą wyprawkę. Dla osób zaproszonych jest to wielka wygoda, bo nie muszą łamać głowy nad tym co kupić, trzeba tylko wybrać coś z listy. Impreza fajna, tym bardziej że biorą w niej udział same baby, a nie faceci których sprawy ciąży, dzidziusia itp. przerażają lub latają koło tyłka ;)