Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaa16

Co robic!! Pomocy

Polecane posty

Gość zrozpaczonaa16

MOje zycie sie zawaliło!! Okres spóżniał mi sie, zaczelam sie zle czuc, kolezanka poradziła zebym zrobiła test ciążowy! I stało się - wynik pozytywny.. pobiegłam do apteki po nastepny z mysla ze ten sie mylił. To samo! Jejq ja mam dopiero 16 lat co mam zrobic? Jak powiedziec w domu? W skole? MOje zycie sie zawaliło! Uprawiajac sex zdawalam sobie sprawe z konsekwencji, ale moj chłopak - starszy bardziej doswiadczony mowil ze uwazal - sotusnek przerywany :( Matko znamy sie dopiero miesiac a on Teraz mowi ze on pilnowal zeby nic sie nie stało i moze to nie jego!!! Co mam robic, błagam nie obrazajcie mnie i napiszcie co dalej.. wyje tylko i nic wiecej nie umiem sie opanowac

Gość koteczek1984
na tym forum jest sporo takich topików o nastoletnich mamusiach więc poszukaj a napewno na którymś z nich znajdziesz odpowiedzi na dręczące Cię wątpliwości.Inne dziewczyny też mają taki problem jak ty więc razem bedzie wam raźniej. Życzę szczęsia i powodzenia.

Gość zrozpaczonaa16
jest tu ktos? z kim mam pogadac matko juz mam dosc :(

Gość zrozpaczonaa16
dzieki

Gość zrozpaczonaa16
dziekuje, ale tak jak sie spodziewalam, kazdy tylko potrafi obrazac, wiem ze to blad ale trudno... ale ja nie wiem jak mam zyc dalej

Gość mam dość tego szczeniactwa
czy wy gówniary i gówniarze przestaniecie w koncu???????? aż się rzygac chce od tych dramatycznych wynurzeń. Do książek tępaki a niedo seksu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boże co za gówna śmierdzące!!!!! A potem dziwne, że nastoletnie mamusie spacerują z wózkami a społeczeństwo coraz durniejsze! żal

Gość zrozpaczonaa16
mi tez sie chce rzygac ale co mam zrobic, nie ma to jak zrozumienie. Matko popełnilam bład to mam sie zabic! cholera moja matka pewnie powie to samo , boje sie i nie wiem co robic

Gość koteczek1984
przede wszystkim co na to twój chłopak? możesz na niego liczyć??

Gość zrozpaczonaa16
napisałam wyzej - dupek powiedział mi ze on uwazał i ze to pewnie nie jego!!!! ale fajnie skonczyła sie historia tej dziewczyny... ze mna tak nie bedzie, ja nie mam rodzenstwa, nie mam wsparcia, rodzice mnie zabija, matka bedzie az do smierci prawic kazania bo co ludzie powiedza - tylko to dla niej sie liczy

jak byłas taka mądra a raczej totalnie głupia to się nas teraz nie pytaj i nie udawaj, żeś taka skromniutka i nie wiesz co robić... powiedz wprost i już, czego teraz potrzebujesz, co chcesz zrobić? Myslisz, że jak powiemy Ci co masz mówić to matka Cię zrozumie? Więc nic nie wymyślaj tylko mów prawdę

Gość zrozpaczonaa16
jaką prawde? o co ci chodzi!!! nie pisz nic jak masz mnie obrazac nie po to tu jestem wystarczajaco sie nasłucham jeszcze

Moim zdaniem najpierw powinnas porozmawiac o tym ze swoimi rodzicami. Wiem że to trudne ale oni Cię kochają i na pewno okażą Ci wsparcie. Kiedy juz oswoją się z myslą że zostaną dziadkami prawdopodobnie zaczną się z tego cieszyc. Co do Twojego chłopaka, to chyba nie jestescie parą na dobre i na złe. Jesli nie jest tego wart to nie bądź z nim bo się boisz zostac sama. Licz na samą siebie i swoich rodziców. Uwierz mi wszystko będzie dobrze. A to że zostaniesz mamą nie jest zadną tragedią. I szkołe tez skonczysz jesli tylko bedziesz chciała. Dziecko to szczescie a nie powód do płaczu. Szkoda tylko ze masz je z kims nieodpowiedzialnym. No i co tu duzo mówic odrobine za wczesnie, gdyz nie jestes jeszcze samodzielna.

Gość Nie_wiem
dziekuje bardzo za miłe słowa - ja tak strasznie sie boje jak to bedzie, zostałam naprawde sama z tym wszyskim, przeciez koleznaki nie pomoga mi wychowac dziecka :( ide spac, bo juz nie mam sił dobranoc

A wy kobiety dajcie spokój dziewczynie. Czego Wy chcecie? Zeby usunęła ciąże? Ciekawe co zrobicie jeśli wasze dziecko będzie w takiej sytuacji. I nie dziwcie sie że nastolatki uprawiają seks. Tylko trzeba młodych ludzi uswiadamiac jakie są tego konsekwencje i jak się zabezpieczac a nie omijac temat a potem krytykowac.

Gość Aguś.
Moja koleżanka urodziła dwoje dzieci w liceum, zdała maturę na piątki i dostała się na studia.Głowa do góry to nie koniec świata!

jaką prawdę???????? że jestes w ciąży tępaku!!!!!!!!!!1

Niektórym proponuję aby nauczyli się czytać ze zrozumieniem. Dziewczyna wyraźnie napisała jaki ma problem.

Gość zrozpaczonaa16
to znowu ja - spodziewalam sie tego typu komentarzy - ale dziekuje tym ktorzy staraja sie zrozumiec i nie mieszac z blotem. Jeszcze nic nie powiedzialam w domu... juz robiłam z 10 razy podchody dzisiaj ale nie odwazyłam sie. Czytalam gdzies na forum ze test moze sie mylic czy to prawda? Moze najpierw pojde do lekarza, niech powie mi czy jestem, ale nie wiem czy moge isc sama ....

A chłopka pozwij o alimenty, po urodzeniu, ale pewna świdczenia należą ci sie juz w ciąży - na ginekologa, wyprawke itp. Było cos o tym w Gazecie Prawnej ale juz nie pamietam. A jak bdzie sie migał to sa jeszcze badania genetyczne. Do lekarza nie ma co isc wczesniej niz w 6 tygodniu ciazy liczac od pierwszego dnia cyklu. Poniewaz jestes nieletnia prawdopodobnie bedziesz musiała isc z mamą. Wiec i tak musisz jej powiedziec.

Test moze sie mylic, tak, jesli robi sie go przed terminem spodziewanej @ i wyjdzie 1 kreska,... W drugą strone raczej sie nie myli. A juz 10 testow na bank sie nie myli...

Jak chcesz byc na 100% pewna idz na badanie krwi betaHCG, koszt ok20zł. Najlepiej na czczo. Na drugi dzien bedziesz miec wynik i 100% pewnosci.

Gość co godzine góra
bylo nie isc do lozka po miesiacu znajomosci test sie nie myli w ta strone chlopak-dupek powiedz rodzicom w weekend

Gość zrozpaczonaa16
no to cudownie - matka mnie zabije :( chyba w psychiatryku wyladuje, co ja w szkole powiem?

Gość zrozpaczonaa16
a kto mowił o 10 testach?

Gość JP 2 i pol
A moze to rzeczywiscie nie jego dziecko--ilu ich bylo?

Nie zabije cie, sama jestem matką, wiem co mówie :D Bedzie wsciekła ale jej przejdzie. pamietaj ze cie kocha, a wsciekłą bedzie bo bedzie jej żal ze bedziesz miala olbrzymie trudnosci. Matki chca jaknajlepiej dla swoich dzieci... W szkole musisz dac rade, ucz sie, skup sie na tym zeby osiagnac swoj cel. Rozplanuj swoj czas i niestety zrezygnuj z głupot i szleństw..

Gość zrozpaczonaa16
co godzine góra - ciekawa jestem ile z was poszlo do lozka nawet po tygodniu znajomosci - tylko wam sie udalo!!! wiem, jestem mloda i glupia i mialam pecha moze zaufalam mu, byl starszy myslalam ze wie co robi nie chciałam przeciez