Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat na czasie

Co jesli nie pojde do pracy przez 3 dni.

Polecane posty

Gość temat na czasie

Chce pojsc na zwolnienie by w tym czasie szukac nowej pracy.W obecnej moja noga juz nie postanie.Lekarz bedzie dopiero w poniedziałek(daje zwolnienia"na lewo".ale jeszcze przeciez te 3 dni.co bedzie jak nie pojde>?dyscyplinarka?

Gość gorąca herbata z miodem i
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie do tygodnia można oddać l4. Może zadzwon i powiedz ze jesteś chora a l4 doniesiesz kiedy poczujesz się lepiej

Gość temat na czasie
tak , nie dostane zwolnienia wstecz.Ten lekarz nie daje.

Gość temat na czasie
up up, chodzi o to zeby nie stracił tej pracy zanim nie znajdzie nowej.musia isc,trudno.Ja nie pracuje (ciaza) i jestem u niego ubezpieczona a on ma prawie łzy w oczach jak ma tam isc.Taka koszmarna atmosfera

Gość kasienia aa
skoro tak tam jest to nawet jakby byl chory to go beda o szwindel podejrzewac.

Gość ONA ODPOWIADA
Trzydniowa nieusprawiedliwiona nieobecność kwalfikuje pracownika do zwolnienie dycyplinarnego.W każdej placówce medycznej dostanisz zwolnienie (właśnie do trzech dni wstecz).jak nie masz ochoty tam pracować poprostu napisz wymówienie.Pamiętaj że nawet jak dostaniesz zwolnienie nie będziesz mogła podpisac nowej umowy z przyszłym pracodawcą.

Gość do pytającej
Kochana lub kochany nie łam się masz prawo dostarczyć zwolnienie do pracodawcy w ciągu 5 dni ale dobrze by było aby rozpoczynało się od dnia nieobecności, ponieważ dni nie pokryte będą traktowane jako usprawiedliwione, masz prawo do 2 dni urlopu na żądanie jeżeli masz niewykorzystane to jest dobra okazja a pracodawca nie ma prawa ci odmówić, RADA- zwolnienie lekarskie możesz wysłać faksem, nie masz obowiązku dostarczyć orginału, dla Ciebie jest to zabezpieczenie przed ZUS-em. Pozdrawiam PR

Gość ONA ODPOWIADA
Tak na marginesie urlop na żądanie jest to 4 dni w roku.Oczywiście dni ,które pracodawca potrąca z urlopu wypoczynkoweg.

Gość temat na czasie
Dzieki.Maz poszedł do pracy.Ja w ciazy, nie pracuje , nie moglismy sobie pozwolic na nieprzyjemnosci.Dzieki za odpowiedzi.Moze komus sie przydadza. Ps.