Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hm hmmm

Jak nie pochwa to gardło...

Polecane posty

Ostatnio chorowałam na grzybicę pochwy. Dostałam od ginekolog globulki dopochwowe + Fluconazole 100 na 12 dni (wziełam już 7). Od jakichś 4-5 dni mam uczucie kluchy w gardle i kulki na migdałkach, gardło jest zaczerwienione. Najgorsza jest ta klucha :o Czy to może być efekt brania Fluconazole? Mam już dosyć chodzenia po lekarzach :o Spryskuje gardło Bioparoxem, pije Sal Ems Artificiale ale nie pomaga... Pytam was o zdanie co mi może być, bo jeśli chodzi o lekarzy to jakos nie mam szczęścia...

Gość mekintosz
A co to są te kluchy? Pewnie masz grzyby w jelitach. Zrób badanie kału. Przy grzybach : ZERO cukru!

Gość doktór Burski
To jest zwykla grzybica gardla , dzieje sie tak gdy podczas stosunku parner wyciaga czlonka z zakazonej pochwy i wklada go do gardla swojej partnerki jak zapewne bylo rowniez w Twoim przypadku , trzeba usunac zakazona grzybnie uzywajac do tego psiego moczu ktory rozcienczamy z woda w sosunku 1:1 .

piszac \"klucha\" mialam na mysli takie cuzucie ze cos mam w gardle i nie moge tego przelknac, a bardzo przeszkadza :o jak to grzyb to przeciez biore to Fluconazole przeciwgrzybicze i powinno pomagac...

Gość mekintosz
ale może to inny typ grzyba. zrób wymaz z gardła i badanie kału na grzyby.

sama mam sobie zrobic? znowu jak pojde do lekarza to zajrzy mi do gardla i powie ze nic nie widac albo ze jest lekko zaczerwienione, choruje na gardlo czesto a zaden lekarz nigdy nie zrobil mi wymazu a chodzilam juz do kilku

Gość mekintosz
to idz do lekarza i powiedz, ze prosisz o skierowanie na wymaz z gardla. jak ci nie da to zaplac za taki wymaz. kosztuje niewiele - ok 10 zl.

no masz racje... pojde nawet dzis bo mam dosyc tego uczucia zalegania w gardle :o

a jednak jutro, na dzis juz nie bylo miejsc... a na ten wymaz (jesli decyduje sie zaplacic) nie musze miec skierowania? wystarczy ze pojde do laboratorium i mi pobiora?

Gość upupupupupupupp