Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yoyaaj

Jaka wada wzroku do cesarskiego ciecia?

Polecane posty

Gość yoyaaj

Jaka wade wzroku trzeba miec zeby byla cesarka? Mam -3,5 i -4

Gość yoyaaj
odpowiedzcie mi dziewczyny :)

Gość zagrożenie
odklejenia siatkówki, same minusy nie wystarczą.

To nie jest tak, ze masz wysoka wade i juz cie kwalifikuja. Wazniejsza sprawa jest stan siatkowki. Z reguly osoby z duza wada maja bardzo zniszczona siatkowke i od razu sa kwalifikowani. Twoja wada jest niska - watpie by Cie zakwalifikowali ... oczywiscie przy niskiej wadzie siatkowka tez moze byc bardzo zniszczona, ale to zadkosc. Tutaj decyzje podejmuje okulista i do niego radze sie kierowac :)

Ja mam wadę -8 i nie wiadomo czy będę miała cesarkę, bo wszystko zależy od stanu Twojego oka, np. ciśnienia dna oka itp.Pod koniec ciąży trzeba skonsultować się z okulistą i on po badaniu może wystawić zaświadczenie o wskazaniach do cesarki lub o bezwzględnej konieczności takirgo porodu.

Gość yoyaaj
aha to nawet nie wiedzialam. ja jeszcze nie jestem w ciazy ale zawczasu pytam z ciekawosci, bo planuje:) myslalam ze chodzi o wade bo moja kolezanka ma -3,5 na oba i miala cesarke. ja mam jedynie problem z wrastajacymi naczynkami niestety, po noszeniu soczewek a jak z siatkowa to nie wiem

Gość yoyaaj
jesli chodzi o cisnienie dna oka to zawsze mialam dobre.

Tylko, że w czasie ciąży wszystko się może zmienić dlatego ileś tam tyg. (nie pamiętam dokładnie ile) należy udać się do okulisty i to właściwie on podejmuje decyzję.Mam tylko nadzieję, że ginekolog w szpitalu respektuje takie zaświadczenia i nie każe rodzić naturalnie.Ale jak wcześniej dostaniesz taki papierek od okulisty, to umawiasz się zawczasu na dany dzień do szpitala na cesarkę.

Gość yoyaaj
aha no to wszystko sie okaze :) dzieki!