Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sie dzieje nie wiem tego

Co się dzieje z zębami w ciąży ??

Polecane posty

wiem ze traci sie wapń ale co np. jak ma się pruchnice albo kamien na zebacch? a co jak paradontoze? wypadaja zeby? slyszalam ze tak sie zdarza.. znacie przypadki "co jedna ciążą to jeden ząb" czy to tylko plotki?

Gość prenatall
podobno zęby ''siadaja'' po ciąży i psuja sie najczesciej od wewnatrz. ja na dwamiesiace przed zajsciem w ciąże wyleczylam wszystko i niestety juz w trakcie ciazy sie zaczelo ze jeden sie zrobil nawet kanalowy i w ciazy musieli mi go otwierac i podawac lekarstwo reszta po porodzie. jednak jakby nie patrzyl dziecko cos z nas czerpie

Gość Ixi721
a po czym poznać czy coś nie tak z zębem? zawsze boli ?

a rtg mialas?

Gość prenatall
u mnie tak jak pisalam przed ciaza zaleczylam wszystko potem w osmym miesiacu zaczal mnie jeden bolec poszlam do dentysty i ten wzial i zaczal go dotykac takim dziubakiem myslac ze moze to zapalenie dziasla uniusl troche dziaslo a tam kanal popsul sie od srodka wiec mnie zaczal bolec nie zrobil mi zzdjecia pozostalych bo w ciazy nie wolno

Gość prenatall
nie zrobili mi bo nie mozna dlatego dziubal mi od strony dziasla takim szpikulcem zeby zobaczyc co sie dzieje bo na zewnatrz nic nie bylo

Plotki)) Mnie nic nie było (oprócz krwawiących dziąseł), ale regularnie odwiedzałam stomatologa))

Gość zęby w ciąży
trzeba przede wszystkim myć, po każdym posiłku, nawet drobnym podjadaniu. Jeść dużo produktów bogatych w wapń. Nie da się ukryć, że próchnica ciąży pojawia się w wyniku zwiększonego apetytu, w tym na słodkości i licznych mdłości, a wiadomo, kwasy żołądkowe bardzo źle wpływają na strukturę szkliwa.

Gość prenatal
ja ani nie wymiotowalam ani nie jadlam specjalnie slodkiego a zab mi sie popsul od srodka na zewnatrz nie mialam nawet plamki:(

Gość aaz sie boje co ja bede miec