Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

józio

chcecie by za terzy - cztery lata w Polsce placilo sie w euro?

Polecane posty

być może będzie drożej, a raczej napewno ceny się podniosą, ale dla mnie będzie to duże, wieeeelkie ułatwienie w pracy więc jestem za :)

Gość taktaktaktak
to by mi dużo ułatwiło

Gość skgfkhl
to nie realne,ale za pare lat wiecej-ok :)

Gość salamandrrra
kazdy kraj w którym wprowadzono euro zanotował dość spory wzrost cen przy okazji Naprawdę macie za dużo pieniędzy?

Gość bez czarnego nicka
i bedziemy zarabiac 400 € miesiecznie :D ale za to bedziemy w wielkim swiecie :D

Gość twhr
nieeeeeeeee, to bedzie strasznee

Gość nie chce euro
i podziwiam kraje, ktore oparly sie tej pokusie

Gość hihu haha
mi tam zwisa moze jak bym przyjezdzala to by mi to tnaiej wszystko wyszlo :D hehe

Gość jaa...
jak dla mnie mogloby juz byc euro.Nawet jak ceny wzrosna to trudno wwiekszosci krajow ttak bylo,poza tym jak pojedziemy zagranice do pracy to przyjezdzajac do PL beda te same pieniadze,a nie na zap ie rd al asz sie jak glupi osiola tu euro 3zl i wielkie gow no masz z tej harowki

Sonya Virginia ---> to byłaby tylko połowa sukcesu. Istotna jest siła nabywcza pieniądza. Przykład: co z tego, że miałabyś wypłatę 4 razy większą, jeśli ceny miałyby być np. 5 razy wyższe? :p

Gość wielbiciel dokladnie tak jest
we Wloszech. leza i kwicza

nie. nie widzę żadnej korzyści. politycy pieprzą tylko farmazony, ale żaden nie podał konkretnego realnego powodu, dla którego warto już wprowadzać euro. to zresztą idiotyczne, żeby ileś tam krajów miało tę samą walutę - kiedy każdy z nich ma inną gospodarkę, inny dochód narodowy itd. niech sobie wsadzą to euro w dupę 🖐️

U nas będzie to samo, co we Włoszech, czy Niemczech, tylko w jeszcze gorszym wydaniu. I to niezależnie od tego, czy Euro wejdzie w 2012 czy parę lat później :p Zresztą zobaczycie, co będzie się działo na Słowacji za kilka m-cy, też będzie płacz. Jeszcze zatęsknicie za złociszami ;)

w te wakacje jezdzilam po europie no i stwierdzam, ze poslka cenowo jest NA LUZACH!!! przygotowana juz an euro. ceny na pewno mamy juz europejskie. wcale tego nie odczujemy jakos bardzo

Maskopatol ---> odczujemy bardziej, niż możesz przypuszczać. tzn. najbardziej odczują najbiedniejsi, bo po zamożnych spłynie to jak po... nie przymierzając... kaczkach.

Gość salamandrrra
Nie odczujemy? Bzdur nie gadajcie. W Niemczech wiele towarów, które kosztowały 1 markę teraz kosztuje 1 euro. Niech mi nikt nie próbuje wmówić, że pensje skoczyły im o 50% w górę. We Francji jeszcze gorzej ( przelicznik był około 1:7). Dziecko koleżanki dostawało na drobiazgi w szkolnym sklepiku 2 franki, teraz dostaje 2 euro na to samo... Przykładów mnóstwo, zwłaszcza dla tych tanich rzeczy codziennego użytku

Gość autostopoviczka
"wielkie ulatwienie w pracy" -naprawde szczytny powod do wprowadzenia euro :o ludzie to naprawde debile

Gość mikaaa...87
NIE NIE NIE I JESZCZE RAZ STANOWCZO NIE!

myśle , że nt. euro to w Polsce jak zwykle jest hurra optymizm nie poparty żadna wiedza o nastepstwach . a w tv gdaja jakos tak lakonicznie by prawdy nie powiedziec. a przeciez od tego zalezec beda kredyty , ktorymi Polska stoi oraz inflacja i wiele jeszcze czynnikow. czy ktos o tym wie? czy jest w stanie przewidziec skutki nowej waluty?

Gość anadellka
Nie! Bo będzie jak w Italii! drogoooooooooooooooooooooooo....a płace marne... Ale politycy umieją wciskać kit...

Gość szał ah
oj nie pieprzcie takich rzeczy ze jak cos kosztuje teraz 1zl to potem bedzie kosztowac 1euro!!!!!!!!!!!!! napewno ceny wzrosna ale to przez zaokraglenia!!!!! np. teraz czekolada kosztuje 2,5. to oni przelicza i zaokragla do 1euro, chociaz na zl to wychodzi mniej!!!! tak samo np. jakis krem teraz kosztuje 17zł to potem nie bedzie debile kosztowal 17 euro tylko ok. 5euro czy tam nie wiem po ile stoi euro. zaokraglenia beda!!!!! w kazdym razie napewno na poczatku gorzej sie bedzie zylo, szczegolnie biednym!!!! 2 lata temu rozmawialam z kolezanka z niemiec i ona mowila ze TAM ludzie to bardzo przezyli.. to co dopiero u nas!!!!:)

Gość fotka pl
dokladnie!!! zgadzam sie z przedmowca....