Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juzku

prosba o pomoc

Polecane posty

Gość juzku

mam prosbe o pomoc w zinterpretowaniu wyniku cytologii: GRUPA III zmiany odczynowe spowodowane metaplazja niedojrzałą,nie mozna wykluczyc zmian duzego stopnia (ASC-H) zmiany śródnabłonkowe dużego stopnia (CIN 3,HSIL) Z GóRY DZIęKUJE ZA KAZDA POMOC!

Gość Dziewczyna swojego chłopaka
Na moje oko to jest nadzerka:O ale nie jestem profesjonalistka w tych sprawach...wiem tylko z doświadczenia kolezanek i mamy

hm... ja mialam nadzerke przy II grupie. Ale ja mam naprawdę malutką. Lepiej idź z tym szybko do lekarza bo III grupa to juz nic dobrego.

III grupa to na pewno nadżerka i to nie nadajaca się do zabiegu np: wypalania czy zamrażania - zmiane trzeba będzie obej rzeć kolposkopem lub pobrać wycinek do badania. Ja mialam II grupę i lekarz powiedzial, że dobrze że II - więc możemy wymrażać - jestem trzy tygodnie po zabiegu. Proponuję szubko udać się do lekarza i być dobrej myśli - życzę powodzenia i dużo zdrowia.

Gość masz niedobre wyniki
Dziewczyno nie chcę Cię straszyc , ale Twoje wyniki są poprostu niedobre zmiany śródnabłonkowe dużego stopnia (CIN 3,HSIL) to stan przednowotworowy albo nawet juz rak przedinwazyjny (in situ ) jak najszybciej idz do gina ,,,,

Z taką cytologią przyszłas o poradę do internetu ????? Twój lekarz powinien Cię poinformowac , co Ci dolega , zapewne byłas wzywana po " taką " cytologię ?.... ASC-H -zmiany śródnabłonkowe nabłonka płaskiego dużego stopnia CIN 3,HSIL-rak przedinwazyjny.