Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kahan

jaką spirale

Polecane posty

Gość kahan

Witam Panie mam dylemat jestem po 2 porodzie (wpadka) mam bardzo nieregularne miesiączki występuja co pare miesięcy do tej pory brałam tabletki antykoncepcyjne teraz lekarz zaproponawał mi spirale COOPER T . Mam pytanko czy któraś z Was miała takie problemy z okresem i ma spirale czy to będzie najlepszy środek antykoncepcyjny w tym przypadku ? czy jak założe tą spirale okres mi sie wyreguluje czy zaniknie nie chciała bym następnej wpadki mam 2 sliczne pociechy i to mi wystarczy pozdrawiam

Gość wkladka mirena
mam mirenę i jestem zadowolona,to wkładka hormonalna.Polecam

Gość dorothea26
hej Kobitki! mam pytanie. niedawno odstawiłam hormony (novynette) mam guzka piersi (jeszcze niewiem jaki). chciałabym założyć spiralke, ale najpierw chce sie zorientować wcenach i rodzajach. czy są jakieś wkładki z hormonem, ale tańsze od mireny, bo jej cena troche mnie przeraża. dajcie znaćco wiecie na ten temat.

no dobra, ale za założenie spirali płaci sie na wizycie prywatnej czy na refundowanej z NFZ też?

wkladki wewnatrzmaciczne niestety nie reguluja okresu, moga tylko wplywac na jego obfitosc, czyli przy tradycyjnych z metalem moga byc obfitsze, przy hormonalnej (niestety jest dostepna tylko Mirena) miesiaczki sie wydatnie zmniejszaja najtansza wkladka z miedzia kosztuje od ok. 40 zl (do ok. 200 zl), najdrozsza - Mirena od 630 zl u aptek wspolpracujacych z producentem (numer na stronie mirena.pl) zalozenie jest teoretycznie refundowane, niestety w praktyce trzeba sie nachodzic, zeby takowego doswiadczyc (prywatnie kosztuje od 150 zl wzwyz)