Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angielszki

Podwyzszony ALAT ASPAT ...

Polecane posty

Gość angielszki

No wiec mam troszke podwyzszony ALAT ASPAT ... lekarka zalecila: - nie pić i nie jeść alkoholu w żadnej postaci - nie jeść potraw smażonych (wskazane są gotowane lub pieczone bez tłuszczu) - nie jeść potraw tłustych - jeśli jesz warzywa i owoce to raczej gotowane a nie surowe Tak tez zrobilam ... no ale po miesiacy dietu ;/ wartosci sa podobne ASPAT: 60U/L norma do 37 ALAT: 55U/L norma do 42 Czym powinno sie to leczyc ? Czy lekarka na 1 wizycie zamast diety nie powinna od razu przepisac mi jakis lekow ?

Gość a bierzesz może jakies tablety
np.antykoncepcyjne czy np.środki przeciwbólowe.One bardzo niszczą watrobę:oWatrobe obciąża takze jedzenie słodyczy szczególnie czekolady,ciastek,batoników:o|Na watrobe szkodza tez takie rzeczy jak czosnek,cebula,majonez,tłusty nabiał,kawa.

Gość angielszki
Nie biore tabletek anty, a od miesiaca odzywiam sie wzorowo :)

Gość ccbvvvaa
a w ciazy nie jestes? Ja mialm podwyzszone w ciazy i na to saleki ziolowe np

Gość angielszki
nie jestem w ciazy

Gość idź do lekarza

Gość marcysiankaaaa
bez recepty spokojnie można brać: Heparegen, chemiczny-dobry Hepatilvit Cynarex-ziołowy, bardzo dobry, można brać przewlekle Sylimarol- jak wyżej Pocieszę Cię, że te wyniki nie są tragiczne. Trzymaj dietę, pobierz np Heparegen z Cynarexem i po dwóch tygodniach ponownie zrób badania. Dodam, że antybiotyki potrafią dać się we znaki wątrobie. Być może brałaś w nieodległym czasie.

Gość angielszki
No jutro wybiore sie do lekarza ... jedyne dolegliwosci to wzdecia, mecza mnie juz klika dni ;/

Gość za drogo pani bierze
nabiał szkodzi wątrobie ??? bzdura,przy wszelkich schorzeniach wątroby wyklucza się weglowodany na korzyść białka

Gość arash
tez mampodwyzszony alat i pije alkohol ale chce to ograniczyc czy picie piwa szkodzi na alat