Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domi008

pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość Domi008

nie wiem co sie stalo ale od pewnego czsu moja 8 miesieczna corcia nie chce spac w nocy:(zasypia kolo 21 i budzi sie co godzine a nawet czesciej:(dodam ze wyzynaja jej sie zabki moze to dlatego?probuje zasnac ale zaraz sie budzi i marudzi a czasami potrafi obudzic sie z placzem:/poradzcie mi cos!!!moze macie jakies sposoby na sen maluszka?jestem wykonczona:(

Gość mamaaaagatka
to właśnie przyczyną jest ząbkowanie. ja mam córeczkę, która tez ma ponad 8 miesięcy ale nie ma ząbka ani jednego jeszcze.cały 7 miesiąc był dla nas okropny. tak jak piszesz budziła sie w nocy z płaczem, rzucała się z boku na bok i zasnąć nie mogła, nie chciała niczego z butelki, mało jadła.w dzień smarowałam Dentinoxem i podawałam 3 razy po 3 ml paracetamol i było lepiej. w nocy też 1 raz podawałam paracetamol. ząbkowanie podobno tak boli, że dziecko nie może spać.jedne dzieci wogóle bezstresowo je przechodzą bo mają wyższy próg bólowy. u nas już to minęło, śpi dobrze ale ząbka na wierzchu nie ma, lada dzień powinien wyjść. musisz to przeczekać. podawaj paracetamol i smaruj żelami i podawaj gryzaczek.

Gość Merrryme
Ząbki lub coś się dla maluszka przyśniło :) Trzeba to przeżyć, chociaż wiem, że jest ciężko. Moja mała budzi się w nocy 7 razy, duuuuużo je, ja już jestem naprawdę zmęczona, bo za dnia niunia pochłania całą moją uwagę, muszę zająć się domem, zrobić zakupy, pójść z nią na spacer, mam też wiele innych obowiązków i do tego dochodzą nieprzespane noce, no ale wiem, że to minie. Nie dawaj dziecku żadnych środków farmakologicznych, to minie za jakiś czas!!!!!!!

Gość Merrryme
Matki które podają dziecku paracetamol na zapas powinno się wysłać do szkoły! No bo skad niby wiadomo czy dziecku nie boli brzuszek?

Gość mamaaaagatka
Srodki farmakologiczne to takze paracetamol który podawałam! Byłam u 2 lekarzy- u rodzinnego pediatry i prywatnie i obydwaj powiedzieli, że jest nieludzkiim zachowaniem nie próbować ulżyć dziecku. paracetamol to łagodny srodek p/bólowy i p/gorączkowy i obydwaj lek. zalecili jego podawanie. przeciez dziecko nie moze spac przez ból i często jeść. żele też są wskazane. dawkę paracetamolu oblicza się dostosowana do masy ciała-wiec nie jest to podawanie na ślepo. moja mała miała wtedy niecałe 9 kg i było to 3 X 3 ml. i było lepiej dziecko to mały człowiek i nalezy mu ulżyć a takie małe dawki pomogą i nic złego sie nie stanie.

Gość mamaaaagatka
a tak pozaty do szkoły to może idź Ty kochana, bo ja jestem pielęgniarką i wiem co robię a skład to sobie poczytaj.