Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama po raz pierwszy

moja dzidzia strasznie sie meczy podczas...

Polecane posty

...robienia kupki. robi sie czerwona, napina sie, prezy, strasznie steka i czasem nawet poplakuje. ma 5 i pol tygodnia. nie jem nic wzdymajacego i martwie sie tym :( czym moze to byc spowodowane.

Gość może musisz dopajac dziecko
wodą lub specjalnymi herbatkami ?

moja tez tak ma, to zaparcie. moja nie robila kiedys 4-5 dni. wsadz jej do pupci (DELIKATNIE!!!) termometr z mala iloscia linomagu. Powinno pomoc. Mi tak radzila polozna, zrobilam i wyszlo. W ostatecznosci maly czopek glicerynowy.Dziala cuda.

Gość maly ksiaze...
pewno jakies zatwardzenie ja meczy jesli karmisz piersia to pij kompoty z jablek i jablka gotowane powinno pomoc

Gość fiziak150
Mój synek zachowuje się podobnie:( ale kupki robi codziennie i nawet po 3-4 i są one takie musztardowe jak być powinny więc nie wiem dlaczego tak się męczy?:(

a mozesz spróbować jej zaparzyć rumianek i tak lekko żeby nie była zbyt mocna herbatka i dać jej się napić,mojej to dawałam i przeszło jej,robiła normalne kupki spokojnie bez pręzenia się i stękania

jesli dziecko jest wylącznie na piersi, to lepiej nic nie podawać (rumianki i koperki), zdecydowanie lepiej bedzie jak mama sama wypije takową herbatkę (najlepiej koperek), wtedy maluszek z mlekiem wyciągnie. Czopki tylko w ostateczności. Mama powinna w diecie umieścić na stałe jabłko, śliwki suszone, a także herbatke - koperkowa najlepiej. Z rumiankiem ostrożnie - moze uczulać (a nie wszyscy o tym wiedzą). I co jeszcze? Dzieci na przełomie 6 tygodnia zycia i potem 2 i 3 miesiąca mogą miec zaparcia. Wynika to z tzw. skoków w ich rozwoju, to okresy kiedy dzieci mogą potrezbowac wiecej jedzenia, a niekoniecznie odpowiednio wiecej robic kupek. W tym czasie maluszki szybciej rosną. NIemniej takie zaparcia z pewnością męczą, wiec mama niech zacznie od wprowadzenia w swoj dzienny jadłospis wszystkieog, co normalnie zadziała rozluźniająco i na nią i na dziecko. U mnie działało, zresztą to polecała mi położna, zamiast pojenia dziecka dodoatkowo. No chyba ze dziecko jest na sztucznych mieszankach - to raz ze trzeba dopajac, a dwa - moze trzeba zmienić.

karmie piersia. od wczoraj pije herbate koperkowa, ale jak na razie, to dalej sie meczy. myslalam tez ze moze to byc nadmiar gazow i dlatego tak steka i placze, i podalam jej pare razy infacol. robi kupki, wlasnie takie musztardowe, ale meczy sie przy nich bardzo :( zaczne jesc te jablka. a jak myslicie - czy jedzenie danone activia mogloby pomoc???