Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GRACJANKO

OD KIEDY PODAWAC KASZKĘ ?

Polecane posty

Gość GRACJANKO

Mój synek ma 3 miesiace. Od kiedy moge podac mu kaszkę przed snem ?

jezeli karmisz sztucznie to mozesz zaczac dodawac do mleka po 4 miesiacu a jezeli karmisz piersia to lekaze zalecaja dopiero po szostym miesiacu . Ja nie karmilam piersia i podawalam niewielkie ilosci kaszki po 4 miesiacu , mysle ze mamy karmiace piersia powinny wiedziec kiedy podac kaszke maluszkom karmionym naturalnie i na pewno sie wypowiedza

Gość GRACJANKO
Nie karmię piersią. Czy nikt z was nie dawał kaszki wcześniej ?

Gość GRACJANKO
Poniewasz słyszałam ze mozna wczesniej, i dziecko przesypia noc.

Gość GRACJANKO
Ale on pije tyle ile chce, jak mam go zmusić do wiekszej ilości ?

na poczatek dodawalam kleik ryzowy bez dodatkow owocowych i naprawde to czy przesypia noc czy nie nie zalezy od tego ile wepchnie sie w dziecko wieczorem czasem nawet to nie jest dobre a poza tym do szostego miesiaca dziecko w nocy je i niestety nie da sie przespac calej nocy , moja ma juz prawie rok a ok 4 musze wstac i dac jej mleka bo tego potrzebuje , budzi sie i stoi w lozeczku i po wypiciu mleka zasypia , a wieczorem zjada cala miseczke kaszki

mój ma 9 miesięcy i ostatni posiłek daję mu między 19 a 20 zawsze budzi w nocy około 3 lub 4 ale wtedy daję mu tylko wodę. wypije parę łyków idzie spać i potem budzi się o 7. tak jest od jakiś 1,5 miesiąca wcześniej dawałam mu ostatni posiłek o 23 a i tak o 7 już robił pobudkę na jedzenie.

Koteczek moja tez spi dobrze i jak skonczyla 3 miesiace spala cala noc , karmilam ja na spiocha , ale wtedy skonczyly sie kolki , wiec dziecko spalo i masz racje to nie zalezy od ilosci jedzenia , jedne dzieci spia inne nie i juz

Gość indiank_a
zamiast kaszki lepiej dawać kleik ryżowy albo kukurydziany (ja daję Nestle), są lżej strawne i nie zawierają cukru