Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slalkslaklakslakal

co to może być ? pomocy !

Polecane posty

Gość slalkslaklakslakal

od wczoraj źle się czuję.. miałam biegunkę i bolał mnie brzuch. Dziś też mnie boli i kręci mi w brzuchu ale chodzi o to, że jestem od paru godzin strasznie słaba i bolą mnie strasznie nogi (tak jakby reumatyzm) ale przecież to nie możliwe bo mam 18 lat, ale najgorsze jest to że od jakiejś godziny boli mnie prawa ręka, takie dziwne odczucie. Boli mnie jeszcze głowa i mi nie dobrze (ale to już chyba z nerwów.. nie wiem) ... Mam 5 dzień okres i używam tamponów - czy to może być ten wstrząs ?? Kurde ale ta ręka to masakra i ta głowa :O ehh

Gość fgfdgfg
cos tam z jelitami pewie ;p jelitowka czy jakos tak mialam to ..duzo plynow pij wody zwlaszcza

Zespół Wstrząsu Toksycznego (TSS) to wyjątkowo rzadka, ale poważna choroba, która może wystąpić u mężczyzn, kobiet i dzieci. Jest ona wywołana przez toksyny produkowane przez bakterie, które występują w organizmach ludzkich. W przybliżeniu połowa zachorowań występuje u miesiączkujących kobiet i dziewcząt. TSS bywa kojarzony ze stosowaniem tamponów, ale może on występować podczas miesiączki także, gdy tampony nie są stosowane. TSS jest potencjalnie śmiertelny, dlatego też powinien być wcześnie rozpoznany i leczony. Jeśli nagle podczas miesiączki poczujesz się źle, nawet jeżeli byłaś wcześniej całkiem zdrowa, jeśli wystąpi wysoka gorączka (39 stopni Celsjusza lub powyżej), pojawią się wymioty, biegunka, bóle głowy, ból gardła, zawroty głowy, zasłabnięcia, bóle mięśni, wysypka na skórze przypominająca poparzenie słoneczne, powinnaś usunąć tampon i natychmiast zgłosić się do lekarza lub szpitala. Powinnaś wspomnieć, że masz miesiączkę i obawiasz się, ze to może być TSS. Nawrót choroby może nastąpić niezależnie od tego czy stosujesz tampony, czy nie. Jeżeli w przeszłości chorowałaś na TSS, powinnaś skonsultować się z lekarzem przed ponownym użyciem tamponów.

Gdyby nie boląca ręka, to obstawiałbym grypę żołądkową. Paskudztwo.. atakuje z nienacka, zwala z nóg, osłabia, powoduje biegunkę lub/i wymioty.. zazwyczaj trwa krótko [mnie kiedyś 2 dni trzymało].

Gość slalkslaklakslakal
boze to co ja mam teraz zrobić ? a moze to tylko jakies bole ? nie no wole zadzwonic do chlopaka zeby mnie zawiozl na izbe przyjec. Wzielam teraz tabletke przeciwbolowa bo mam nadzieje ze nic mi nie jest i zaraz przejdzie :O nie mam goraczki

Gość slalkslaklakslakal
mnie juz kiedy bolala tak reka jak lezalam w szpitalu na zapalenie pluc. do tego byla jakas zimna... ale pielegniarki nic sobie z tego nie zrobily. teraz tez jest zimna

Gość slalkslaklakslakal
teraz nie wiadomo co mi moze byc.. ja bylam przez ostatnie 4 dni przeziebiona i lezalam w łozku ale juz pod tym wzgledem dobrze sie czuje.

Gość slalkslaklakslakal
nie to nie zakwasy, mialam juz zakwasy nie raz i to nie byl taki bol jak ten. Ten w nogach i rece jak taki ''rwiacy''

Gość slalkslaklakslakal
ogólnie to apetytu tez od 2 dni nie mam :O niby jem ale jakos nie moge na jedzenie patrzec

Gość slalkslaklakslakal
ide wziasc prysznic, mam nadzieje ze nie padne :O boje się jakoś... :( a jestem sama. bo sama mieszkam, zaraz sie popłaczę.. :(

Ja teraz tez czuje sie zle.Zawsze tak sie czuje jak nadchodzi jesien.Jest to tak zwane przesilenie jesienne.Jestem slaba,chce mi sie spac,czesto boli mnie glowa....Moze zamiast tutaj siedziec-poloz sie.Sen jest najlepszym lekarstwem na wszystko:)

I nie panikuj.To jest najgorsze co moze byc.Bedziesz o tym myslala to bedzie jeszcze gorzej.Moze zadzwon do kogos,pogadaj o bzdurach a nie mysl o tym co Cie boli.Zobaczysz ze przejdzie.

Gość slalkslaklakslakal
czyli raczej to nie ten wstrzas nie? kurde mam nadzieje... Dziekuje :) Tak zaraz ide spać bo rano do szkoły :O A z tą jesienną chandrą to fakt... :( byle do wiosny !

A i jeszcze jedno.Napisalas ze to nie moze byc reumatyzm bo masz dopiero 18 lat....moja znajoma ma coreczke,3 latka i ta corka choruje na....reumatyzm.

Gość slalkslaklakslakal
oo.. to może ja też to mam ? ja to już chyba wszystkie choroby mam ;) coś tylko mi się dzieje to odrazu wyszukuję u siebie jakiejś choroby :P :O Dobranoc :)