Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gocha30

co z mięsa gotowanego?

Polecane posty

Gość gocha30

Jak zwykle w poniedziałek zostaje mi mięso gotowane z niedzielnego rosołu. Często wykorzystuję je na pulpety, krokiety albo podsmażone z cebulką. Już mi sie to przyjadło. może macie jakieś ciekawsze przepisy? Czekam na podpowiedzi:)

potrawka, czyli rozdrobnione mięso w sosie np. koperkowym albo innym, wg upodobania tzw. zimne nóżki, czyli galaretka mięsna

Gość 40-latka
takie mięso możesz tez zmielic i dodac do ciasta takiego jak na placki ziemniaczane,ciasto powinno byc dość gęste i smazysz placki ,do tego sos gzrybowy,koperkowy,serowy i surówka...

Gość pycha zielonki
zmielić, zmieszać z potłuczonymi gotowanymi ziemniakami i jajkiem, smazyć jak kotlety, podać z sosem grzybowym albo pieczarkowym zmielić, przyprawic cebulka i ziołami, z gotowanych ziemniaków potłuczonych, z dodatkiem odrobiny mąki pszennej, jajka formować kotlety, nadziewać je mięskiem, smazyć, podawac jak wyżej

Gość Co wy wszyscy z tym ROSOLEM
W niedziele?? a w poniedzalek pomidorowa.....dobra, przynajmniej zdrowa(hehehe) to takie polskie.

moze zrob smaczny sos grzybowy (duszone grzyby z ew. cebula i czosnkiem), dodaj troche rosolu, zeby sos zrobil sie lekko plynny i do tego wkroj te wszystkie fragmenty miesne ... ale zeby uniknac podobnych klopotow i poniewaz nie lubie przerabianego jedznia, nie robie rosolu, wiec nic lepszego nie przychodzi mi do glowy odnosnie wykorzystania tych mies.

Gość ja robię rosół
Ja robię rosół z porcji tzw. rosołowej to już mięsa na niej nie uświadczysz ;)

Gość u nas roznie
no coz- z porcji rosolowej to raczej nie rosol... :/

Gość Czersey
rissotto, krokiety, pierogi, makaron z miesem. polecam książke ciesielskiej super przepisy. Z prostych polskich skladników cuda mozna zrobic i maja zupełnie inny smak :)