Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska 2008

jak to jest z ta płpdnoscia podczas karmienia piersia?

Polecane posty

Gość mamuska 2008

duzo sie czyta ze regularne karmienie piersia wstrzymuje jajeczkowanie jest na internecie sporo artykułow na ten temat sygnowanych przez roznych lekarzy i specjalistow, jednak zdania na ten temat sa podzielone. A jak wy uwazacie?

temat byl to poruszany juz z z 10 razy.. doszlysmy do wniosku ze nie ma co ryzykowac.

Gość fiziak150
:D Ja też nie zamierzam ryzykować;)

Gość mamuska 2008
rozumiem dziewczyny, ja wcale nie namawiam do tej metody tylko mnie ciekawi wasz punkt widzenia, mysle ze sa dziewczyny ktore karmia i stosuje stosunek przerywany bo mysla ze nie zajda w ciaze lub z innych wzgledow sie nie zabezpieczaja

Gość co za ciemnogrod

Gość co za ciemnogrod
karmienie piersia w zaden sposob nie zabezpiecza przed ciaza.. jesli juz tak bardzo chce wam sie bzykac to stosujcie prezerwatywy bo potem placz, co ja zrobie, drugie dziecko w drodze!!!!

zdania są podzielone, owszem, ale dużym błędem jest sądznie że karmienie piersią zapobiega kolejnej ciąży, sporo kobiet przekonało sie o tym na własnej skórze karmienie piersią wymaga obecności hormonu - prolaktyny, prolaktyna hamuje wydzielanie estrogenów przez jajniki, co oczywiście dalej prowadzi do zatrzymania jajeczkowania jednak jak to często bywa w biologii - nie wiadomo jakie stężenie prolaktyny jest niezbędne dla zatrzymania jajeczkowania, u jednej kobiety może byc ono różne niż u innej, jedne zaczynają miesiączkowac 3 miesiące po porodzie, inne na przykład po roku nie ma - powtarzam! - nie ma żadnej gwarancji, że jeśli karmi się piersią to nie zajdzie się w ciążę pamiętajmy, że najpierw pojawia sie jajeczkowanie, a dopiero potem pierwsza poporodowa miesiączka

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dla mnie to głupota wierzyć ze karmienie piersia zabezpiecza przed ciążą :O

Gość no nie mogę uwierzyć
Nawet jeżeli owulacja jest po porodzie na jakiś czas zatrzymana, to nigdy nie wiecie kiedy pojawi się znowu. Nie do uwierzenia, że w XXI wieku jeszcze ktoś się nad tym zastanawia.

Ja nie wiem czy tak trudno jest sobie kupic prezerwatywy albo zarzywać tabletki?? To chyba nie skomplikowana czynność-ba są trudniejsze rzeczy do wykonania w życiu. Dlatego sie zastanawiam czemu antykoncepcja jest tak trudna do przełknięcia dla niektórych

Gość kiniaminia
kazdy organizm jest inny

Gość ejbisi
Z tego co wiem to są takie specjalne delikatniejsze tabletki anty dla kobiet karmiących.