Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Twoja_królewna

Novynette. 12-dniowa przerwa? /

Polecane posty

Od ponad pół roku biorę Novynette i nigdy jeszcze nie przytrafiło mi się to co w ten weekend. W zeszłym mies. mój chłopak się uparł, że wykupi mi receptę, no więc się zgodziłam. Była późna godz. kiedy sobie o niej przypomniał, więc postanowił wykupić ją w szpitalu w czasie dyżuru nocnego. Następnego dnia oddał mi książeczkę razem z opakowaniem tabletek. W tą sb. wybrałam się do apteki po kolejne opakowanie, podaję książeczkę i się okazuje, że nie mam recepty, a akurat tego dnia miałam przyjąć tabletkę gdyż był to 8 dzień przerwy :/ Pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło, że w którejkolwiek aptece wyrwali mi receptę na której były jeszcze 2 opakowania tabletek do wykupienia, w dodatku bez poinformowania mnie o tym. Zawsze w każdej aptece odnotowywano, że np. z 3 opakowań wykupiłam jedno, stawiono pieczątkę i tyle- mogłam w każdej chwili zgłosić się po kolejne, a ta baba wyrwała mi receptę :/ A najgorsze było to, że w niedz. apteka była nieczynna i mogłam zakupić kolejne opakowanie dopiero wczoraj. I teraz mam problem... Nie wiem czy po 12-dniowej przerwie mogę rozpocząć kolejne opakowanie. Jeżeli tak to czy skuteczność tabletek zostanie zachowana? Czy będę musiała np. przez tydz. używać dodatkowego zabezpieczenia? Nie ma o tym żadnej informacji w ulotce, dlatego zwracam się do Was :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować