Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maniurka1

Boję się ... jutro bede miała...

Polecane posty

wywoływany poród ... nawet nie wiem jak to wygląda? Czy któraś z was przez to przechodziła? jeśli tak to prosze podzielcie sie doświadczeniem ... ;(((

Gość karolusia
spoko lekarz bierze taką dużą tubę i woła w kierunku sromu aby poród się rozpoczął po bezskutecznym trzykrotnym wezwaniu lekarz ma prawo przybrać do pomocy policję i CBŚ

Gość miodowa panienka
Podłączają kroplówkę z oksytocyną i ktg i leżysz i czekasz. :) Nic strasznego.

u mnie lekarz tez mówił ze jeżeli jutro główka sie nie obnizy to tez moze byc cesarka :((( ... zobaczymy jak to bedzie ... a jak podłączą tą kroplówkę to od razu ona skurcze wywołuje czy jak to jest?

różnie to bywa z tymi skurczami. Często są zaraz, czasem trzeba troche poczekać. Na prawdę nie martw się, wszystko bedzie ok.

Gość wspolczuje
wywolywany porod boli 10x bardziej - wiem z wlasnego doswiadczenia...

nie straszcie jej! to nic strasznego, rzeczywiście skurcze wywołane przez oksytocynę są troszkę silniejsze niż naturalne ale wszystko da się przeżyc, ja jestem 3 tygodnie po porodzie, tez miałam mieć wywoływany poród ale tak się tym przejęłam że przeddzień zaczęła mi się akcja porodowa :0 a poród sam w sobie był super przeżyciem! rodziłam razem z mężem i było fantastycznie powitać naszego synka na tym świecie! po urodzeniu łożyska dostałam krwotoku ale to i tak nie zmieni mojego zdania o porodzie! było fascynująco i już !!!

Dzieki dziewczyny ;) mam nadzieje ze nie bedzie tak zle ... jak dzidzia sie urodzi to napewno zapomni sie o bólu ... a gdy to miało aż tak bolec to kobiety nie rodziły by po 5-cioro dzieci :) najlepiej iśc tam z dobrym nastawieniem ...

Niestety zakonczylo sie uzyciem kleszczy, ale wiecej Ci nie bede pisac bo po porodzie stwierdzilam, ze jak sie opowiada o porodzie to to wszystko wydaje sie takie straszne a to jest tak ze jak juz sie wszystko zacznie to radosc z tego ze w koncu zobaczysz swoja dzidzie jest o wiele wieksza niz te wszystkie ceregiele zwiazane z porodem. nic sie nie bój, napwno dasz radę i pojutrze bedziesz tulic swojego dzidziusia w ramionach. napisz jak było...

Gość szczecinianka na na
Hej ja mialam wywolywany porod Praktycznie nie czulam bolu A skurcze lacznie z porodem trwaly 30 minut Bylo naprawde ok

jutro o 9 ide do szpitala ... w piatek powinnam juz wyjsc ... tak mi gin powiedzial ... to napisze o wszystkim . trzymajcie sie dziewczyny i dzieki za słowa otuchy :***