Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemjak

zniszczone włosy

Polecane posty

Gość niewiemjak

Jak zadbać o włosy jakich preparatów używac (nie drogich) bo mnie nie stać ... mam zniszczone włosy głownie od prostownicy... proszę o pomoc..

Gość niewiemjak
nikt nie pomoze?

Gość niewiemjak
nie mam oliwy a znacie jeszcze jakies domowe sposoby dobre??

Gość niewiemjak
nikt nie poradzi ?

Gość podobno majonez
działa..na cafe czytalam kiedys...naklada sie na cale wlosy warstwowo, zawija folią, potem jeszcze ręcznikiem i na godzinkę trzymamy..potem splucz i umyj normalnie wlosy szamponem... nie probowalam, bo się jakoś brzydzę..ale tutaj dziewczyny zachwalaly to bardzo :)

Gość niewiemjak
ja nienawidze majonezu wiec to odpada fuuj :(

Gość podobno majonez
ja sobie tez nie wyobrazam tego nalozyc na wlosy bleee..ale podobno rewelka... to nie wiem juz co...kupuje odżywki -- genialna Nivea do wlosow zniszczonych -- po niej wlosy natychmast mi odzyły, albo jeszcze moge polecić Joanny z wrzosem

Gość etna11
tez prostuje włosy ale uzywam olejku do włósów bardzo wydajny i chroni włosy .

Gość dfhryjr
a jakiego olejku do wlosow????

Gość walerianowa
ukrec dwa zoltka dodaj pare kropel oliwy,wmasuj we wlosy.Potrzymaj 30-60 min.A potem wymyj szamponem.Stosuj ta maseczke 2x w tyg.Po miesiacu gora dwoch zauwazysz poprawe. Z gotowych masek polecam Ci maske WAX do zniszczonych wlosow.Sama jej uzywam i jestem bardzo zadowolona. Wybor pozostawiam Tobie

Gość asdkffk
tylko cieply stolec pomoze

"ukrec dwa zoltka dodaj pare kropel oliwy,wmasuj we wlosy.Potrzymaj 30-60 min.A potem wymyj szamponem.Stosuj ta maseczke 2x w tyg.Po miesiacu gora dwoch zauwazysz poprawe." Jajko i tłuszcz. Coś jak majonez, to dlatego on tak świetnie działa na włosy :) Dobrze też nałożyć na włosy maseczkę czy odżywkę, owinąć głowę folią + ręcznikiem, podgrzać suszarką (tylko nie rozpuścić folii ;) ), zostawić na jakąś godzinę

Gość xxxnulkaxxx
Bardzo dobra na zniszczone i suche wlosy jest maska z łożysk roślinnych z firmy kallos lub tej samej firmy mleczna Jest to firma fryzjerska kosztuje ona jakies 25 zl za 1 kg.Nakada sie ja na 30 minut i splkuje jest swietna.jesli uzywasz prostownicy to zawsze pamietaj aby nakladac cos pod prostownice czyli nakladaj na wlosy np jedwab polecam firmy chi frunk albo biosilk lub jakies balsamy przed prostowaniem ochroni twoje wlosy polecam

Gość podobno majonez
wlasnie dlatego mowie o majonezie, bo ma w skadzie przede wszystkim jajka , oliwe...juz bym wolala ten majonez nalozyc,niz sama kręcic jajca i oliwe...

Gość zachwycona lastka
Ja używam maseczek naturalnych które sama robie:) tu link do tematu http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3863012 wszystko kosztuje grosze... maseczka 6 zł, nafta 5, olejek rycynowy 2, jajka masz w domu wiec nic tylko działac:)

Gość kiziamizia02
a ja polecam odżywki z serii kallos, fryzjerskie iprofesjonalne a przy tym tanie np odżywka latte z protinami melcznymi kosztuje ok 12 do 14 zł na allegro za 1litr!!! a jest cudowna i wiele osób sobie ją chwali:) naprawde polecam

Gość kiziamizia02
tak bardziej na domowo to zamiast oliwy radziłabym olejek rycynowy z żółtkiem można też z nafta :) skuteczny a tani bo ok 2 zł w aptece:P

Gość maggie_
Polecam oliwę. Wystarczy podgrzać, nałożyć na włosy, potrzymać co najmniej 30 min i zmyć łagodnym szamponem. Dobrym pomysłem jest też oliwa z ziołami. Wybrane zioła (np. rumianek, lipa, nagietek) zalewamy podgrzaną oliwą i odstawiamy na ok. tydzień. Taki "napar" można stosować i do włosów, i do ust czy dłoni. Polecam artykuł http://mellea.pl/articles/oliwa-dobra-na-wszystko