Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprzedammmmmmmmmmmm

od kiedy grubsza a nie plaska poduszka dla dziecka?i grubsza kołdra?

Polecane posty

Gość sprzedammmmmmmmmmmm

Gość od nigdy bo jest niezdrowa
najlpiej cały czas spać bez poduszki

Gość nie sprzedammmmmmmmmmmm
ja w ogole nie uzywam poduszki. polozne w szpitalu mowily, ze do 6 m-ca zycia najlepiej bez poduszki.

Gość sprzedammmmmmmmmmmm
mam na mysli starsze dziecko ok 2 latka

Gość od nigdy bo jest niezdrowa
ani miesięczne dziecko ani 2-letnie ani dorosly nie powinien spać na poduszce

Gość sprzedammmmmmmmmmmm
a kołderka -taka cienka wystarczy na zime?

moim zdaniem jesli dziecko chętnie śpi na poduszce to mozesz mu zmienic na "bardziej pychatą"- przestrzegam tylko przed poduszkami z pierza- reakcje alergiczne. jak mu sie nie spodoba wrócicie do plaskiej. Moja ma plaską poduszke ale wcale na niej nie śpi. śpi na miśku zreszta rzuca sie strasznie po lózeczku. jasne ze spanie bez poduszki jest zdrowe, ale nie popadajmy w paranoje. jesli komus bez poduszki niewygodnie to bez sensu sie katować. mysle ze duzo zdrowsze od spania na "plasko" jest dobór odpowiedniego materacyka. poduszki sa niewskazane dla niemowlakow ponizej 1 troku życia bo takie maluszki mogą sie udusić wtulając glówke w poduszkę. dla takich maluszkó poleca się podlozenie czegos pod nóżki lózeczka. dzieci NIE POWINNY SPAC NA PLASKO bo moge sie zadlawic sliną, mlekiem, wymiocinami. uwazam ze 2 latek spokojnie moze spac już na "wiekszej" poduszeczce.

Gość zotka
do pani od nigdy bo jest nie zdrowa na jakie poduszce pani śpi? czy bez?

Moja córka do tej pory śpi na płasko bez poduszek. Przykrywam ją kołderką. Ma 9 miesięcy.

Gość dobrze wiedziec
od 1 urodzin. czyli od roku.

Gość blekit nieba
a kołderka w zalezności od temperatury w mieszkaniu. Wiadomo, że jak w nocy w pokoju mamy 12-13 stopni nie przykryjemy dziecka cienkim kocykiem i odwrotnie jak mamy 26-7 nie dawajmy mu puchowej kołdry, bo i tak sie rozkopie

Gość gość
ja kładłam swoje dzieci na specjalistycznych poduszkach dla niemowląt (head care). Można je stosować od narodzin, sprawdziła się szczególnie u mojego dziecka które miało brzydki kształt główki - wtedy właśnie się o nich dowiedziałam. Fajnie się też sprawdza ta poduszka do wózka. Jedyny minus to nie są tanie.

Gość Mammamiaa
Bez poduszki do 1 r.ż. ,potem mozliwie płaska. Poduszkę warto też dobierać pod katem tego w jakiej pozycji sie spi. Moj sie wierci strasznie ale dopiero taka poducha mu podpasowała www.minkycm.pl/pl/p/Poduszka-Przedszkolaka-Dziki-Zachod-Brown/2559

Gość BozenaK

My do 1 roku życia nie używalismy ani kołderki ani poduszeczki, teraz używamy bo mały ma dwa latka i kupilismy ja w expercie snu, nie pamietam jak się nazywa, ale mają tam duzy wybor na pewno cos dla siebie znajdziesz. Ostatnio na insta pokazala mi sie jakas nowosc u nich dla dzieci warto zebys sobie sprawdzila

Gość Gosia

Na początku nie powinno się wcale używać wszelkich kołder i poduszek. Dopiero jak maluch podrośnie mozna pomysleć o pościeli. My przy około roku kupilismy w expercie tak jak Bożenka i jestesmy zadowoleni. Maluszek wysypia się bardzo. 

Gość Marzena Z
Dnia 21.03.2019 o 10:07, Gość BozenaK napisał:

My do 1 roku życia nie używalismy ani kołderki ani poduszeczki, teraz używamy bo mały ma dwa latka i kupilismy ja w expercie snu, nie pamietam jak się nazywa, ale mają tam duzy wybor na pewno cos dla siebie znajdziesz. Ostatnio na insta pokazala mi sie jakas nowosc u nich dla dzieci warto zebys sobie sprawdzila

No expert snu to nigdy nie zawodzi. A co chodzi o nas, to w sumie my nie uzywalismy jakos 1,5 roku. No może trocche krocej. Teraz dzieciaki maja kołdry z experta właśnie i jestem bardzo zadowolona. Zalezalo mi zeby moje maluszki spały dobrze ❤️

Gość Klu
Dnia 13.12.2010 o 16:33, Gość blekit nieba napisał:

a kołderka w zalezności od temperatury w mieszkaniu. Wiadomo, że jak w nocy w pokoju mamy 12-13 stopni nie przykryjemy dziecka cienkim kocykiem i odwrotnie jak mamy 26-7 nie dawajmy mu puchowej kołdry, bo i tak sie rozkopie

Niemowlę spi w temperaturze 12 stopni? Nie za zmino?