Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saaaaaaaaaaaaaaaa

Detralex i Procto-Glyvenol na hemoroidy zewnetrzne?

Polecane posty

Gość saaaaaaaaaaaaaaaa

Mam pytanie do osób biorących te leki. Czy te leki bierze sie caly czas, czy tylko wtedy jak boli? :O

Gość to zależy
Detralex trzeba brać kilka miesięcy 2x 1 tabl, a w zaostrzeniach choroby, jak boli to zwiększać okresowo dawkę do 2x2 tabl.przez kilka dni procto - glywenol krem stosować po każdym wypróżnieniu, a czopki jak boli, to po każdym wypróżnieniu i na noc, a krem zewnętrznie dbaj o miękki stolec np. preparat Forlax, Lactuloza, Colon C

Gość saaaaaaaaaaaaaaaa
dzieki za odpowiedź :) bo mnie wlasnie teraz to nie boli, ale lekarz mi przepisal te dwa leki, procto w czopkach, bo stwierdzil po rektoskopii, ze mam zylaki zewnetrzne odbytu, i pozniej odebralam wyniki w szpitalu i tam mi zostawil recepte i nie bardzo wiem czy mam to brac caly czas czy jak boli :O

Gość saaaaaaaaaaaaaaaa
a te dwa leki mozna brac jednoczesnie? one mają inne dzialanie? czy podobne?

Gość to zależy
Wykup tą receptę, kuracja Detralexem powinna zmniejszyć hemoroidy i zapobiegnie stanom zapalnym, krwawieniom, jak ci się skończy Detralex to o receptę możesz poprosić lekarza rodzinnego, albo kupić odpowiednik Diosminex albo Pelethrocin bez recepty. A Procto w czopkach jak ci lekarz zapisał to też kup i stosuj po każdym wypróżnieniu, potem możesz zamienić na krem, albo jakieś tańsze czopki, zapewne chodzi to, żeby nie doszło do pogorszenia stanu.

Gość to zależy
Tak te leki zwykle bierze się jednocześnie, działanie mają inne.

Gość saaaaaaaaaaaaaaaa
detralex bierze sie przez dluzszy czas, nawet jesli nie boli ani nie krwawi?