Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agelija

Facet każe mi wybierać ...

Polecane posty

Gość agelija

chłopak, z którym jestem od ponad 1,5 roku nie znosi mojej bliskiej koleżanki. Ona jutro ma urodziny, na które miałam pójść. On zadzwonił, bym jutro z nim gdzieś jechała. Mówię mu, że nie dam rady i powód. On stwierdził, że X jest ważniejsza od niego. Tłumaczę mu, że to nieprawda, ale przecież to są jej urodziny, nie chcę jej zawieść, ale on się obraził, rozłączył i wyłączył telefon! Już parę razy się o X kłóciliśmy, ale to były raczej sprzeczki. A teraz jak nie postąpię to kogoś zranię. A przecież wiadomo, że on jest dla mnie ważniejszy. Mówiłam mu o tych urodzinach, twierdził, ze zapomniał, że to jutro. co mam robić? Co myśleć? Czy on miał prawo tak się zachować?

Gość pani Violetta
gdzie on chce, zebys z nim pojechała ? Co to za okazja ? Twój facet przegina pałę i dobrze o tym wie. Powiedz, ze rozumiesz, ze on jej nie lubi i dlatego nie ciagniesz go na spotkania z nia, ale ty ją lubisz i tego ci zabraniać nie ma prawa. Obiecałaś przyjść na jej urodziny i nie będziesz robić z gęby cholewy, a on się zachowuje nie fair. I niech się obraza. Wiesz co to jest ? To jest to samo zachowanie co małe dzieci robią w supermarkecie - jak mama nie chce kupic im zabawki, to tupią, uciekaja i robią wszystko, a jak mam ustąpi, to punkt dla nich. A mama przegrała. Nie daj się, bo jak sie raz dasz, to za drugim razem też sie poddasz.

Gość Żmiija
Robi jakieś fochy. Widocznie ma silną potrzebę udowadniania sobie, że jest dla ciebie całym światem... Wytłumacz racjonalnie, że plany dotyczące urodzin miałaś od dawna, i że możecie się spotkać i jechać gdzieś następnego dnia. Nie rezygnuj absolutnie z tych urodzin, bo poczuje że ma cię w garści :/ no i zrobisz przykrość koleżance, w imię jakichś głupich zachcianek twojego chłopaka.

Gość herbatkaziellona
ojejebie ; O MAM DOSŁOWNIE IDENTYCZNĄ SYTUACJE.!!!!! moja koleżanka której nie cierpi wyprawia jutro urodziny i sie o to klócimy

Gość agelija
macie rację, z urodzin nie zrezygnuję, jak zapomniał to jego problem, ale to jak dla mnie taki szantaż, kogo wybiorę, a tak naprawdę jaką decyzję nie podejmę to będzie źle. Jest mi strasznie źle.

Gość pani Violetta
Powiedz to jemu. Że to jest najzwyklejszy szantaż i nie życzysz sobie takiego zachowania ze strony osoby, która jak twierdzi - kocha cię

Gość agelija
to żadna specjalna okazja, chciał ze mną na zakupy jechać. Tak się zastanawiam czy sobie tego nie zaplanował specjalnie, bo wcześniej miał na jutro inne plany, w dodatku tyle mu o tych urodzinach mówiłam, że wydaje mi się, że pamiętał

Gość agelija
herbatkaziellona --> no cos Ty?! o kurcze, i co teraz zrobisz? Ale jak mam mu to powiedzieć skoro wyłączył telefon, żebym nie zadzwoniła, a jest w pracy więc nawet jakbym chciała do niego iść pogadać to nie mogę?

Gość pani Violetta
agelijo - nie goń za nim. Jemu o to chodzi - wyłączył telefon i teraz ty siedź , myśl, bój sie, az w końcu sama zmiekniesz. Napisz do niego maila albo list i mu go podrzuc. Że sprawił ci przykrosć, zę nie zasłuzyłaś na takie sceny, że nie musi jej lubić, ale ty ją lubisz i ty masz też prawo lubic inne osoby, a nie tylko jegoi i tych, co jemu siepodobają. Że idziesz na urodziny, a jak chce sie z tobą zobaczyc w weekend, to niech do ciebie zadzwoni. I ty nie dzwoń, ty juz próbowałas, teraz jest jego ruch.

Gość trele mele dudtki
...i Ty sie masz teraz martwic jak masz mu to powiedziec, jezeli wylaczyl telefon to jego strata...i nie Twoj problem, idz na urodziny...dasz sie tak raz i juz po Tobie...trzymaj sie

Gość agelija
pani Violetta - racja, tak chyba zrobię, ale to dla mnie trudne, należę do osób, które nie potrafia się kłócić i długo gniewac, szybko mi przykro. Teraz się zbuntowałam i też wyłączyłam telefon, włączę go, jeżeli tyle oczywiście wytrzymam, za 2 dni może dopiero. Może jak on włączy swój to się pomartwi trochę

Gość pani Violetta
Ja bym zostawiła telefon włączony. W końcu musisz mu pokazać, jak chcesz byc traktowana. Jak zadzwoni, to pogadacie, ale jak zacznie wrzeszczec albo mówić w sposób, który ci sie nie podoba, to powiedz "w tym tonie nie bedziemy rozmawiac, porozmawiamy, jak sieuspokoisz, na razie" i odkładasz słuchawkę.

Gość owerta
moj facet tez nie lubi mojej przyjaciolki jak nie wiem co, i szanse ze razem wyjdziemy czy gdzies pojedziemy sa mierne, ale takiego cyrku w zyciu mi nie zrobil. raz probowal ale juz mu sie odechcialo po tym jak mu nawtykalma co o tym mysle... no coz nie lubi - szkoda, ale sory neich jajec nie robi

Gość agelija
i tak nie wytrzymałam, włączyłam telefon, ale najgorsze, że on swojego wcale nie włączył, nie próbował zadzwonić. Chyba jestem zbyt miękka.

Gość pani Violetta
nie deliberuj tutaj, tylko idź na miasto pooglądac kurtki albo co Zajmij sie czyms, jak będziesz za nim latac, to on bedzie wyprawiał, co mu sie tylko zachce, a ty i tak potem zadzwonisz i przeprosisz

Gość bumbox
kto sie czubi, ten sie lubi. a moze jemu podoba sie ta przyjaciolka...roznie w zyciu bywa...a moze przyjaciolka wie cos o nim i on nie chce, zebys sie z nia spotykala... troche to paranoiczne, ale...

przyjaźn jest wazniejsza niz jakies miłósci, bo one przychodza i odchodza a prawdziwi przyjaciele zostaja bedziesz kretynka jak nie pojdziesz na jej urodziny

Gość pani Violetta
Tu nie chodzi o to, co jest wazniejsze, tylko czego można od innego człowieka wymagac, a czego nie. Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby miec i kolezankę, i chłopaka, nie trzeba wybierać, tylko trzeba to ustawic tak, jak sie chce

Gość fffddfss
Nie urządzaj scen, nie kłóc się, nie rób fochów jak on, nie wyłączaj telefonu i nie tłumacz się zbyt długo. Powiedz ze spokojem: "Z przyjaciółką umówiłam się jako pierwszą. Jeśli o tym zapomniałeś to trudno. Jeśli chcesz - idź ze mną, ale mi tego nie zabraniaj, ponieważ mimo że jesteś dla mnie ważny - ja jestem słowna i pójdę tam".

Gość wszyscy święci się odezwali
w taki właśnie sposób straciłam przyjaciółkę, jej facet po prostu zagarnął ja na własność, dzisija co prawda sa juz po slubie, ale ona zyje jak w więzieniu, w kazdym razie na weselu u neij się już nie bawiłam