Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Caarol

Potrzebuje pomocy!

Polecane posty

Gość Caarol

Wczoraj użyłam kremu do depilacji rąk, pach i okolic bikini firmy EVELINE ''Just epil'' i..? I mam taki straszny obrzęk! Pomimo tego, ze użylam go na czesci zewnętrzne, tak jak należy, przy zmywaniu reszty kremu chyba spłynął i w okolicach pochwy mam obrzęk jakby poparzonej skóry.. Białe, twarde grudki na wargach sromowych i w ich pobliżu, szczypiące podczas dotyku i oddawaniu moczu, i swędzące przy chodzeniu, siedzeniu i czymkolwiek innym.. Udręka! Nie wiem co mam teraz zrobic! Poszłabym w poniedzialek do lekarza, ale mam dostać miesiączkę, wiec to mija sie z celem.. Co robić? Moze ktoś miał juz taki problem? Potrzebuje pilnej pomocy, bardzo się przejmuję a ten ból i swędzenie jest nie do zniesienia! Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi!

Gość anik...
Kurde ale sobie narobiłas. To jakies uczulenie moze napij sie wapna musującego albo przemyj sie tam np rumiankiem bo ma działanie łagodzące. Nawet jesli dostaniesz okres to i tak idz do lekarza, niech ci chociarz poradzi co masz robic, nie musi cie badac

Gość anik...
Przede wszystkim wymyj sie dokładnie wodą zeby zmyc resztki tego kremu

Gość Caarol
Już od wczoraj czulam pieczenie, to sie podmywalam letnią wodą i smarowalam Sudocremem, bo jest bardzo delikatny i dobry na wszystkie podraznienia, ale nic nie pomógł. Obrzek pojawił się rano i wyczułam go przypadkiem palcami przy myciu się.. :( Bede musiała próbować tych domowych metod, bo innego wyjścia nie mam.. Dzisiaj sobota, wiec zadnego lekarza nie znajde - a jutro to juz w ogole.. Do poniedzialku chcialabym jakos funkcjonowac, wiec bede probowala wszystkiego.. Moze ten rumianek choć w niewielkim stopniu mi pomoze. Ehh.. gdybym tylko wiedziala ze ten krem mnie tak podrażni to nawet bym nie próbowała.. po nałożeniu smierdzial jak utleniacz do włosów, więc coś paskudnego musi w sobie miec.. Naprawde Wam dziewczyny nie polecam :(

Gość 2567887490987653
Musisz miec jakieś uczulenie na ten krem. Nie jestem lekarzem ale nie moge używac takich specyfików bo jestem w sumie uczulona.. na wszystko, więc postaram pomóc. Więc na początku umyj sie z resztek tego kremu porządnie. Potem połóż sie do wanny z taka czystą nie gorącą ale ciepła wodą. Potem wyjdz i nie wycieraj sie a jedynie lekko owin recznikiem żeby tego bardzij nie podrażnić. Ubierz sie w coś co nie bedzie cie szczypało, gniotło. najlepiej w szlafrok. albo jakas lekko piżamę oby tylko nie przystawała do ciała. Jak wyschniesz i minie troszke czasu posmaruj się jakąś maścia i tak troche grubo i poczekaj jak wszytsko sie wchłonie, nic nie zakaładaj zeby krem sie nie wytarł. Przez ten czas mozesz wziąść wapno, moze jakiś witaminy. Na noc znowu sie posmarowac i nalepiej spac..hm nago, ewentualnie w majtkach. Powiino chcoaiz troszeczke pomóc.

Gość kropka kreska
Myślę, że nie powinnaś na to stosować Sudocremu. Kiedyś zrobiła mi się wysypka na szyi, więc posmarowałam ją tym specyfikiem i na to miejsce powstała mi wielka szczypiąca czerwona plama, więc osobiście odradzam Sudocrem na uczulenie.

Gość ja tak samo
wiem ze nostatyna pomaga ale nie wiem czy mozna ja kupic bez recepty i jest taki krem kupuje sie go bez recepty climatyzolum czy jakos tak nazwe mogłam troche przekrecic idz do apteki powiedz i kupisz bez problemu

hej spróbuj Bepanten dla dziec to uśmierza ból ja smarowałam mojej córeczce jak miała krostki które były popękane i zeszło smaruj gróbo

Gość anik...
ten krem o ktorym myslisz to clotrimazol ale on chyba jest tylko na grzybice albo jakuies infekcje a nie na takie uczulenie

Gość ja tak samo
ale wiem ze pomaga bo jak dostałam uczulenia od podpasek to bardzo mi pomógł bo tez miałam obrzek i małe krostki i lekarz mi go poleciła ale nie wiem nie chciałabym nikogo w bład wprowadzic u mnie podziałało

Gość Caarol
Mam ten Clotrimazlum w domu i tez zastanawialam sie, czy by go nie użyć, bo wiem że jest grzybobójczy i wiele dziewczyn jest z niego zadowolonych, ale jestem w takim strachu ze moge ten stan pogorszyc, ze naprawde boje sie czegokolwiek użyć. Przyplukalam sobie rumiankiem i teraz jest mi o niebo lepiej, ale nie ma co sie oszukiwac - sam rumianek niewiele tu zdziała. Wypije Calcium, moze choć w maleńkim procencie przyczyni sie do gojenia ran. Dziękuje Wam kobietki za te wszystkie rady! Sama z tym problemem chyba dostałabym do głowy.. Dziękuje!

Gość młoda88
przede wszystkim polecam picie wapna a także warto użyć jakiejś maści a najlepiej HYDROCORISONUM:) kupisz ją bez recepty a o jej skuteczności moge Cię zapewnić bo jestem alergikiem i zawsze jej używam.

Gość młoda88
pominęłam jedną literkę,to jest hydrocortisonum:)

Gość Caarol
Hydrocortizonum niestety nie posiadam, ale wiem co to jest :) Spróbuje przemywac rumiankiem, pic wapno a na noc posmaruje cieniutko Clotrimazolum miejsca zaczerwienione omijając te twarde bąble bo niewiadomo co to dokladnie jest.. I zrezygnuje ze stringów przynajmniej na dwa tygodnie. Juz stosuje się do Waszych rad. Dziekuje!

Gość młoda88
pomimo weekendu apteki są czynne więc zawsze możesz się do niej udać,bo clotrimazol generalnie jest na zapalenia grzybiczne a to ewidentnie nie to samo co uczulenie...a źle używane leki czasem potrafią poważnie zaszkodzić

Gość Misia smutna bo gruba
wiesz, pewnie ten krem byl PRZETERMINOWANY. Możę idz do apteki i kup sobie Alantan. Mi pomaga na wysypkę po depilacji...

Gość Caarol
Nie był przeterminowany, a przynajmniej data na pudełku była aktualna. Ważność do 2010 roku. Niepokoił mnie tylko ten zapach, który wydzielił się dopiero w trakcie reakcji ze strukturą włosa.. Dosłownie jak utleniacz do włosów.. Palce mi tym śmierdziały przez 4h.. A przed użyciem tak ładnie pachniał aloesem.. :/ młoda88 => masz rację. Lepiej nie kombinować z lekami ktorych działania do końca się nie zna. Dlatego boje się użyc jakiejkolwiek maści, zeby sobie nie zaszkodzić. Jestem pewna tylko za ten rumianek. I w tym mój problem.. Mnóstwo sposobów a nie wiadomo który skuteczny..

Gość młoda88
podczas ingerencji w osłabianie struktury włosa jak jest w przypadku depilacji wydziela sie własnie taki dziwny zapach,podobny nawet czasem do zapachu siarki..mimo Twoich wątpliwości radze Ci zastosować maść i której mówie bo jeśli o uczulenia chodzi praktycznie każdy lekarz ją poleca bo jest bez recepty i jest niedroga:)

Gość anik...
jak chces wyprobowac clotrimazol to moze najpierw posmaruj mały kawałeczek ciała i poczekaj z godzine, zobaczysz co sie bedzie działo. Jesli nie bedzie cie to miejsce bardziej bolec,swędziec, piec to posmaruj wtedy reszte

Zrobiłam tak jak napisałam: Przemyłam wieczorem rumiankiem i posmarowalam Clotrimazolem. Spałam w luźnych bokserkach mojego chłopaka i musze przyznać, że dzisiaj czuje sie cudownie! Jeszcze troche mnie swedzi, wiec udam sie do lekarza, ale bąble znikły, skóra jest znowu gładka i różowawa. Dzisiaj powtorka z rozrywki, wiec moze jutro bedzie juz super :) Dziękuje Wam wszystkim! ;**