Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawski forumowicz

ile zaoszczedzacie miesiecznie za granica?

Polecane posty

Gość ciekawski forumowicz

ile zaoszczedzacie miesiecznie , albo czy wydajecie cala wyplate miesiecznie. i przy jakich zarobkach. oraz ilu czlonkow rodziny macie na utrzymaniu. bo ja pracujac w polsce musze miesiecznie wydac cala swoja pensje , niecaly tysiac z;otych...

Gość no wiec tak
razem z mezem zarabiamy najnizsza krajowa w anglii-5.52 za godz. cala wyplate meza wydajemy na mieszkanie, rachunki i wyzywienie. z mojej kupujemy ciuchy, filmy i inne takie tam. mieszkamy sami w nowo wybudowanym 3 pietrowym bloku. mamy 2 sypialnie, livig room, jadalnie, kuchnie no i lazienke. mieszkanie jest na dla nas za duze, i przez to drogie, ale jak mysle ze mam mieszkac w jednym z tych okropnych, ciasnych domkow to wole wiecej zaplacic i moc sie gonic po mieszkaniu:)

Gość no wiec tak
zapomnialam napisac ile zarabiamy 39godz x 5.52 - podatek - ubezpieczenia = okolo 175 funtow :)

Gość no wiec tak
ale jestem dzis zakrecona:) 175 funtow na tydz:) nie miesiecznie

Gość Jedna pensja1600f+800f
Benefity 450mieszkanie 120gaz prad 100 paliwo250 jedzenie 100 telefony,tv.. .5 osob.

Gość Pablo pablo pablo...
ja nic nie odkaldam,jestem tutaj 5 lat,utrzymuje sam siebie i nigdy nic nie zostaje.Mieszkam w Londynie i place 600 za pokoj,fajny domek i niezla dzielnica. Zarabiam 15f/h. Co 2 ,3 tygiodnie robie sobie wypadu weekendowe gdzies w Europie,do tego cotygodniowe wyjscie w Londynie.I oczywiscie raz na pare miesiecy urlop ale to juz gdzies dalej. Jedyne w co inwestuje pieniedze i przynosi mi to efekt to kursy i studia..

Gość a ja jesli pan pozwoli
ja zarabiam troche wiecej niz przedmówca i oplacajac dom,zycie zostaje mi okolo 2 tysiecy miesiecznie.NIe oszczedzam po prostu zyje sobie.

Gość a ja oszczedzam
1000 na miesiac,,,,

pracuje na caly etat mam 10 funtow na godzine plus nadgodziny placa x 1,5 nie odkladam bo nie mam z czego , place kredyt na mieszkanko w polsce a reszte rozwalam, lubie wyjsc do kina restauracji czy zaszalec gdzies za granica :) zycie jest za krotkie zeby sie zastanawiac nad oszczedzaniem hehe chyba ze ktos ma rodzine czy jakis konkretny cel jestem w londynie 3,5 roku

A ja pracuje kilka miesiecy w roku w Londynie jako sales assistant i na reke mam 1600 funtow miesiecznie. Jakbym umiala oszczedzac to bym sobie niezla sumke odlozyla, ale nie umiem i po 6 miesiacach pracy w Londynie zaoszczedzilam tylko 2500 funtow, a przeciez mieszkam sama, ale musialam oplacac pokoj, 400 funtow miesiecznie plus dwa razy wakacje w ciagu tych 6 miesiecy, laptop i kilogramy ciuchow. Ponadto poszlam na kursy a te tez kosztuja. Dodam na koniec, ze zycie w taki sposob, w busy Londynie, w wynajetym pokoju i praca full time bardzo odbijaja sie na samopoczuciu. Nie moge tam pracowac wiecej niz 6 miesiecy, bo psychicznie niewyrabiam. I te kolejne pol roku podrozuje po swiecie, zatrzymujac sie u znajomych. Pol roku pracy, pol roku odpoczynku, ale jak dlugo tak mozna?

Gość na lapke mam
1000 miesiecznie za 35 w tygodniu, maz 2000-2500 zaleznie czy ma nadgodziny czy nie. wlasnie kupilismy dom 3 sypialnie, salon i jadalnia, mamy samochod srednio oszczedny i oszczedzamy po 500 funtow miesiecznie. jak nam sie znudzi gonitwa po pokojach to pewnie z jeden wynajmniemy, glownie dla towarzystwa i opieki nad kotem podczas wakacji :) srednio raz w tygodniu wychodzimy do kina lub restauracji, nie szalejemy z zakupami, na ciuchy i kosmetyki wydaje gora 100 miesiecznie, jedzenie jak popadnie bo najczesciej gotuje w domu reszta idzie na rachunki, pierdoly, weekendowe wyjazdy do Polski i porzadne wakacje :)

Gość na lapke mam
*500 funtow oszczedzamy razem na miesiac