Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rafaelll19

DO studentów stypendia- socjalne, na wyżywienie, mieszkanie

Polecane posty

Gość Rafaelll19

Witam pytanie swoje kieruje do studentow - jezeli dostajeciee w temacie wymienione stypendia to ile one wynoszą. Wiem ze jest to w zaleznosci od miasta ale tak mniej wiecej chciałbym wiedzieć przy planowaniu swojego budzetu na przyszłe miesiace gdyz od pazdzirnika zaczynam studia a nigdzie nie moge znalezc tych informacji. pzdro :)

Wysokość takiego stypendium zależna jest od wysokości dochodu na osobę w rodzinie, takie stypendium wynosi od 80 do 300 może nawet więcej zł

Gość Rafaelll19
pisze o krytriach jakie trzeba spelnic lecz nie o konkretnych sumach :(

Gość Rafaelll19
* które moge dostąć...

Na Politechnice w Bialymstoku dostawalam 80 zl- bony na jedzenie i 250zl stypendium socjalnego

Gość melooo55
ja 300 zl socjal walbrzych

Gość Rafaelll19
a mieszkaniowe ktos dostaje moze?

Gość Rafaelll19
?

Gość student dzienny pracujacy
nigdy nie bylem zwolennikiem stypedniow , zapomog its do roboty a nie liczyc na darmowa kase...i pomysle ze czesc moich podatkow idzie na takich nierobow

mieszkaniowe 120 zl (za akademik lub mieszkanie ale jesli jest wynajete na umowe), zywieniowe kiedys byly obiady na stolowce teraz jakies marne grosze,socjalne zalezne od dochodu chyba do 350zl

łykam żużel :classic_cool:

Gość na ae katowice miałam
social + wyżywienie razem 470zł chodź i były kwiatki co dostawały po 900zł :p to chyba z mieszkaniowym

Gość baweros24
na mieszkaniowe to nie masz co liczyc jak stancje wynajmujesz bo trzeba specjalno umowe z wlascicielem zabrac a Ci nie chca takich podpisywac zeby nie placic podatkow za wynajem

we wroclawiu kumpela dostawala 120zl za akademik+chyba 250zl inne wydatki,ale jej ojciec pracowal za granica i nie rozliczal sie z tej kasy,a mama bezrobotna..zyli niby z socjalnego,a bylo ich w domu 9 osob,wiec niby bieda az piszczy w holandii zrobili to bardzo ciekawie...zeby dostac dofinansowanie musisz placic podatki (badz ktos z twojej rodziny musi je placic)..i jesli nie ukonczysz studiow w okreslonym czasie,pieniadze musisz zwrocic.

taaaa, generalnie stypendia sa dla bogatych. szlag mnie trafia jak przyjmumje podania od ludzi kmtorzy maja staly,lewy dochod zza granicy i jeszcze biora stypendia :o 😡

w ogóle z jakiej paki stypendia istnieją ? nikomu się nie powinny należeć, w Stanach masz za osiągnięcia i to rozumiem a nie to co w Polsce

wybaczcie mi moją frustrację :( pracuje na kasie w jednym z dyskontów i mam już dupę odparzoną od pieluch a wy pieniądze dostajecie 😠

wy skurwysyńskie darmozjady , ja bym wam dał kurwa stypendia nieroby pierdolone 😠 jak zostanę premierem to wam to wszystko pozabieram

Gość raaaaaaaaaaaaaa
a jesli np zona i maz maja trojke dzieci i zarabia kazde z nich po 1000 zl to najstarsze dziecko ktore idzie na studia ile stypendium dostanie?

Gość raaaaaaaaaaaaaa
to chyba by co bylo nie? ale to sie podaje jakies pity czy zaklad pracy za jkie miesiace?

Gość jokStY1
studencie pracujący mnie wkurza w Polsce to ze wysokosc socjala to srednio marne 300 zł za które DWIE PARY SPODNI da sie kupić, i gdzie sprawiedliwość :O a jako student dzienny ciezko pracować, chyba ze weekendami...;/

Gość wszystko zalezy od uczelni