Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oviolaaa

przydział mieszkania komunalnego przez miasto jakie tzreba spelnic warunki?

Polecane posty

Gość oviolaaa

czy ktos sie orientuje?

Gość amnie to 2
hyć biednym jak mysz koscielna

Gość oviolaaa
a czy ktos orientuje sie jeszcze...w sumie chodzi mi o to czy mozna chodzic po nagu, wszedzie, w domu na ulicy itp?

Gość oviolaaa
oooooo to sie kwalifikuje:D a jesli mieszkam z rodzina powiedzmy 3 osoby na 40m2 i zajmujemy juz taki lokal to moge i tak sie starac ??/

Gość oviolaaa
kiedy ja jestem biedna, na odziez tez nie mam wiec musze gola smigac:(

Gość oviolaaa
mam nadzieje ze zostane skasowane te glupie podszywy:P

Gość oviolaaa
super widze ze nikt mi nic nie doradzi:O

Gość abjskskalsodnhbn
Trzeba mieć zarobki poniżej minimum socjalnego, więcej niż dwójkę dzieci i powyżej 5 km do najbliższej biedronki

nie wiem jak to jest z tymi osobami ale mojej sasiadki corka dostala mieszkanie w wieku 21 lat teraz sie wlasnie wyprowadza ma prace ale dzieci i meza nie ma wiec to zxalezy chyba od...szczescia:D

najpierw napisac prośbę do Urzedu miasta lub gminy komisja ją rozpatrzy potem wysyła do zasobów mieszkaniowych czyli jakiejs spółdzielni tam wypełnia się wniosek i czeka na komisję która ocenia obecne warunki mieszkaniowe...nawet jesli je spełnisz to i tak przyjdzie ci czekac na mieszkanie ładnych pare lat ;)

Gość nangini
w przypadku moich rodziców- 20 lat! jestem z Gdańska... i dodam, że w ostateczności kosztowało to kopertę :/

Gość nangini
Nie pamiętam jako że miało to miejsce prawie 10 lat temu, ale wiem że gdyby nie znajomość z pewną urzędniczką to mieszkania by nie było. Normą jest to że kiedy pojawia się mieszkanie komunalne to żeby się do niego dopchać trzeba coś wyłożyć i mieć znajomości :/

nie jest to dzis az tak oczywiste bo zaostrzono przepisy o przydział nikt z konca kooleiki nie ma szans przepchnąc się do przodu :O zaden urzednik się pod to nie podłozy;)

Gość Mysz koscielna przy mnie to bo
Witajcie Jestem w takiej sytuacji, ze zostalam bez niczego, rodzice nie zyja, brat przejal mieszkanie, pod moja nieobecnosc wymeldowal mnie, zeznajac iz nie wiem gdzie sie podziewam, ze nie mieszkam itd (wyjechalam wtedy z chlopakiem, do jego miasta, na drugi koniec Polski, za praca, za lepszym zyciem) Wrocilam i okazalo sie ze jestem na bruku. Nie mam zameldowania, pracy, nie mam nic i wlasnie nosze sie z zamiarem poszukania pomocy, jednak nie mam pojecia od czego zaczac ;( Mieszkam katem u przyjaciolki, przenosze sie od jednego znajomego do drugiego bo nikt nie jest w stanie trzymac mnie u siebie w nieskonczonosc, na rodzine nie moge liczyc ( dziadkow nie mam, rodzicow tez, jednego brata ktory mnie zalatwil na cacy, na reszte nie moge liczyc, bo rodzine znam tylko ze zzdjecia) Ogolnie zalamka i totalne pograzenie w rozpaczy.

napisz podanie do Urzedu miasta o przydział lokalu od tego zacznij uwzględnijj ze moze to byc mieszkanie do remontu szybciej dostaniesz przydział zajrzyj tez do Osrodka Pomocy Społecznej tez pomagają w takich sytuacjach powodzenia ;)

Gość nangini
v34- z racji wieloletniego pobytu w tej kolejce na jej końcu nie byliśmy, ale pomimo to gdyby nie "pomoc", mieszkania by nie było.

Gość nangini
Mogę się mylić, ale masz prawo do lokalu zajmowanego przez Twojego brata- jeżeli rodzice mieli mieszkanie na własność i nie zostawili go w spadku bratu. Prawo meldunkowe jest prawem przestarzałym i na dzień dzisiejszy nie pociąga za sobą praw do lokalu. Jeżeli mieszkanie jest komunalne- to jedynie umowa z miastem świadczy o najemcy lokalu.

Gość niedopałek
najlepiej to być bezdomnym,pić ,ćpać i puszczać się na lewo i prawo....już 6 lat czekam z dwójką dzieci na przydział i nic i nic ...i nic...

dokladnie tak jest,na takie mieszkanie czeka sie pare lat,wiec zeby troche przyspieszyc ten proces daje sie koperte,bo chetnych nie brakuje i trzeba tez wiedziec komu posmarowac.Ja mam znajomosci i moj kuzyn czeka juz pare lat,bo daja same rudery do remontu w fatalnym stanie

Gość ZNIESMACZONA ŻYCIEM
witam, mieszkam z rodziną pod jednym dachem, znajdujemy się na liście oczekujących. gdzie możemy się ubiegać o jakieś wsparcie w sprawie przyznania mieszkania komunalnego??? czy to tylko mops? czy może jest jeszcze inne miejsce gdzie mogę się czegoś więcej dowiedzieć??? a jeśli chodzi o mops, to do kogo by by było najlepiej, kierownik placówki??? czy kto??? pomocy, bo nie mam bladego pojęcia, a i nie wiem, co mam dalej robić.... jesteśmy zameldowani "tam" u rodziców, no ale warunków tam do mieszkania nie ma :( potrzebujemy szybko jakiejś pomocy, bo zostaniemy zaraz na bruku....

Gość Myszka ZAM
witam ja też jestem na liście oczekujących byłam w mcpr o zaświadczenie tak jakby takie stawiennictwo poparcie idz do swojej socjalnej która przychodzi na wywiad jeśli pobierasz zasiłki i poproś o zaświadczenie popierające o przyśpieszenie przydziału mieszkania niech opiszą twoją sytuację i w ten sposóp oni występują z tym wnioskiem jako instytucja do instytucji po za tym ciągle musisz deptać pamiętaj zawsze bądz spokojna to działa

Gość gość
witam u mnie już była komisja czyli wizja opisali warunki?I co mam robić teraz aby to przyśpieszyć?