Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę się boję

Czy jest to możliwe?

Polecane posty

Gość trochę się boję

Czy jest możliwe, że admin jakiegoś czata zadzwoni na policję, że pisałem, że chciałbym popełnić samobójstwo?

Gość trochę się boję
I co? Przyjeżdża policja i zabiera do psychiatryka czy jak?

Gość to jego obowiązek
ratowanie życia :)

Gość trochę się boję
Gdyby mieli przyjechać to przyjeżdżają tego samego dnia czy mogą po kilku dniach przyjechać?

Gość trochę się boję
A jak mnie admin nastraszył i chwilę potem się wylogowałem to myślicie że nie przyjadą?

Gość musztarda
Oczywiście, że i po kilku dniach mogą podjechać, chociażby po to, żeby odciąć wisielca. A jak się wypisuje bzdury, to trzeba ponosić konsekwencje tego.

Gość trochę się boję
To nie są takie zupełne bzdury, bo nie układa mi się w życiu i po prostu pisałem, że chciałbym się zabić, ale nie zamierzam tego robić dzisiaj lub jutro. Czy już za sam taki tekst można ponieść konsekwencje?

moim zdaniem powinno sie ponosic konsekwencje własnych słów nie wiem jakie sa procedury, wiem, że topiki o samobójstwach sa pod stała kontrolą kazdy ma jakies problemy, w zasadzie trudno zanleźć osobe, która by ich nie miała, zabijmy się wszyscy!!!!:O to nie jest głupi żart, a skoro rpzejmujesz sie policją, to znaczy, że jednak wcale nie masz ochoty się zabic, to dobrze jak pisaam już gdzieś, znam osoby, które chętnie znosiłyby trudy i radości życia, aby zyć... nie potrafię współczuć takim osobom jak Ty:O

Obowiązkiem admina/moderatora forum jest zgłaszać takie sprawy na policję. Obowiązkiem policji jest na takie sprawy reagować. W akcję interwencyjną są wciągnięci także dostawcy netu, a często i operatorzy sieci komórkowych wraz z jednostkami szybkiego reagowania (gdy policja nie zastaje potencjalnego samobójcy w namierzonym lokalu i zaczyna się jego lokalizacja), a także biegły psychiatra, przeprowadzający natychmiastowe badanie i wydający orzeczenie. Koszt całej interwencji waha się w granicach 4 - 4,5 tys.zł., pokrywa go rodzina lub sprawca zamieszania go odpracowuje np. w szpitalach.

Gość sdfasadfsd
Jaka ustawa mówi o tym "obowiązku"? Jeżeli w Polsce mamy prawo, które pozwala mnie zamknąć i ukarać grzywną, za to, że piszę, że chcę popełnić samobójstwo to przed jego popełnieniem bez wahania rozpie***łbym wszystkich biorących udział w takiej "interwencji", zaczynając od biegłego psychiatry. Pewnie nie zdążyłbym zlokalizować admina/moderatora który dał cynk, ale przed śmiercią opublikowałbym gdzieś namiary na niego. Jeśli tak rzeczywiście jest to jestem zszokowany, że żyje w takiej cywilizacji i państwie. Jaki to ma cel???!! Dodatkowe upokorzenie i pognębienie człowieka, który i tak bardzo już cierpi?? Wskazanie mu jedynej słusznej drogi przy pomocy kija?

Gość gfdsfsd
czy ktoś może potwierdzić, że tak rzeczywiście jest?