Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mokka 1

jaki stały pokarm wprowadzić niemowlakowi

Polecane posty

moja córka skończy za tydzień 4 m-ce i chciałabym wprowadzic jej stały pokarm, ale nie wiem od czego mam zacząć. Napiszcie jak to wyglądało u was, czy była, to kaszka, jabłko, marchew? I w jakich ilościach podawałyście.

Gość ja to robilam taaaak
ja podalam najpierw kleik ryzowy, potem jablko, marchewke i pod koniec 4 miesiaca dalam pierwsza zupke ugotowana z marchewki odrobiny maselka. pozniej stopniowao wprowadzlam pitruszek do zupy, ziemniaka, miesko,i kolejne warzywa. zawsze mieso do zupy gotowalam oddzielnie a pozniej wszytsko miksowalam i do sloikow gorace. w ten sposob moj synek jadl zupke dwa dni. Do tej pory uwielbia zupy:P

Podaję nowości mojej małej już 3 tygodnie. Zaczęłam od marchewki - 2-3 łyżeczki na początek, potem za kilka dni jabłko, marchewkę z jabłkiem, marchewkę z ziemniakiem, podaję też soczek jabłkowy i od tygodnia łyżeczkę kaszki glutenowej wg ost. zaleceń dot. żywienia niemowląt. Powodzenia

Gość jedzonko
a zaczełma podawać jabłko w malutkich ilościach jak mały skończył dwa miesiące, potem jak miał cztery, najpierw dałam mu kaszkę mleczno - ryżowa, następnie zaczełam mu podawać marchewkę (oczywiscie najpierw po łyżeczce i stopniwow zwiększalam ilość), no i potem do marchewki dodawałam ziemniaczka i to razem miksowałam blenderem i po paru dniach kolejne warzywo, a teraz już maluszek skończył 6 miesięcy i wcina pięknie zupki z mięskiem

Gość mamaMacia
Ja zaczęłam od marchewki Gerbera, jest słodka i nie zawiera dodatków. Najpierw jedną łyżeczkę, potem 2, coraz więcej a po pięciu dniach dołączyłam ziemniaka, potem dałam ziemniaka z dynią itd. Kaszek i kleików na początku nie dawałam, bo po co? Tylko rozpychają żołądek

Gość atlanka
Ja generalnie obstawiam słoiczki na początek. Moja pani pediatra powiedziała mi, że lepiej podawać słoiczki, bo składniki są sprawdzone i przebadane. więc na początek to były słoikczi jednoskładnikowe, a teraz to już zupka jarzynowa i różne inne smaczki.

Gość mamaMacia
No właśnie Gerber ma takie słoiki jednoskładnikowe, nazywają się Naturalnie Proste