Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mamusia

mój 3 miesieczny synek nie chce podnosic glowki

Polecane posty

Gość zmartwiona mamusia

gdy lezy na brzuszku tylko lize przescieradlo nawet jak jest najedzony :( jak jets na rekach to ladnie glowke trzyma nie leci mu ale na brzuszku za nic w swiecie nie chce :( co robic??

Gość Balbulka
moj tez tak robil jeszcze do niedawna, ma ukonczone 3 miesiace. teraz juz ladnie i dlugo trzymna glowke, po prostu kladz go na brzuszku, nie masz czym sie martwic, zobaczysz, ze zacznie ladnie podnosic:D

Gość przede wszystkim nie zmuszać
:) jeśli na rękach utrzymuje główkę, to znaczy że jest ok, kładź na brzuszku, ale go nie przemęczaj, jak widzisz że sie wkurza, to go odwracaj, moja córa za nic nie chciała na brzuchu leżeć, może niektóre dzieci tego po prostu nie lubią

Gość mój ma 8 tygodni
i robi dokładnie to samo na rękach pięknie podnosi i trzyma główkę SAM, gdy leży mi na brzuchu - to samo, a jak go położę na brzuszku na wersalce to nie chce podnosi czasem, ale wiem, że tego nie lubi i woli zasnąć w tej pozycji niż tak ćwiczyć mięśnie karku

Gość a oto streszczenia
Moja mała nienawidziła pozycji na brzuszku, ale zachęciłam ją, kładąc na brzuchu...i na moim brzuchu ;) na początku wytrzymywała tylko kilka sekund, potem ją brałam, przytulałam, chwaliłam, rozśmieszałam; potem próbowałyśmy znowu...Po tygodniu już wytrzymywała kilka minut. Do niczego nie zmuszałam, nie warto- ale można zachęcać, stymulować, rozbawić dziecko :)

Moja też nie podnosiła, a na brzuszku nie cierpiała leżeć, zawsze płakała. Jak położysz dziecko na brzuszku, to nad jego główką połóż kilka kolorowych zabawek. Najpierw pokaż dziecku zabawkę, potem wolno przesuwaj nad główkę. dziecko powinno śledzić zabawkę. Może to będzie zachętą do ćwiczenia podnoszenia główki. Moją tylko w taki sposób "zmusiłam". Teraz młoda na plecach w ogóle ni leży, tylko brzuszek :)

Gość zmartwiona mamusia
dzieki dziewczyny za odpowiedz :) mam nadzieje ze moj maly tez bedzie ladnie ta glowke trzymal :):)

moja do tej pory konsumuje przescieradlo badz kocyk (w zaleznosci na czym lezy)... dzieci maja to do siebie ze otaczajacy swiat poznaja oralnie czyli pakujac wszystko do buzi... dziecko musi wsadzic do buzi to co chce poznac bo tylko buzia moze zbadac strukture przedmiotu i inne parametry... po prostu manualnie i wizualnie jeszcze nie potrafi...