Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gocha30

co z mięsa gotowanego?

Polecane posty

Gość gocha30

Jak zwykle w poniedziałek zostaje mi mięso gotowane z niedzielnego rosołu. Często wykorzystuję je na pulpety, krokiety albo podsmażone z cebulką. Już mi sie to przyjadło. może macie jakieś ciekawsze przepisy? Czekam na podpowiedzi:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
potrawka, czyli rozdrobnione mięso w sosie np. koperkowym albo innym, wg upodobania tzw. zimne nóżki, czyli galaretka mięsna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 40-latka
takie mięso możesz tez zmielic i dodac do ciasta takiego jak na placki ziemniaczane,ciasto powinno byc dość gęste i smazysz placki ,do tego sos gzrybowy,koperkowy,serowy i surówka...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha zielonki
zmielić, zmieszać z potłuczonymi gotowanymi ziemniakami i jajkiem, smazyć jak kotlety, podać z sosem grzybowym albo pieczarkowym zmielić, przyprawic cebulka i ziołami, z gotowanych ziemniaków potłuczonych, z dodatkiem odrobiny mąki pszennej, jajka formować kotlety, nadziewać je mięskiem, smazyć, podawac jak wyżej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Co wy wszyscy z tym ROSOLEM
W niedziele?? a w poniedzalek pomidorowa.....dobra, przynajmniej zdrowa(hehehe) to takie polskie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moze zrob smaczny sos grzybowy (duszone grzyby z ew. cebula i czosnkiem), dodaj troche rosolu, zeby sos zrobil sie lekko plynny i do tego wkroj te wszystkie fragmenty miesne ... ale zeby uniknac podobnych klopotow i poniewaz nie lubie przerabianego jedznia, nie robie rosolu, wiec nic lepszego nie przychodzi mi do glowy odnosnie wykorzystania tych mies.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robię rosół
Ja robię rosół z porcji tzw. rosołowej to już mięsa na niej nie uświadczysz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u nas roznie
no coz- z porcji rosolowej to raczej nie rosol... :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czersey
rissotto, krokiety, pierogi, makaron z miesem. polecam książke ciesielskiej super przepisy. Z prostych polskich skladników cuda mozna zrobic i maja zupełnie inny smak :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×