Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pensylvania

śmierdzi mi z ust

Polecane posty

Gość pensylvania

dobrze się odżywiam, nie palę, nie piję a śmierdzi mi z buzi gumy nie pomagają, odświeżacz na krótko jak mam się leczyć ?

Gość ja tez to amm ostatnio
czytalam o tym dosz duzo,moze to byc wina a) nie wyleczonych zebów(ale ja ostatnio wyleczylam wszystkie? b)nieswiezy zapach pochodzi z zołodka,jak zle sie odzywiamy c)zbyt malo wody,powoduje nieswiezy oddech czytalam ze cynk organiczny jest dobrt na nieswiezy oddech,tez nie wiem co zrobic,

Gość ja tez to amm ostatnio
tamto co co innego,o migdalkach

tak, o migdalkach, ale moze autorka na to cierpi, a nie wie? Bo to jest bardzo często przyczyną nieświeżego oddechu.

Gość pensylvania
niestety :-( zrozumiałam, że mam to samo z tymi migdałami a zawsze się kurna zastanawiałam, dlaczego mi śmierdzi ? przecież dbam o siebie, mam zdrowe zęby, nie mam nadkwasoty. nie chce mi się żyć normalnie co mam zrobić jak ktoś do mnie blisko podejdzie i chce ze mną rozmawiać ? to ja wtedy się odsuwam i mówię w bok udając że na coś patrzę a ten rozmówca myśli, że jakaś głupia jestem :-(

No, fakt, to może być kłopotliwe. Idź do lekarza z tym, może Ci coś zaradzi, bo jeśli sama sobie z tym nie radzisz, to nie ma innej rady.

Gość do pensylvania
jesli odkrylas ze masz ten sam problem z migdalami co na tym podanym topiku to idz do lekarza a teraz, od razu sproboj sie samodzielnie pozbyc zawartosci migdalow. Pozniej przeplucz gardlo szklanka wody z 1 lyzka wody utlenionej albo soli. To na jakis czas sprawi ze oddech ci sie poprawi. Az do czasu kiedy sie tam znowu zacznie zbierac.

Gość januszs
Do wszystkich którym jedzie z gęby: Najczęstszą przyczyną są niestety zęby. A tak właściwie to szczeliny między nimi. Zauważyłem to już 15 lat temu. Po umyciu zębów żeby nie wiem jak dokładnie i najlepszą szczoteczką wyczyścić je to zawsze między szczelinami zostaje trochę pokarmu.Szczególnie zdradliwe jest mięso, żółty ser..białko.. Jeden ma szczeliny większe inny mniejsze. Czym większe szczeliny tym gorzej. Najgorsze są dziury klinowate w które jak pokarm wciśnie się podczas gryzienia to potrafi kilka dni tam zalegać dopóki nie rozłoży się i nie wypłucze się z następnymi posiłkami..Pozostawiony pokarm w szczelinach gnije cały czas a bakterie maja raj. Trudno go usunąć szczoteczką...rozkłada się aż wreszcie śmierdzi. Używajcie więc nitki dentystycznej codziennie oraz miniaturowych szczoteczek dentystycznych do szczelin między-zębowych np. Oral B..tak zwane wyciorki do szczelin miedzyzębowych. /można je dostać w dużych aptekach lub zamówić/. Ja stosuje Oral-B 2,5mm i nitkę po każdym posiłku /przed czyszczeniem szczoteczką/ a szczególnie dokładnie wieczorem. Po 2-3 miesiącach /cierpliwość tu bardzo popłaca trzeba się do tego wprawić i przyzwyczaić/ takiego dokładnego czyszczenia/sprzątania gęby/ bakterie w jamie ustnej zniechęcają się bo mają za mało pożywki.. tak więc i rano nie jedzie mi z ust. Komfort. Raz w tygodniu wieczorem po czyszczeniu płukam usta płynem dezynfekującym /Nie nadużywam płynów wystarczy raz w tyg. maja swoje działania uboczne./ Warto też delikatnie wyszczotkować szczoteczka język .No i oczywiście w takim czyszczeniu trzeba być konsekwentnym do końca życia. Tak jak z myciem innych części ciała. Ponadto raz na rok regularnie z kalendarzem w ręku wizyta u stomatologa i czyszczenie zębów z kamienia lub przegląd nawet jak nie ma żadnych dolegliwości. Zauważyłem też że kamień nazębny nie powstaje tak szybko odkąd czyszczę zęby nitka i wyciorkami ORAL-B Jeżeli taka terapia nie pomoże to trzeba odwiedzić laryngologa i sprawdzić migdałki. Ale 95% ludzi ma problem raczej ze szczelinami a nie z migdałkami o czym nawet nie wie. Tak więc zacznijcie od dokładnego czyszczenia zębów a nie głaskania ich szczoteczką i przyklepywania wczorajszego żarcia w szczelinach. Pozdrawiam januszs

Częste picie herbatki z szałwii wzmacania cały organizm JEST ZALECANA DO STOSOWANIA ZEWNĘTRZNEGO PRZY WSZYSTKICH OBJAWACH ZAPALENIA MIGDAŁKÓW CHOROBACH GARDŁA ROPIEJĄCYCH ZĘBACH. wiele dzieci i dorosłych mogłoby uniknąć operacji migdałków gdyby wześnie zaczeli pić te cudowną rośline . należy robić sobie płukania tą leczniczą roślina bardzo dokładnie i dość częśto najlepiej 2 razy w ciągu dnia i potem nic nie jeść i pić przez jakiś czas żeby się wchłoneo i takie tam ja osobiście oprócz płukania 1-2 krople olejku szałwii polewam na patyczek do uszu i dokładnie również co bardzo ważne z tyłu migdałka tą część która jest absolutnie nie widoczna i najbardziej śmierdzi czyszcze tym patyczkiem higieczicznym < okropne aż się zbiera na wymioty > po 2 tygodniach płukania czyszczenia i picia herbatki zapach który wydobywał się z migdałków zniknął sama nie moge w to uwierzyć i się zastanawiam czy może tylko zeshizowałam i cały czas śmierdzi ale nie!!!!!!!!!!!!! Maryja mnie uleczyła !!!

Na nieświeży oddech super jest pasta properio białej perły, czytałam w necie, że dzięki cynkowi zwalcza przyczyne, a nie tylko objawy. Dodatkowo chroni też dziąsła bo ma różne zioła i enzymy i troche wybiela. Stosujemy ja cała rodzina nawet tak zapobiegawczo. Nie ma jak świeży oddech od rana przez caly dzionek ;)