Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Biała_Złośnica

Cel piękne włosy.

Polecane posty

Już od okolo trzech tygodni zaczęłam intensywną walkę z włosami. Są długości około 5 cm za ramiona, cienkie, rzadkie, z łupieżem, przetuszczające się i wypadające garściami:( Niestety, takie włosy mam raczej odziedziczone genetycznie po ojcu, który już troszkę wyłysiał. Mimo to, myślę, ze da się coś zrobic, zeby wlosy byly piekne. Od ponad trzech tygodni stosuję Maxi Krzem- tabletki, płuczę włosy w pokrzywie po umyciu (około 2 razy w tygodniu), kilka dni temu kupiłam szampon w aptece- Seboradin Niger z czarną rzepą. Dziś dokupiłam sobie jeszcze naftę kosmetyczną z olejkiem rycynowym (firmy Kosmed). Zamierzam na zmianę stosować naftę i maseczkę z nafty i żółtka przed każdym umyciem. Być może wkrótce kupię jeszcze skrzyp polny w saszetkach (tez do płukania włosów). Niestety, moim problemem jest tez to, ze nie jadam warzyw ani owocow. Z warzyw czasem najwyzej orzechy schrupię (ostatnio prawie codziennie). Jedyne źródła witamin w mojej diecie to jogurty (a wlasciwie jeden jogurt- danone gratka duży) i soki owocowe, herbatki. Piękne włosy chcę mieć mając dużo pieniędzy w kieszeni. Nie stać mnie na drogie szampony, odżywki. Dlatego kupuję najtańsze rzeczy. Jak myślicie, czy mogę odnieść sukces? Moze ktos się przyłączy, podzieli swoimi metodami...

Gość a powiem ci
ze ja tez mam fiola na punkcie pieknych zdrowych wlosow, mam ciemne podobnej dlugosci i rowniez niezbyt geste wlosy nie mam lupiezu ale strasznie mi wypadaja, co stosuje: szampon, obowiazkowo jakas odzywke chociaz ostatnio odkrylam jedwam taki z biosilk'a jest boski wlosy cudne po nim i lepiej sie ukladaja wogole jakies takie o niebo lepsze, dodoam ze prawie po kazdym myciu prostuje wlosy ale fryzjer zawsze mowi ze sa bardzo zdrowe i nie zniszcone take odzywki po myciu i dobra ochrona przed suszeniem i prostowaniem to podstawa, a tak pozatym to lykam juz od ponad pol roku Belisse, mysle ze powoli zauwazam efekty

Gość sukces
Tą herbatkę z pokrzywy i skrzyp stosuj też wewnętrznie, pij ją! To doskonałe źródło żelaza i krzemu dla włosów, jedz dużo cebuli, pij drożdże. Systematyczne stosowanie wymienionych przez ciebie preparatów powinno przynieść doskonały efekt za kilka miesięcy. Moja rada: zetnij końcówki włosów u fryzjera ok. 2-3 cm, a na łupież kup szampon Zoxin w aptece, kosztuje ok. 13-15 zł, a wyleczy ci łupież do zera, to szampon dermatologiczny. Nie zmieniaj za często szamponu, do mycia używaj zawsze rozcieńczonego szamponu i spłukuj chłodną wodą.

Jesli chodzi o suszenie, prostowanie, krecenie lokówką- nie robię tego, suszarkę porzuciłam jakies 2 miesiace temu. Czasami wiążę lekko włosy na noc, ukladam w luznego koka i pryskam troszkę lotionem- są lekko pofalowane, dzieki temu mogę je rozpuścić. Spróbuję tez pić te ziółka.

Gość 123425
no nie wiem czy dasz rade skoro to genetyczne....

Wczoraj zrobilam maseczkę na włosy z dwóch żółtek, niecałej połowy kostki drożdży i dwóch łyżek nafty... Cięzko bylo zmyc, fakt, a rozczesac jeszcze gorzej;]. Włosy myłam trzy razy (na poczatku szampon w ogole nie chcial sie pienic). Po umyciu wlosow wyplukalam je kilka minut w pokrzywie, i zeby lepiej sie rozczesywaly nalozylam trochę jedwabiu. Włosy lśnią jak szalone:) (to zapewne tez wplyw maseczki). Jednak po maseczce strasznie duzo mi ich wypadlo... No coz;] Raz na tydzien bede stosowac taka maskę, dziś przed umyciem wlosow zastosuje naftę;]. Czy mycie wlosow codziennie jest szkodliwe?

Smieszka nie jest:D ja osobiscie polecam odzyweczke Elseve Loreal ta zolta:) jest boska dla wlosow;P Mniej sie lamia i robia mieciutkie w dotyku a jak pachna;D

Gość gfdgfdhsd
anti jakie masz włosy? krecone, rpste ?

Gość dddsffff
osobiscie polecam najpierw wyleczyc lupiez u dobrego dermatologa bo przez to moga ci wychodzic.

Gość iwona26lat
czesc wszystkim, ja tez ostatnio mam fiola na temat wlosow, strasznie mi wypadaja chyba powyzej 100 dziennie, przeczytalam juz chyba wszystko w internecie i na forach o wlosach rozmawialam tez na forum z dermatologiem i wedlug niego na moje wlosy (dlugie cienkie i delikatne)ma pomuc - po pierwsze zciac wlosy conajmniej do ramion bo cienkie leca pod wlasnym ciezarem - nie czesac w kucyk - myc w delikatnych szamponach ziolowych z apteki (odradzal wszystko co z drogerii) -stosowac Revalid (podobno najlepsze tabletki na wlosy min.3 mie.) co do cebuli to tez slyszalam ,ze dobra dziewczyny na forum mowia ze robia maseczke z cebuli i zoltka podobno super nablyszcza dobra jest tez plukanka ze skrzypu i na przetluszczajace z pokrzywy

Gość iwona26lat
acha ja tez stosuje na koncowi biosilk jest super ale tylko na koncowik bo za bardzo obciaza wlosy

Gość punilii
dobry temat, ja do włosów stosuję: piję herbatę z pokrzywy i skrzypu 2x dziennie (podobno po skrzypie po pół roku włosy powinny się wzmocnić) raz w tygodniu maseczka: 2 żółtka , olejek rycynowy, oliwa z oliwe, wyciąg z ziół, piję drożdże, witaminki, tonik neril przeciw wypadaniu, niedługo będzie świeża pokrzywa, więc będe używała świeżej do płukanek i do wcierania, płukanki z aptecznej pokrzywy i skrzypu, cebula codziennie na efekty czekam. A wy macie jakieś fajne sposoby na piękne włosy?

Gość hehhee
No dziewczyno,jak z WARZYW będziesz jadła orzechy,to sukces murowany:D :D :D

Gość hehhee
Tak poważnie,to łykam od dwóch miesięcy Skrzypowitę-1 kapsułka dziennie i jest znaczna poprawa kondycji moich włosów.Do tego herbata z dwóch saszetek skrzypu dziennie.Szampon z Ziaji(do włosów zniszczonych) i maska do włosów z hurtowni fryzjerskiej.Kupiłam przedwczoraj Helen Seward,pomarańczową ale jeszcze nie użyłam.I jedwab do włosów,najlepszy Chi.Mam ten malutki już od 1,5 miesiąca.Włosy mam prawie do pasa.

Gość hehhee
Jedwab tylko na końcówki.

Gość hehhee
Raz na dwa tygodnie stosuję maskę koloryzującą Helen Seward w odcieniu Light Brown(jak się nie mylę numer 500).Włosy są po niej bardzo błyszczące.Działa jak szamponetka.Ale dużo łatwiej wypłukuje się.Po 10 myciach po kolorze ani śladu.

Gość Agniska
Na problemy z łupieżem ja mogę polecić zoxin lub selsun. Ostatnio ten drugi kupowałam to w taniej aptece za grosze w manufakturze dałam poniżej 20zł, a jest skuteczny. Do tego korzystam z odżywek - tutaj długo by wymieniać, sporo tego, natomiast warto zadbać też o włosy od wewnątrz, ja korzystam z capivitu ale wybór jest spory. Na znisczone włosy można poszukać za takimi preparatami typu skrzypovita.

ja słyszałam o płukaniu w moczu..... podobno efekty rewelacyjne.. sama próbowałam 3 razy...troszkę lepiej, ale to jeszcze nie to czego bym chciała...

Gość jmichalska
w moczu??? przerażające... ja proponuję zastosować kosmetyki Vitalitys

Witam serdecznie, Dobrym rozwiązaniem mogą okazać się uzupełnienia włosów. Zapraszam wszystkie Panie, które zainteresowane są takim sposobem . Nowe technologie zapewniają bardzo naturalny wygląd, włosy nosi się 24/dobę, można je wysoko upinać, kręcić, czesać w każdą stronę. W razie pytań lub chęci obejrzenia naszych zdjęć i materiałów proszę pisać na adres: 1)sylvie2@onet.eu 2) secrethair4u@onet.eu 3) nr tel. 663-052-323 http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=7474 864 POZDRAWIAM -------------------------- SECRET HAIR 4 U

Gość Natalia5544
Od jakiegoś czasu zainteresowałam się olejowaniem włosów. Wypróbowałam już 3 rodzaje na sobie. Naturalne olejki do pielęgnacji włosów kupicie na marokogust.com Włosy po nich są dobrze nawilżone i miękkie. Moim ulubionym jest ostatnio Vatika Kokosowa, polecam

Gość gość
dziewczyny te wszystkie odzywki i maseczki z drogeri to nie pomagaja! tz wlosy po ich uzyciu niby sie blyszcza ale to zasluga silkikonow ktore na dluzsza mete tak obciaza wlosy ze beda wypadac i beda szybko tluste, to samo z jedwabiem to sam silikon. Dziewczyny szmpony ziolowe bez silikonow, szampony dla dzieci ale tez nie wszytkie, olejki do wlosow ale bez parafiny, ja uzywam khadi i masla kokosowego naturalnego, slyszlam tez ze seria Altera z Rosmana jest dobra i bez szkodliwych substancjii. Autorko zacznij jesc warzywa i owoce bo same chemiczne sublementy i szampony ci nie pomoga jak nie bedziesz sie zdrowo odzywiac

Gość Anastazja ananas
Hej dziewczyny ja tez od jakiegos czasu intensywniej dbam o wlosy. Po sciagnieciu przedluzanych pasm oraz nadmiernym rozjasnianiu przerzedzily sie one i zniszczyly. Bylam ostatnio u fryzjera i na szczescie klopot z rozdwojonymi koncowkami zniknal :) teraz mam wlosy do ramion, bardzo pocieniowane no ale przynajmniej nie sa zniszczone. Musze jeszcze sprawic aby zrobily sie bardziej geste :P takie jak przed przedluzaniem. W tym celu rowniez tak jak autorka stosuje szampon seboradin na wypadajace wlosy oraz odzywke do wlosow, ktora sie stosuje po myciu- UNA. Nie susze tez ich ani nie prostuje :)

Gość gość
Witajcie Zapraszam Was na bloga lysienieplackowate24.pl gdzie znajdziecie sporo informacji odnośnie włosów a zwłaszcza przyczyn ich wypadania. Zachęcam do polubienia strony :) Pozdrawiam

Polecam wam dziewczyny świetnego stylistę Sergieja z salonu Gnatyshyn na Warszawskim Ursynowie. Niesamowicie twórczy i kreatywny fryzjer potrafiący idealnie trafić w oczekiwania klientki. Nie jest się łatwo do niego dostać, ale są zapisy online z których warto skorzystać i zamówić sobie wizytę: http://gnatyshyn.pl/pl/stylisci/sergiej/

Gość gość
Czytając Twój wpis, przypomniałam sobie o moich jeszcze nie tak odległych problemach ze słabymi włosami. Stosowałam, różne szampony, maski i odżywki na włosy i żadnego dłuższego efektu nie było. Po urodzeniu dziecka, problem włosów się pogłębił, zaczeły wypadać, były suche, matowe i cienkie. Zaczełam szukać naturalnych sposobów na piękne i zdrowe wlosy. Kupiłam MSM organiczną, naturalną siarkę w e-natura.pl. MSM działa, moje wlosy są mocniejsze, niewypadają. Bez siarki nie uda się utrzymać zdrowych włosów, bo siarka jest podstwowym elemetem budowy włosów, skóry i paznokci.