Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spiralkowa

czy ktos ze spirala zaszedl w ciaże??ciagle mysle ze moge zajsc ?

Polecane posty

Gość spiralkowa

mam pytanie bo jakos w glowie mi sie nie miesci ze taka mala rzecz moze zabezpieczac... mam mniej wiecej od trzech m-cy ale ciagle mam pietra....

Hehehe znam to, tyle że spiralę mam od tygodnia. Ale wiem, że będe panikowała. Przez ten miesiąc lekarz kazał się dodatkowo zabezpieczać. Sama pytałam go o kobiety które zachodziły w ciążę przy spirali. Powiedział, że wśród kobiet którym on zakładał, nie było ani jedej. A w swojej karierze miał tylko kilka, ale to najczęściej z powodu złego założenia. Osobiście nie znam ani jednej kobiety, która by zaszła w ciążę przy tej metodzie. Wszystkie, które miały spiralę lub mają są/były zadowolone.

Gość melka amelka
Słyszałam kiedys o takim dziecku, które urodzło się z wrosnietą spiralą w rączce. Nie żebym miała cos do spiral, to nam opowiadała profesorka na ginekologii.

Ja mialam pare lat spiralke i nie wpadlam ale bratowa mojej bratowej wpadla i poronila ciaze.Zdarza sie ale powiem ci ze spiralka to najlepsza antykoncepcja pod warunkiem ze nie chcesz miec juz wiecej dzieci!!!Ja po wyciagnieciu spiralki zaszlam w ciaze w pierwsze dni plodne i niestety ciaza obumarla:(Teraz mam fajnego zdrowego synka.Teraz mnie na spiralke nie stac ale gdy bedzie wiekszy przyplyw gotoki to od razu sobie ja\"montuje\":)

Gość moja...mama
Moja mama zaszla w ciaze z moim bratem, ale to bylo 18 lat temu.... teraz na pweno spirala jest duzo lepiej skonstruowana :) spirala wrosnieta w raczke???? jakos tego nie lykam :O

Mantodea, nie strasz :D. Ale fakt też czytałam i o tym też mówił lekarz, że jeśli zdarzają się ciąże w czasie stosowania spirali, to często obumierają, są pozamaciczne. Hmmmm no ale skuteczność wysoka. Mam tylko nadzieję, że nie będzie problemów z zajściem w drugą ciąże, po wyciągnięciu jej.

Gość spiralkowa
Ja wiem ze zalozona jest ok mam juz dwoje dzieci i raczej nie planuje wiecej od dwoch miesiecy odkad ja mamciagle jakies wydzieliny - uplawy a miesiaczke miałam bardzo mocną zastanawiam sie kiedy te upławy ustana

Gość lopi
to ile kosztuje taka spirala że montodee na nią nie stać?

podnosze temat jaka macie spirale bo sama zamierzam po urodzeniou sobie zalozyc. dzies czytalam o mirenie( troche droga ale co zrobic) i drugi rodzaj jakas spirala hormonalna( nie wiem czy dobrze napisalam)

Gość lopi
no to ile kosztuje skoro jest droga?

Zależy jaka Mirena kosztuje chyba ponad 600 zł, normalna spirala kosztuje około 100-300 zł + założenie. Hormonalna spirala to też Mirena wg. mojego lekarza jest dla kobiet powyżej 35 roku życia. Ja mam złoto miedzianą.

Gość spiralkowa
niewiem jakie sa ceny w Polsce jestem obecnie w Uk i tu cala antykoncepcja jest darmowa wiec nic nie płacilam mam zwykła spirale, nie załozyli mi mireny ze wzgledu na moje policystyczne jajniki ...

Gość bimota31
a mnie spiralka kosztowała 41 zł i 100 za założenie - ale to po znajomości:) spiralkowa nie upławy tylko gęsty śluz pewnikiem:) na tym polega działanie spiralki:) a i okres mi się unormował dopiero po 5 miesiącach, a teraz jest superrrrrrrrrrrrrr:))))))))

Gość bimota31
a i historie o wrośniętej spirali w ciałko dziecka to zabobon, bo o ile się kobitki orientujecie to szkraby rozsną w czymś co się nazywa worek płodowy a spiralka zostaje na zewnątrz i albo wypadnie wypchnięta przez rosnące dzieciątko albo urodzi się razem z nim;)

Gość nieszczególnie nasycona
wiecie co, moja siostra ma założoną spiralę i kilka tygodni temu wylądowała w szpitalu, bo coś zaczęło się dziać niedobrego tam w środku. Nosiła bez przerwy 8 lat:-O Ja chyba nigdy nie zdecydowałabym się na wkładanie czegoś na stałe do mojej (|) ;)

nieszczególnie nasycona - dlatego najlepiej jest \"montowac\"sobie spiralke na 2-5 lat nie dluzej.Ja tam na spiralke zbieram:p

Gość spiralkowa
w Anglii zakładaja na 10 lat ale ja bym chciala wczesniej wyjac jakos nie mam pewnosci ... bimota dzieki troche mnie uspokoilas bo okres mi sie spóźnia i już troche zmieszana byłam

Gość odradzam spirale
12 lat temu po urodzeniu 2 dzieci zdecydowalam sie na spirale ,przez2 ,5 roku bylo wszystko ok,samokontrola co miesiąc i duza ulga ze nie zajde w ciąże nieplanowamą.a tu nagle okazuje sie ze jestem w 8 tygodniu ciązy,łożysko sie odkleja i powinnam trafic do szpitala zeby utrzymac ciąże.przlezalam tam 2 miesiące a i tak w 20 tygodniu urodzilam martwego synka.przez te 2 miesiące przechodzilam horror,ciągle krwawilam nie moglam chodzic,po miesiącu dostalam krwotoku i spirala wyplynęła.po tym zdawało sie ze będzie dobrze ale niestety doszło do jakiegos zakazenia bakterią ,odeszly mi wody plodowe i musiano zakonczyc ciąze.nie zycze nikomu takiej sytuacji!moj gin. do ktorego chodze od tamtego czasu odradza wszystkim pacjentkom spirale.mialam pozniej rozne problemy zdrowotne przez co 2 razy trafialam na zabiegi do szpitala. przez ostatnie lata bralam tabletki i dzialaly w 100% więc jesli nie musicie to nie decydujcie sie na tą forme antykoncepcji bo nie warto.a ja taz bylam przekonana ze spirala jest najlepsza.

Zaszłam w ciążę ze spiralą, donosiłam do 25 tc. Wdała się infekcja wewnątrzmaciczna, musiałam urodzić żeby przeżyć. Niestety, mój Synek nie żyje. 850 gram, 34 cm. Nigdy więcej, nikomu nie polecam.

Gość moja przyjaciolka
znam przypadek gdzie kobiera zaszla w ciaze maja spirale. dziecko urodzilo sie zdrowe, ale moetoda okazala sie nieskuteczna.

Ja jestem w ciąży ze spiralą. 23tc. Danda Toś mnie optymistycznie nastawiła. :O

Luli laj - życzę Ci, żebyś nie musiała przejść przez to piekło co ja. Ta infekcja to coś strasznego. Będę miała schizę do końca życia. Uważaj na siebie żebyś się nie przeziębiła (groźny jest nawet katar). A w razie najmniejszego bólu brzucha nie zwlekaj z pójściem do lekarza. Bierzesz luteinę?

Gość anaw79
Hejka wszystkim ja mam inny problem,2 miesiace temu wyjelam spiralke mialam mirene 3 lata .Chcemy miec z mezem teraz drugie dziecko ,mamy 9 letniego synka,i cos nie za bardzo wychodzi.Staram sie kochac w dni plodne i w ten 14 niby najbardziej pewny ,ale to na nic.

Danda Odstawiałam progesteron jak tylko łożysko się w pełni wykształciło. Miałam kichę bo od 14 do 18 tc miałam straszne krwotoki. Myślałam, że nie utrzymam ciąży ale jakoś sie udało. Teraz jestem na no-spie 3 razy dziennie i muszę jak najwięcej leżeć. Wczoraj byłam na kontroli więc 28 tc, córka waży 1040 g i wszystko wygląda w miarę ok. Ale mimo to niepokój jest. Odetchnę po 35 tc. :)

Gość ja zaszłam w ciąże
ze spriralką. Syn ma 9 lat i jest świetny :)

Gość gość
Ja jestem w ósmym miesìacu c iąźy zaszłam ze spiralą mam koleźanki które teź zaszły ze spiralą dowiedziałam się po czasie spirala była dobrze załoźona miałam ją 3 miesiące wcześniej miałam 5 lat i było ok tylko dopiero teraz doszło do mnie źe od ląd załoźyłam pierwszą przybyło mi jakieś16 kilo z którymi walczyłam . Co więcej ciąź ze spiraĺa to same problemy i strach o dziecko bo lekarze nie są chętni wtedy zdejmować a ona zagraźa dziecku.

Gość gość
Tak, moja ciotka zaszła w ciążę mając spiralę.

Gość gość
Boże, to straszne z tymi zmarłym dziećmi! Nigdy przenigdy nie zdecydowałabym się na żadną spiralę czy wkładkę.

Gość gość
Ja mam już druga spirale.poprzednia 5 lat ta juz drugi rok. Zadowolona jestem bardzo. Brałam dwa lata tabletki i widzę różnice spirala zdecydowanie lepsza

Gość gość
Moja sasiadka zaszła w ciążę miała założona spiralę nawet nie wiedziała że jest w ciąży . Lubiała imprezowac brzuszek zawsze miała okres nie miała tylko od 4 m-ca myślała że się spóźnia nie brała pod uwagę ciąży . Dostała boleści urodziła w domu córkę w 6 mcu. Udało się dziecko uratować niecałe 2kg dzieciątko pod kontrolą lekarzy jako że wcześniak.