Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caterinanł

szkoła zagranicą

Polecane posty

Gość caterinanł

Mam zameldowanie stałe w Polsce,mieszkam za granicą.Tutaj moje dziecko chodzi do szkoły.Słyszałam,że to powinno się zgłosić w Polsce bo grozi wysoka kara grzywny dla rodziców!czy ktoś o tym słyszał?Jak mam to załatwić na odległość?

Gość Kathi28
hej.powinnas była zrobic to przed wyjazdem,a teraz moze zadzwon do dyrekcji w polsce i powiadom ich o tej sytuacji

Gość caterinanł
Teraz już też o tym wiem,nie zrobiłam tego, więc teraz mam problem.Dzięki za radę.Spróbuję.Ciekawa jestem czy przez kogoś zrodziny mogę to załatwić?mam nadzieję,że tak!

To zalezy od szkoly czy na to pojdzie.Moze Ci sie uda zalatwic przez rodzine ale mozesz tez sama wyslac pismo do danej szkoly ,podajac pelne dane dziecka z data urodzin.Informujesz ich,ze w danym roku szkolnym Twoje dziecko przebywa zagranica i tam uczeszcza do szkoly.Wiem,ze niektore szkoly w Polsce wymagaja potwierdzenia ze szkoly,w ktorej dziecko sie uczy.No i najwazniejsze,takie oswiadczenie musisz skladac co roku jezeli masz tam stale zameldowanie.Tak jest w przypadku moich dzieci.

Gość caterinanł

Gość caterinanł
Dzięki za obszerne informacje!Córka wogóle nie chodziła do polskiej szkoły.Teraz zaczęła ostatnią klasę podstawówki.A ja niestety jestem na "bakier" z tymi sprawami.

Dobrze jest mieć przyjaciół,takich na których można polegać.Zwróciłam się z problemem do koleżanki,której córka chodzi do szkoły, do której chodziła by moja córka,gdyby mieszkała w Polsce.No i jeżeli się uda to ona mi to załatwi.Uf,kamień spadł mi z serca.Mam pytanko,czy może ktoś z Was mieszka w Italii?Ja tak,mam męża Polaka,córkę i nie pracuję.Pozdrawiam