Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17latka

globulki po?

Polecane posty

Gość 17latka

mam pytanie, wczoraj kocham sie z chlopakiem przerywanym ( stosujemy go juz ponad rok, a on stosuje go od 4 z powodzeniem) ale wczoraj mialam srodek plodnych, on uwazal. Po wszytskim wsadzilam globulke Panetex Oval i teraz sie zastanawiam czy to cos do jesli jakis plemnik z preejakulatu sie do mnie dostal... prosze odpowiedzcie co myslicie, z gory dzx:*

Gość 17latka
no, dzieki za odpowiedz:)

nie stosuje globulek wiec ci nie powiem ale masz dopiero 17 lat i zacznij dziecko dbać o swoją dupe- stosunek przerywany nie jest żadną metodą antykoncepcji:o jeśli nie chcesz wpaśćw wieku 17 lat( o ile już nie wpadłaś) zacznijcie się chociażby tymi prezerwatywami zabezpieczać , ile ten twój chłopak ma lat? jeśli on od 4 lat tak się zabezpiecza to mu współczuje bo jest to strasznie nie zdrowe

Gość globilki
Patentex stosuje się PRZED , a nie PO . To, że włożyłaś globulkę po stosunku, nie ma żadnego znaczenia, globulka potrzebuje przynajmniej 10 mni., by się rozpuścić i zacząć działać, plemniki są już wtedy daleko. Gratuluję wybrania rozsądnej metody antykoncepcji, zwłaszcza, że masz 17 lat. Prezerwatywy są dużo tańsze niż globulki, a prawidłowo używane - kilkakrotnie skuteczniejsze od samej globulki.

Gość po pierwsze to stosunek
przerywany zle dziala na psychike.naturalnym jest ze skoro sie czlowiek podnieca to wybucha, a nie wstrzymuje i dopiero wybucha gdzies na zewnatrz.a po drugie "on stosuje go od 4 z powodzeniem"-ile partnerek mial Twoj chlopak przed Toba? czy masz pewnosc ze jest zdrowy?a co by bylo jakbys sie dowiedziala ze ktoras z jego bylych byla nosicielka? (hiv to nie domena gejow i narkomanow, mozna sie zarazic nawet u fryzjera, kosmetyczki, u lekarza). kilka razy latwiej jest sie zrazic choroba weneryczna niz zjasc w ciaze.

Gość 17latka
mial ok 3 partnerki, z czego kazda byla dziewicą wiec mniemam ze zarazony nie jest. A jesli mialby sie gdzioes zarazic albo jego partnerki(np u fryzjera) to ja tez moge byc zarazona wiec to dziala w 2 strony ( przebadam sie niedlugo). Wiem ze jesli ten jego preejakulat mialby plemniki to bym juz byla mamą. Chce sie tylko dowiedziec czy jesli chociaz jeden plemniczek by sie do mni edostal czy globulka byla by go w stanie unieruchomic?

Gość odpowiemci
jeden plemnik wystarczy do zapłodnienia dbaj o dziecko

Gość agunia 86
globulka dziala ok 10 min po wlozeniu a jesli ty wsadzials ja juz po stosunku to nic ona nie da

Gość licz po prostu
na farta i tyle. ja nie rozumiem skad taka nieodpowiedzialnosc. skoro nie widac plemnika to ludzie mysla ze go nie ma. a potem zaskoczenie ze ciaza.