Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ornitogalum

tax work

Polecane posty

czy moze ktos wie jakich papierow wymagaja teraz jesli chce sie pobierac tax work z tytulu malych zarobkow i tax child credit,dwa lata temu jak skladalam to niczego nie wymagano oprocz NI nr.home office i rocznych zarobkow a teraz obilo mi sie o uszy ze chca nawet peyslipy z 2 miesiecy.pytam bo teraz mam partnera z ktorym mieszkam i chcemy starac sie wspolnie poniewaz urodzilo nam sie dziecko. PROSZE TEZ WSZYSTKICH ZYCZLIWYCH O NIE PISANIE KOMENTARZY W STYLU WEZ SIE DO ROBOTY. pozdrowienia

Gość dddddeeeee33333333
Ja skladalam jakies 5 miesiecy temu i zadnych payslipow nie chcieli, najlepiej sie zapytac w job center, bo jedna osoba cos zle zrozumie a potem puszcza to w eter. Pozdrawiam.

Gość echoooooo
daj spokój, nie przejmuj się, te co musza zapierdalać bo chłop im na życie nie da tak plują jadem i zycza każdej żeby musiała dziecko podrzucać instytucjom i biec do pracy. ChB weź na siebie to Ci sie do emerytury liczy. Szybkiego załatwienia formalności. Pozdrawiam.

Gość umarlam ze smiechu
trzeba byc skonczonym leniem i debilka zeby siedziec w domu na dupie i czekac az chlop da kase. ciekawe co bedzie jak taki znudzony chlop poszuka sobie innej utrzymanki? wez sie slonce za robote to zobaczysz jak mozna zyc na wyzszym poziomie :) nie pozdrawiam bo plujesz jadem :P

Gość echoooooo
I przyszła znerwicowana koza do woza hehehe:D:D:D pilnuj swojego chłopa, zyj i daj zyć innym.

Gość na podpaski ci chłop tez daje
ale na te najtansze pewno rozumiem echoo ze bycie na utrzymaniu chlopa jest twoim glownym zyciowym osiagnieciem i sensem twojego zycia powodzenia tylko modl sie zeby cie ten twoj chlopa nie wymienil za jakis czas na lepszy i mlodszy model bo wtedy moze byc z toba kiepsko

Gość echoooooo
a czemu ma być kiepsko, jestem wykształcona, mam doświadczenie zawodowe, pójdę do pracy jak będę chciała (czy jak mnie chłop kopnie w d... będe musiała) ja tam problemu nie widze :D trzeba zmyślec za wczasu żeby miec kilka dobrych zawodów i pracować na studiach by mieć lata praktyki, kursy ukończyć by miec co pisać w CV a potem można spokojnie na macierzyńkim siedziec, bo niby dlaczego nie? chłop mi na podpaski nie daje, on nawet nie wie ile na koncie mamy, trzeba sobie znaleść chłopa z głowa na karku żeby mu sie potem z każdego ciucha i każdej pierdoły nie spowiadać! A kobieta na maciezyńskim tez ma dochód, na wychowawczym benefity są chyba dla niej tak? za to że siedzi z dzieckiem w domu, więc na pierdołki kasa extra jest a mój mąz zarabia dobre piniądze wiec nie ma problemu z całą resztą.

Gość blabla....
i jak zwykle "czarne owce" przekształcają temat na swoją stronę.Do cholery załóżcie sobię temat skarg i zażaleń do życia-bo to juz sie robi obrzydliwe. Pytanie szło w innym kierunku!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam

Gość blabla.....
prostota

kobieto widac ze nie jestes w temacie(dlatego tez pisalam bez komentarzy od zyczliwych)do twej szanownej informacji przez 8 lat bylam sama i zaden chlop mnie nie utrzymywal ani nie dawal na podpaski od dwoch lat jestem na wyspach i zapierdalam jak wol utrzymuje dziecko z pierwszego malzenstwa(nie pobieram na nie w polsce alimentow bo tatusiowi ograniczylam prawa rodz.do dziecka i niczego od niego nie potrzebuje)sorry lepszo platnej pracy nie moglam znalezc bo nie jestem dyspozycyjna np .w nocy czy na druga zmiane mam 10 letnia corke ktora sama bez opieki zostawac nie moze.Poznalam tu kogos i tak wyszlo ze bedziemy mieli dziecko nalezy mi sie wiec z pracy maternity pay przez 9 miesiecy i dlatego tez kobieto nie moge pracowac wiecej niz 16 godzin(polecam poczytac sobie troche prawa matki w uk)jesli zas chodzi o mezczyzn to akurat ja nie mam z tym problemu ,problem ma moj partner bo zakochal sie w kobiecie po przejsciach ,samodzielnej,niezaleznej,upartej i lubiacej miec swoja kase a nie klaniac sie nikomu w pas za utrzymanie, w tym zwiazku akurat to on mi wypomina ze czuje sie niepotrzebny jak dla mnie to ma zawsze drzwi otwarte jesli bedzie chcial zrezygnowac,pytalam o tax work bo bede je dostawac na swoje konto oczywiscie i to ja prowadze domowy budzet!!!!wiec nie potrzebuje rad jakiejs gowniary ktora mysli ze wszystko wie, zamienic to ja go moge na lepszy model wiec spoko nie trzese portami ze zostane sama!!!!!!!