Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana maxymalnie

Jaki dobry kierunek studiow?!POMOCY!!

Polecane posty

witam wszytskich , pewnie jest duzo takich tematow wiem wiem.. natomiast mam przed soba prospektusy itp. ciezko bardzo mi sie zdecydowac na studia juz bym byla po 2 roku , wiec szybko chce zaczac od tego.. jak myslicie ktory kierunek jest dobry - W IRLANDII - PSYCHOLOGIA - na to bym chciala , z drugiej strony rozsadek jesli chodzi o przyszlosc ze moze BIZNESOWY , lub radio i telewizja Moj tata znow mnie na stomatologie namawia - dobry kierunek ale jakos nie chce mi sie grzebac w buziach innych ludzi... , wiec moim glownym problemem czy BIZNES czy PSYCHOLOGIA... bardzo by mnie interesowala kryminalistyka lub kryminologia ale nie ma takich studiow u nas ... co myslicie ... ?? NIE CHCE KIEROWAC SIE DECYZJAMI INNYCH , TYLKO CHODZI MI O ZWYKLE ZA I PRZECIW :) DZIEKUJE

Gość madziaraa_00
PRAWO

Gość duża ryba
ja bym wybrała psychologię, ale sama ją studiowałam, więc zbyt obiektywna nie jestem.

Gość nononono
mnie tez interesuje kryminalistyka i kryminologia:D hmm najwazniejsze jest to zebys studiowala to co Ciebie interesuje a nie to w czym Cie widza inni i ze oni tak chca(przyklad z tata). Psychologia jest sfazowana, na np. zaczynam socjologie, a kryminalistyke oglenie jako przedmiot bedziesz miala wydziale prawa i administracji, na kierunku administracja na uw(zaocznie).

no i jakie widzicie opcje na przyszlosc po psychologii ?

Gość masakra mam wrazenie
no ja myslalam o psychologii a pozniej na kryminologie uderzyc zostac jakims psychologiem policyjnym czy cos ale najbardziej to bym sie w takie CSI chciala wdac.. ;)

Gość pole kukurydzy
opcji po psychologii jest wiele, wszystko zależy od specjalizacji, którą wybierzesz, nie wiem jak tam z Irlandią. im mniej oblegana specjalizacja, tym więcej szans. a swoją drogą, dopóki społeczeństwo jest nieźle pojebane, dopóty psychologowie będą zajebiście potrzebni. a z tym csi to się za dużo filmów naoglądałaś, sori, nie mogłam się powstrzymać :D

Jesli masz mozliwosc pojscia na stomatologie to idz - pewna praca, otwierasz wlasny gabinet i zbijasz kokosy do konca zycia :) Studia jednak pewnie znacznie trudniejsze niz psychologia...

Najważniejsze chyba, żebyś Ty się dobrze czuła ze swoim kierunkiem studiów, kierunek w tej chwili jest mniej istotny niż np. umiejętności, różniste doświadczenie czy pasja. Mój kierunek studiów niby nie rokował być "dochodowym" a radzę sobie nieźle i pracuję zgodnie z zainteresowaniami i chęciami będąc na 3. roku! Zastanów się, co byś chciała robić i co możesz robić dobrze i rób to - wtedy będzie to dochodowe. :)

Gość pole kukurydzy
fagot, wielki powrót. widzę, że zmieniłeś obiekt poleceń - wcześniej ekonomia, teraz stomatologia. łał, zadziwiasz.

pole kukurydzy - obydwa kierunki sa dobre, tylko porownaj w naszym kraju szanse dostania sie na stomatologie i na ekonomie ;)

Żadna do chyba przyjemność "zbijać kokosy do końca życia" na czymś, czego się wcale nie lubi :] Psychologia wcale nie jest taka łatwa, a na pewno jest ciekawa i ogólnorozwojowa, jest mnóstwo możliwości pracy po tym kierunku - rónież w branżach okołobiznesowych a przynajmniej nie męczysz się przez 5 lat oglądając słupki, wykresy i słuchając bezsensownych teorii na temat jak zakombinować, żeby się nie narobić a mieć więcej kasy ;) Pozdrawiam!

Gość pole kukurydzy
większość kierunków jest dobra, jeśli jest się dobrym w swoim fachu. można iść na stomatologię, ale co komu po tym, jeśli kręci go tylko kasa, a nie grzebanie w zębach, długo nie popracuje. ogólnie, znam twoje zdanie na temat psychologii i muszę cię zapewnić, że kierunek mimo krążącego mitu to wcale nie taki łatwy orzech do zgryzienia ;)

jest jeszcze taki kierunek psychologia w biznesie ... hmm.. kurde jeszcze nigdy nie bylam tak nie zdecydowana ... to jest straszne ... przeraza mnie fakt robienia czegos czego nie lubie do konca zycia czy cos.. ;/

Dlatego skup się na tym, co wyobrażasz sobie potem robić - tylko nie myśl "O matko, będę to robić do końca życia!", bo wtedy można rzeczywiście wpaść w panikę. Ja się aż tak dalekosiężnie nie zastanawiam. Myślę o tym, co robić teraz, jak będę mogła rozwinąć się za jakiś czas. A kiedy wybierałam studia, skupiałam się przede wszystkim na tym, co mnie interesuje i w czym jestem lub mogę być dobra. Głowa do góry! :)