Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Jeżeli takie pytanie zadajesz to znaczy, że to nie są studia dla Ciebie ... Na politologię idzie się z powołania - można po niej robić wszystko, albo nic - wszystko, jeśli politologię kochasz, a nic, jeśli na nią poszłaś, bo nic Ci innego nie przychodziło do głowy

Ja wybrałam ten kierunek świadomie i mam niewielkie plany na przyszłość po studiach. aczkolwiek każdy zadaje mi pytanie CO TY BĘDZIESZ ROBIŁA PO TEJ POLITOLOGII?? przez takich właśnie ludzi chciałabym pogadać z kim kto tez to przeszedł

jeżeli naprawdę cieszysz się swoimi studiami to olej tych ludzi ;) Robić możesz masę rzeczy, od zwykłej sekretarki do dziennikarstwa, pisania felietonów, recenzji, a może i politykowania ... Można też zostać na uczelni. I robić 1000 innych rzeczy. Np. mój kolega politolog jest przedstawicielem medycznym ...

no naprawdę ciesze się ze wybrałam te studia i takie gadanie ludzi sprawia, ze chce im udowodnić , ze się mylą. chce udowodnić , ze to SA dobre studia. tylko czasami już nie wytrzymuje ... to jest meczące gdy mówią, ze to "drugi ogólniak"

najlepszym dowodem będzie to, że będziesz robić po studiach coś wyjątkowego :) Grunt to inicjatywa i kreatywność. Moja siostra skończyła kulturoznastwo na filologii polskiej i mogłaby być spokojnie recenzentem, krytykiem filmowym itp. ale właśnie miała takie podejście do studiów jak Twoi znajomi do Twoich, i jeszcze nakręcała ją mama... Pracowała jako sekretarka, teraz siedzi w domu i wychowuje dzieci, a jak myśli o powrocie do pracy, to myśli o takiej samej jak wcześniej. Mogła w ogóle nie kończyć tych studiów, na jedno by wyszło, a przynajmniej nerwów mniej.

Z tym drugim ogólniakiem to mają niestety trochę racji. Na tym kierunku w większosci ma sie do czynienia z przedmiotami ogolnymi. Dziś w cenie są kierunki, ktora daja koknretne umiejetnosci, natomiast politologia jest kierunkiem bardzo ogolnym. Mozna sie po nim wybic np. w tv, jednak zeby sie dostac w takie miejsca pracy badz podobne potrzeba wiele szczescia i umiejetnosci no i uporu. Ponadto za duzo jest juz politologow, bo te studia kojarzone sa jako lekkie, latwe i przyjemne...czasami nieslusznie.

Ależ Fagot, jakież ukierunkowanie można mieć na kierunku humanistycznym? Tu właśnie chodzi o to, o czym piszesz - jeżeli ma się talent i upór, to się coś osiągnie, i do tego właśnie jest potrzebna ta podstawowa wiedza, którą wykładają na tym kierunku, a także umiejętność abstrakcyjnego myślenia, czego nie nauczą mnie na finansach czy znajomych na politechnice.