Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nataniella

czy dziewczynie ze wsi moze sie udac...??

Polecane posty

tak , mam duzo ziemi i przy tym duzo pracy, a czy jestem piekna ?! to trudno powiedziec bo przeciez piekno to pojecie wzgledne!

mm...jak ktos mieszka na wsi niekoniecznie musi posiadac 300 hektarowe gospodarstwo na miare starozytnch latyfundiow:p I ludzie ze wsi potrafia sie wyslowic,chodza do kina i jakos radza sobie w miescie ,gdy jada tam studiowac. Wiec w czym laska ze wsi jest gorsza od miastowej?(nie mysle tu o skrajnych przypadkach)

Gość juchaaaaaaa
dokładnie dziewczyna ze wsi niczym się nie różni od dziewczyny z miasta

Gość niektórzy z miasta
gorzej traktują tych ze wsi tylko ze względu na ich pochodzenie:( Zaprzeczycie?

Gość juchaaaaaaa
myślę nawet że dziewczyna ze wsi jest lepiej wychowana

Gość juchaaaaaaa
ja pochodzę z małej miejscowośći i nie czuje się gorzej trakowana

Gość juchaaaaaaa
moim jedyneym problemem były dojazdy ale i z tym się uporałam :0 wkoncu samochód kupiłam:)

Gość juchaaaaaaa
faceta tam nie znajdziesz-musisz gdzies zacząc wychodzic

Wątpię czy chłopak z miasta zechce iść na gospodarkę. Też miałam taką sytuację. Jestem z miasta i zerwałam z narzeczonym bo chciał pracowac na roli w przyszłości. Myślę, że prędzej do tego celu możesz znaleźć chłopaka ze wsi.

Bo to jest tak, panuje stereotyp,ze (kazda) dziewczyna ze wsi ubiera sie na straganie, ledwo konczy zawodowke a jej jedyna ambicja zyciowa jest szybkie zamazpojscie i 6 dzieci:o Ja sama mieszkam na wsi.Studiuje w miescie, pracuje.Odkladam pieniadze na wczasy bo uwielbiam podroze.Nie ubieram sie ekstrawagancko ale bardziej klasycznie choc na luzie,sporo czytam,interesuje sie polityka,znam 3 jezyki i nie wstydze sie swojego pochodzenia. A co do faceta chetnego do pracy na gospodarstwie..prawda jest taka,ze teraz mlodzi wyjezdzaja za chlebem za granice lub do wiekszych miast, a rolnictwo na wsi...tego juz praktycznie nie ma. Na wsi ludzie buduja wille,domki letniskowe,aby odpoczywac,podziwiac przyrode, a niekoniecznie pracowac na roli

Gość juchaaaaaaa
śruba- mam bardzo podobną historię do Ciebie, a bardzo podobnie myslę

Gość otóż to śruba
:)

czasem powiem cos madrego:D Na roli zechce pracowac chlopak ktory tkwi w tym od dziecinstwa. Faceci z miasta owszem,duzo pracuja ale raczej umyslowo..i nie kazdemu chcialoby sie brudzic rece w ziemi JA mam nieco inny poglad a zycie co moje kolezanki ktore juz wyszly za maz,urodzily dzieci..i zapuscily sie I nawet jedna zapytala mnie kiedys: Dalej studiujesz....ej, to ty sie lubisz uczyc czy co?? Zwalilo mnie z nog to pytanie

Gość juchaaaaaaa
albo: masz juz 23 lata czas na dzieci! -twoja mama w tym wieku maiał juz trójke, to mnie tez zwaliło z nóg

Gość Sruba ja slysze podobne
teksty od co niektórych: jeszcze sie uczysz? a kiedy wyjdziesz za mąż i bedziesz miec dzieci? a czemu ty sobie miastowego znalazłaś? mało to chlopaków tutaj? itp...itd... można by mnostwo przykladow przytoczyc. :D:D:D

Gość Sruba ja slysze podobne
no na szczeście moja mama urodziła nas po 30-tce więc przynajmniej od najblizszej rodziny nie slyszę ze juz pora na dzieci.:p

ja rowniez jestem wiecznym studentem a mam juz swoje 27 lat i co najgorsze ze nie mialam jeszcze tak naprawde chlopaka bo ci z miasta to tylko by sie chcieli do moich majtek dobrac!

Widze ze wszedzie ludzie sa tacy sami. Ja tez mam 23 lata, a kiedys ciotka ,zapytawszy mnie kiedy za maz wyjde, a ja odpowiedzialam:( MAm czas, uwazam ze niczego nie trace nie majac teraz meza, mam czas na swoje pasje,przyjemnosci) a ona zrobila wielkie oczy i pow.: to co ty na stara panne chcesz isc? Zasciankowosc. Moze jestem glupia ale wierze w milosc i nie wyjde za maz dla samej idei,zeby nie byc sama...

Byc moze..i glupie poglady. A tak na prawde...to sposrod malzenstw,mlodszych i starszych,ktore znam,to na prawde trudno byloby wskazac ta pare,ktora przed i po slubie sie kocha. Wiekszosc malzenstw jest czystym kontraktem,bo "sie lubia" bo "nie chca byc sami" bo i to tamto

hehe ja zawsze na pytanie "gdzie mój narzeczony" mówie że zbiera ryż w Chinach... sądze ze "swój swego znajdzie" i nie ma co się na siłe zmuszać, czy wiązać z kimś... do malżeństwa trzeba przede wszystkim dorosnąć... nie sztuka za 5 lat biec do sądu po rozwód.. a ja tak nie chce!!