Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mucha tse tse

Jak ubieracie dzieciaki?

Polecane posty

w taką pogodę? Moja córa ma rok, więc gondola już odpada, a tak najwygodniej i najcieplej by było, jeszcze jak było ciepło to ok, a teraz?

body , bluzka rajstopki spodenki kurtka 2 body bluza z polaru kamzelka rajstopki spodenki

spodenki skarpetki gumiaczki jesli to ma byc spacer po kaluzach albo adidaski jesli idziemy "do miasta", body albo koszulka bawlniana, bawelniana bluzeczka, polarek, kamizelka, czapeczka jesienna. mala ma 1,5 roku. ubieram ją na cebulkę bo wozka juz raczej nie uzywamy mala biega wiec jest jej ciepło.

Gość miaaa...23
Moja córcia ma 1,5 roku i ubieram ją tak : body z krótkim rękawem, koszulka z długim rękawem, cienki sweterek, rajstopki, spodenki sztruksowe, kurteczka sztruksowa,adidasy,czapka i czasem cienkie rękawiczki :)

a jak z szalikiem? wiem, że roczniaki, więcej biegające i chodzące niż siedzące w wózku można szybciej przegrzać, dlatego nie chcę ubierać jak na -30, bo mi się zagotuje.

ja szalika nie zakladam bo polar zasuwa sie pod szyje. ewentualnie jakąs bawelnianą chusteczke cieniutką ale raczej nie bo sie robi malej "pelno" pod szyją i sie denerwuje i sama sobie sciąga. Musi byc wygodnie :D

Gość miaaa...23
Ja jeszcze szalika też nie zakładam.

pozatym piszemy jak ubieramy nasze dzieci a u kazdej z nas inna pogoda. u mnie dzisiaj dosyc sympatycznie a dwa dni temu to zamarzałam w plaszczu wiec poprostu trzeba wyczuć i tyle :)

Gość miaaa...23
Na zimę planuje kupić dwa kombinezony dwuczęściowe (kurtka + spodnie).

na zime ma juz kupiona puchowa kurteczkę do tego jej dokupie kozaczki szaliczek czapke rekawiczki no i jeszcze by mi sie przydalo takie ubranko- spodenki ocieplane plus kurteczka albo kombinezon bo jak sie bedzie bawila w śniegu to zwykle spodnie przemoczy.

właśnie, taki kombinezon dwuczęściowy mnie bardzo interesuje, kombinezon jest praktyczniejszy jak spadnie śnieg, bo nie przemaka, a i cieplejszy, ale w polarowe spodnie i ciepłą kurtkę tez muszę się zaopatrzyć, bo wcale zima nie musi być śnieżna i mroźna, chociaż zapowiadają, że już w połowie października spadnie pierwszy śnieg.

u mnie tez dzis w miare cieplo jest i maly byl ubrany tak: body na krotki rekaw,bluza ,kurtka,rajstopy ,spodnie i bawelniana czapka.

ja lali rajstop nie zakladam bo mowi ze ją "gyzie" (gryzie) a pozatym stwierdzilam ze jeszcze mrozów nie ma a jak jej teraz bede zaklądala to jak ja bede ubierac jak spadnie śnieg i zrobi sie zimno... ale ona akurat jest od malego przyzwyczajana do "latania z golym tylkiem" :D raczej jej nie przegrzewalismy nigdy.

hehe moja dzis skakala po kaluzy i cala mokra byla po czym stwierdzila ze bedzie plywac w kaluzy... jak wrócilismy do domu to spodnie mozna bylo wykrecac... mam nadzieje ze sie nie przeziebi...

Gość omgggg
mamani pozwalasz dzieciakowi kąpac sie w kaluzy ? :O masakra..

omg kąpac nie pozwolilam dlatego powrót do domu byl z krzykiem za to skakac po kaluzach jak najbardziej :) w tym cala zabawa :D ja jeszcze nic nie daje ale mam w planach tran od 1 pazdziernika chce podawac. cos 23 zl kosztuje taki smakowy i jest wzbogacony witaminami i miedzy innymi d3.

Gość omgggg
:D ok :) a te tabletki to od kiedy mozna podawac dziecku? tzn w jakim wieku?

Gość skakanie po kałużach jest
SUPER. Latem jak mi szajba odbija to sama skaczę po kałużach więc czemu dzieci mają nie korzystać z tych przyjemności :P

to w syroie jest z tego co widzialąm w aptece. ale nie mam pojęcia od kiedy można.