Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kociarka1222

Frieskas

Polecane posty

Go艣膰 nie masz racji niestety
nie umiecie czyta膰 sk艂adu nawet, przykre koty i psy to nie 艣winie, 偶eby je karmi膰 pszenic膮...a karmy z marketu to granulowana pszenica z 艂ojem, nigdy bym tego nie da艂a mojemu kotu

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
pszenica jest najdro偶szym zbo偶em, wi臋c nie s膮dz臋, 偶eby akurat j膮 dawali... juz szybciej soja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 albo pulpa buraczana
:-D a tak na marginesie....to, 偶e koty wcinaj膮 z apetytem frieskiesa to wcale nie oznacza, 偶e jest on warto艣ciow膮 karm膮...koty rzucaj膮 si臋 na t膮 karm臋, ale 偶eby zaspokoi膰 g艂贸d zjadaj膮 jej znacznie wi臋cej ni偶 by to by艂o w przypadku karmy bardziej warto艣ciowej od偶ywczo. wiem to z w艂asnego do艣wiadczenia.

Udost臋pnij ten post

moje koty maj膮 ca艂y czas frieskies w miskach albo inna tani膮 karm臋, a do tego co 2-3 dni karm臋, w kt贸rej jest 100% mi臋sa, czyli ... mi臋so (garstka starczy na ca艂y dzie艅 a kosztuje grosze) ma艂y to okaz zdrowia, starszy ma 9 lat i te偶 nie narzeka (chyba, 偶e na malego, ale na szcz臋艣cie nic nie rozumiem z jego burczenia :) )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mimosia
Ja moje karmi臋 Purin膮 One - s膮 zdrowe, 偶ywe, sier艣膰 im b艂yszczy, weterynarz chwali. Polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 purina jest dobra
Purina Pro Plan jest ok, zawiera 20 % kurczaka, a Friskies a偶 4% zwierz臋cych produkt贸w ubocznych czyli : mocz, ka艂, z臋by, sier艣膰, kopyta- to jest suszone, mielone i dodawane do tanich karm zreszt膮 wystarczy por贸wna膰 sk艂ad www.telekarma.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawe..hmm
sk膮d wiecie co w tych karmach jest.. a jak膮 macie pewno艣膰, 偶e jak jest napisane 20% to, 偶e faktycznie tyle jest....? no chyba, 偶e wszyscy pracujecie w purinie w dziale \"produkcja kocich karm\" ja daj臋 mojemu kotu od zawsze friskiesa, a niedawno spr贸bowa艂am puriny pro plan. Nie do艣膰, 偶e mojemu kotu ona nie smakowa艂a to sier艣膰 mu zmatowia艂a.. Je friskies, jest okazem zdrowia i ma pi臋kn膮 sier艣膰.. a.. i ma ju偶 9 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a sk膮d ty wiesz
co jest w tym twoim frieskiesie?co? po to s膮 normy, po to jest sk艂ad podany na opakowaniu zeby klient wiedzia艂 co kupuje, ale widz臋, 偶e tw贸j rozum nie jest w stanie tego ogarn膮膰:-P nikt ci nie broni karmic tym swojego kota, jak dla mnie mo偶esz go karmic nawet pasz膮 dla tucznik贸w-twoja sprawa, ale skoro g艂贸wne pytanie na tym topiku tyczy si臋 warto艣ci od偶ywczych tej karmy, to ludzie pisz膮 co jest z ni膮 nie tak.proste!ma w sk艂adzie ma艂o mi臋sa i ca艂膮 mas臋 wype艂niaczy. to tak jakby艣 si臋 upiera艂a, 偶e par贸wki maj膮 w sobie wi臋cej mi臋sa ni偶 szynka szwarcwaldzka:-P a i jeszcze jedno- sugeruj臋 nauczy膰 si臋 czyta膰 ze zrozumieniem. zgnam ozi臋ble

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 phiiiiiiiiiiiiii
zje偶d偶aj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a skad wiesz 偶e
hahahahaha:-D forumowe wykidaj艂o si臋 znalaz艂o:-D!!!! nie ty mi b臋dziesz m贸wi膰 co mam robi膰:-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahahaphiii
nie rozwijaj si臋.. id藕 lepiej na banany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kociaaara
ale si臋 u艣mia艂am:-D!!!! widz臋, 偶e jak ludziom brakuje argument贸w, to zaczynaj膮 s膮czy膰 jadek i pisz膮 byle co aby pisa膰... swoj膮 drog膮.......hahahaphi jeste艣 偶a艂osna:-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahahaphiii
fajnie nie? a ty dostajesz kota widz臋;p;p ale darcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mimosia
Ja wcale nie twierdz臋, 偶e Purina One jest najlepsza z najlepszych, ale pisz臋 czym karmi臋 i jakie s膮 efekty. I robi臋 to SPOKOJNIE. Co do sk艂adu, to c贸偶, nie znam si臋, ale wydaje mi si臋 偶e nie wolno pisa膰 nieprawdy o sk艂adzie na opakowaniach, gdyby tak by艂o to r贸wnie偶 na ludzkim jedzeniu wypisywano by stek bzdur, przecie偶 istniej膮 jakie艣 normy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aleksandra09
teoretycznie nie wolno pisa膰 na opakowaniach nieprawdy, ale wiadomojak to jest... dopiero badania produkt贸w sklepowych zlecone specjalnym laboratoriom to weryfikuj膮. co do puriny to moje koty jedz膮 mieszank臋 puriny one i proplana (raz jedno raz drugie), s膮 zdrowe, weso艂e. o tym 偶e s膮 zdrowe pisze z pe艂n膮 swiadomo艣ci膮, bo jaki艣 czas temu straci艂am kota z powodu niedoczynno艣ci nerek i zatrucia organizmu mocznikiem, a wet twierdzi艂, 偶e to wynik z艂ego karmienia (whiskasy jad艂...) tak偶e teraz moim kotom robi臋 okresowe badania krwi, jak sobie :] i wynika z nich 偶e na purinie s膮 zdrowe wzorcowo :]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupupupup
ja karmi臋 darlingiem i kot jako艣 zyje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to chyba logiczne
tak 偶yje, a co ma robi膰? karmy z niskiej p贸艂ki cenowej to przecie偶 nie trucizny tak samo jakby cz艂owiek jad艂 tylko chleb ze smalcem i ziemniaki, przecie偶 nie umrze i nawet przez wiele lat mo偶e by膰 zdrowy, ale w膮tpi臋, 偶eby zosta艂 np. wybitnym sportowcem nie wiesz jakby wygl膮da艂 tw贸j kot karmiony karm膮 typu premium , jak poprawi艂aby si臋 jego kondycja, wygl膮d sier艣ci i samopoczucie koty w schroniskach dostaj膮 do jedzenia kasz臋 zmieszan膮 z 艂ojem i te偶 偶yj膮, a czy s膮 w pe艂ni zdrowe to nikogo nie obchodzi, nikt im nie robi bada艅 w膮trobowych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupup
faktycznie masz racj臋.. g艂upia jestem :/ zmieni臋 karm臋 na co艣 lepszego :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moje koty jedz膮 naturalne
Gdybym karmi艂a swoje wystawowe koty karm膮 z marketu to pewnie nawet na wystaw臋 by mnie nie wpu艣cili... Ja karmi臋 diet膮 typu barf - czyli maksymalnie zbli偶on膮 do naturalnego pokarmu. Podstaw膮 menue moich kot贸w jest surowe siekane mi臋sko indycze lub z kurczaka, do tego papka nabia艂owo warzywna (bia艂y ser lub jogurt naturalny rozdziabany z gotowanymi , r贸偶nymi warzywami). Dwa razy w tygodniu siekana surowa ryba, 偶贸艂tko, 艂y偶eczka oleju lnianego. Do picia 艣wie偶a woda, mleka nie daj臋. I oczywi艣cie dost臋p do kociej trawki. Ilo艣膰 medali z wystaw utwierdza mnie w przekonaniu, 偶e taka dieta s艂u偶y moim ulubie艅com. A ile maj膮 przyjemno艣ci z jedzenia !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tratoria
jestem przeciwniczk膮 karm typu whiskas i frieskies - wiele razy ju偶 kto艣 por贸wnywa艂 je do mc donalda, sami si臋 zastan贸wcie jak by wygl膮da艂 wasz organizm po wieloletnim 偶ywieniu si臋 tylko i wy艂膮cznie macdonaldem... zreszt膮 mieli艣my ju偶 taki obraz w supersize me. dzi臋kuj臋. ja karmi臋 koty mi臋sem i such膮 karm膮. takie s膮 rady hodowc贸w i weterynarzy. z tym, 偶e sucha karma musi by膰 odpowiednia, nie mo偶e to by膰 byle co z supermarketu, typu frieskies. ja daj臋 pro plana, RC, purin臋 one, hillsa. te karmy maj膮 opr贸cz warto艣ci typowo od偶ywczych odpowiednio zbilansowane witaminy i minera艂y, potrzebne do zdrowego rozwoju kota. a frieskies to g艂贸wnie zwierz臋ce odpady,papki niewiadomego pochodzenia i tona sztucznych dodatk贸w i uzale偶niaczy...

Udost臋pnij ten post