Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

afra3szafra

Każdy dzień pomaga nam dostrzec to,co najpiękniejsze dla moich-znajdzicie mnie

Polecane posty

Wiem..........już się żegnałam, ale myslę wciąż i wciąż.....:( o jednym. Światło w ciemnościach Na białej poduszce, pod pledem, kończą się smutki. Tydzień ma całych dni siedem i siedem nocy zbyt krótkich. Mary senne, nostalgię kojące, od nieczułej ważniejsze są jawy. Gardzę wami, codzienne sprawy, dnie tutejsze, tygodnie, miesiące. Świat mój własny, bezsilny, bezradny, sny jedynie ma ku pomocy! W Labiryncie nić Ariadny świeci po nocy... W głodzie serca, wśród granic i gromów, nieistotną żywię się manną. Pod poduszką mam świat mój i dom mój - - - Raj - i chustkę na łżę poranną. Leżysz, Polsko, pod moją poduszką jak w dzieciństwie ukochana książka. Pragnę czytać, czytać całą duszą! . . . . . . . . . . . . . . . . . I już słowik na Bielanach zakląska! - Już i Wisła - już krakowski klimat - już tramwajem dzwoni Zwierzyniecka - już dom widać ten, z którym od dziecka związaliśmy jak muszla i ślimak. - Potem budzik - potem światło w oczy - Żegnać muszę odzyskany eden. Dzień mój potrwa do dziesiątej w nocy - tydzień ma całych dni siedem... M. Pawlikowska Jasnorzewska

" Jesienną nocą " O, przyjdź ty do mnie - bom dziwnie samotna. Noc się nade mną rozełkaia słotna, I dziwnie jestem w tej nocy samotna.,. Strugami deszczu mży mgielna szaruga. Noc pełna cieni, wystygła i długa, Przedzgonnych psalmów snując hymn pokutny, Łka w strunach deszczu w rytm niezmiernie smutny, W mgłach odrętwiałych łka swój hymn pokutny. I jak wid śmierci leci mi nad głową Ta noc rozgrana ulewą deszczową... Więc przyjdź ty do mnie - przyjdź w te ciszę mroczną, A oczy moje przy tobie odpoczną, Oczy zasnute mgieł oponą mroczną. I wzlecę w jasne oczu twoich głębie Jako za światem tęskniące gołębie. I spiję niebu z gwiazd złotymi ćwieki!... I przymknę pijane rozkoszą powieki, . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Wypiwszy niebo z gwiazd złotymi ćwieki! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . K.Zawistowska

Konstanty Ildefons Gałczyński Pomóż, dolino mokra, uzdrów, pogodo naglą, gasirój mi życie jak organ, jak na organach zagraj. Sens życia w każdej piszczałce zamknij - niech skomlą jak psy. Daj cierpieć palcom - niech palce będą jak oczy i łzy. Cokolwiek stanie się jutro, choćby i świat ten znikł, nigdy nie będzie ci smutno, gdyś w piersi odnalazł krzyk. Jak rannego z pobojowiska ocali cię własny wrzask. W wołaniu jest odsiecz bliska, w błaganiu jest wieniec łask.

Sens Kiedy umrę, zobaczę podszewkę świata. Drugą stronę, za ptakiem, górą i zachodem słońca. Wzywające odczytania prawdziwe znaczenie. Co nie zgadzało się, będzie się zgadzało. Co było niepojęte, będzie pojęte. - A jeżeli nie ma podszewki świata? Jeżeli drozd na gałęzi nie jest wcale znakiem Tylko drozdem na gałęzi, jeżeli dzień i noc Następują po sobie nie dbając o sens I nie ma nic na ziemi, prócz tej ziemi? Gdyby tak było, to jednak zostanie Słowo raz obudzone przez nietrwałe usta, Które biegnie i biegnie, poseł niestrudzony, Na międzygwiezdne pola, w kołowrót galaktyk I protestuje, woła, krzyczy. Cz. Miłosz

powiedz mi jak w takich chwilach mam wogole myslec o swoim "szczesciu"... nie da sie... calymi swoimi myslami jestem przy Niej...:( nie da sie inaczej...

przeczytałam i nie wiem co robic... smutek ogarnia mnie cała... dzis chyba przez to nie dam rady... ach.... :( 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭

nie obarczam jej swoim smutkiem... jestesm calym sercem przy niej, tylko tyle teraz moge zrobic... znam ja juz dlugo, chociaz ludzi poznaje sie przez cale zycie...

Ona wie, że jesteśmy z Nią. Może kiedyś, kiedy już znajdzie na to siły, usiądzie tu z nami. Przeczyta, że staraliśmy się być dla Niej oparciem w tym niewyobrażalnie ciężkim czasie. Ona wie, że to :) to uśmiech przez łzy.

tak, usmiech przez lzy...:) duzo usmieszkow dla niej :):):):):):):):):) ona wie, wie...a co bede pisac...ona poprostu wie...:)

Aby się stało Gwiazdy by ciemniej było smutek by stale dreptał oczy po prostu by kochać choć z zamkniętymi oczami wiara by czasem nie wierzyć rozpacz by więcej wiedzieć i jeszcze ból by nie myśleć tylko z innymi przetrwać koniec by nigdy nie kończyć czas by utracić bliskich łzy by chodziły parami śmierć aby wszystko się stało pomiędzy światem a nami J. Twardowski

cześć dziewczynki pogoda dobijająca, rozłożyła mnie totalnie :(

no u mnie dzisiaj mialo byc ladnie, a jest...nijako..nie pada, ale slonce tez nie swieci:( i max 15 stopni...brrrr:(