Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsennenoce

spanie a ząbkowanie

Polecane posty

Gość bezsennenoce

Moja Córka 4 dni temu obudziła się z ząbkiem i od tego czasu gorzej śpi w nocy- budzi się co 1-1.5godz z płaczem. Do tej pory przesypiała całe noce. MA 7 miesięcy. Jak się obudzi, teraz sama nie zaśnie, muszę jej dać coś do picia i dopiero odłożyć mogę do łóżeczka. Czy to są jakieś jej fochy czy to te ząbki przeszkadzają? Jeśli tak, to kiedy napije się to jej pomaga?? Czy Wasze dzieci też gorzej spały jak rosły ząbki? Długo to może trwać? Uprzedzam, że daje jej na noc Viburcol, Apap i smaruje dziąsła Bobodentem.

Gość bezsennenoce
gdybyś przejawiał odrobinę inteligencji i znajomości tematu wiedziałbyś, ze ząbki które wyrzynają się na dole charakteryzują się tym, że jednego dnia ich nie ma a drugiego jest pęknięcie dziąsełka i pojawia się ząbek!

Gość to całkiem normalne
pierwsza córka przeszła ząbkowanie prawie niezauważalnie :) a druga przechodzi teraz i istna masakra - budzi się w nocy po kilka razy, odrazu dostaje kataru, płacze, o dziwo jest też głodna bardzo!! i rano rzadka kupa - to już piąty ząbek i narazie za każdym razem scenariusz ten sam - dopuki sie nie przebije są cyrki w nocy, później troche spokoju do momentu aż zacznie iść nowy itd starsza córka nie miała żadnych innych objawów ząbkowania poza rzadszymi kupkami i później jak wychodziły jej ostatnie ząbki miewała gorączki a z młodszą taki cyrk :(

Gość mamaAlusi
Moja córcia ma to samo, też ma 7 mies i budzi się co godzinę z płaczem:(Więc sądzę że to są ząbki i trzeba to poprostu przeczekać.

Gość Aśśśśśka
Chcesz zabić swoje dziecko???????????????? Przecież Apap to lek przeciwbólowy, maść na ząbki to lek znieczulająco-przeciwbólowy, a tamten trzeci to lek na uspokojenie. Kto Ci doradził, aby tyle leków podawać tak małemu dziecku??????????????? Jeżeli dziecko ma gorączkę powyżej 38,5 st. to wtedy podajesz specjalny lek dla dzieci na goraczkę i następnego dnia idziesz do lekarza, bo naprawdę niewiele dzieci gorączkuje przy ząbkach i może to być początek infekcji. Maść na ząbki stosuje się 2-3 razy dziennie i to odrobinę. Jeżeli nie pomaga, podaj dziecku do rączki schłodzonego gryzaczka. A czopka na uspokojenie sobie odpuść.....dla mnie to jest idiotyczne aby podawać dziecku czopka, po to, żeby nie płakało, bo płacz zawsze coś oznacza. Ciesz się, że twoje dziecko jeszcze żyje po podaniu mu aż tyle leków...... Takie osoby jak ty nie powinny w ogóle zostawać matkami!!!!!!!!!!

Gość bezsenne noce
a ty masz cos do powiedzenia w tym temacie oprocz obrazania mnie? 2 lekarki mi tak poradziły i gdzie nie wejdziesz na internet to pisze to samo. syropu podaje polowe zalecanej dawki i dostaje tylko na noc, w dzien nie, czopki sa heomatyczne, dziasla smaruje 3 razy wiec uwazam, ze nie truje mojego dziecka a probuje mu pomoc w bolu, bo gryzaki niewiele daja!!!!!!!

Gość bezsenne noce
to normalne,mamaalusi dziekuje za odpowiedzi, wiec mam nadzieje, ze u mojej Córci, też szybko miną te bóle, bo cierpię razem z nią:(

Gość Domi008
ja tez mam ten problem,moja 8 miesieczna corka tez nie przesypia nocy!budzi sie bardzo czesto z placzem,potem nie chce sama zasnac tylko musze ja w wozku kolysac a za pol godziny jest to samo!rowniez smaruje jej dzoaselka,podaje viburcol i ibufen ale to nic nie pomaga a ja jestem nie wyspana:/i malenstwo sie meczy

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci

Mój synek też(znowu)ząbkuje...wyglądam jak zombie.polecam mrozony owoc owiniety w szmatke na chwilke przyłożyć do dziąselka.U mnie żele i gryzaki nie skutkowały.A dla ciebie tabletki od bolu głowy...sama stosuje ;)