Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkhhaa

zęby

Polecane posty

Gość kkhhaa

Jestem w średnim wieku, ale mam bardzo starte zęby . Są to jedynki. Wiem ,że muszę uda się do dentysty.U mnie nie ma dobrego fachowca. Co można zrobic z mini. Pozostałe żeby mam zdrowe , noszę protezkę.

Gość kkhhaa
Zęby są o 1/3 mniejsze od dwójek.

Gość Przygnębiona
Hej ! Ja tez chciałabym coś zrobić z moimi zębami ogólnie nie mam białych jak gwiazda ale nie są tragiczne tylko ze mam problem z jedynkami jedna jest ciemniejsza od drugiej ! Martwy ząb ! CO zrobić aby wyrównac koloryt ? Czekam na rady ..... Dziękuje !

Gość załóż koronki
Nie masz wyjścia, musisz się wybrać do większego miasta do specjalisty. Na jedynki można założyć koronki porcelanowe, a całość wybielić. Koszt koronki to ok. 600-800 zł za sztukę, a wybielanie ok. 600 zł.

Gość kkhhaa
Dziękuję za podpowiedź

Gość mnie się też wydaje
że koronki (mostek?) To dobre rozwiązanie. Jeśli te żeby są w miarę zdrowe - to utrzyma się to bardzo długo (ja już noszę kilkanaście lat i nie zapowiada się na zmiany na gorsze) :-)

Gość mnie się też wydaje
Aha - do Przygnębionej. Z jedynkami też tak mam (bo ten mostek o którym pisałam wcześniej jest głębiej), że jedna jest martwa i ciemniejsza. Ponieważ druga - nie wiedzieć czemu jest śnieżnobiała, moja dentystka poleciła mi licówkę. Zgodziłam się, po czym w trakcie robienia oświadczyła, że ona licówek nie robi :-O i nałożyła mi parę warstw czegoś, przez co i tak przebija to ciemniejsze. Ale i tak wygląda lepiej niż poprzednio.

Gość kkhhaa
Ile kosztuje ząb z porcelany. Dentysta zaproponował mi 8 zębów z porcelany (górna szczęka) za 7000 zł.

Gość kkhhaa
Chyba drogo

Gość to zależy
Wcale nie drogo. Normalna cena. U mnie kosztuje 800 zł za sztukę, a muszę zrobić 16 zębów+ wybielanie pozostałych.

ja wlasnie wybielam sobie zeby pasta biala perla.kosztuje ok 50zl i sa efekty juz po kilku uzyciach

Gość pożycz od konia
posłużą kilka lat