Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna taka tam

MMMM

Polecane posty

Gość martyna taka tam

Cześć. Jak to z wami jest czy wy ćwiczycie w czasie okresu na w-f. BO właśnie pierwszy dzień okresu wypada mi na 2 w-f w szkole pomóżcie założyć podpaskę czy tampon ?????

Gość avw
miesiaczka to nie choroba ;) jak najbardziej mozesz cwiczyc. Ja za swoich czasow nigdy nie wymigywalam sie od ruchu tylko z powodu podpaski w majtkach :) z tym, ze ja nie mialam bolesnych miesiaczek i innych dolegliwosci!!! Tampon czy podpaska ??? jak Ci wygodniej ale wiadomo, podczas cwiczen lepiej sprawdza sie tampon i wkladka :) Pamietaj, ze podczas ruchu skurcze macicy moga sie wzmocnic - czyli, ze moze wyplynac wiecej krwi menstruacyjnej. Dobrze sie zabezpiecz, kontroluj czy juz nie czas na zmiane tamponu/podpaski i pamietaj o higienie w "te" dni. Powodzenia :)

Gość martyna taka tam
dzięki za odpowiedź. Ale jak się przebrać w strój gimnastyczny jeśli masz podpaskę w majtkach????? Bo tamponów jeszcze nie próbowałam. Miesiączkuję od 2 lat .

Gość avw
:) co mowisz, ze troszke tak wstyd, no racja ale z drugiej strony szatnia jest pewnie dla samych dziewczyn - takich samych jak Ty istotek z takimi samymi problemami :) Taka praktyczna rada na poczatek :) stoj odwrocona plecami do sciany :) jesli bedziesz mala na sobie jakis dluzszy sweter czy jakas tunike to gdy sie pochylisz delikatnie rozebrac spodnie i ubrac spodenki nikt nie zauwazy ze masz tam cos w majtkah :D Mozesz tez w dni kiedy masz miesiaczke i WF ubierac podnicze wtey najpierw rajstopy na dol spotenki do gory i spodniczka - nikt sie nie zorentuje :) Jesli chodzi o tampony - skoro ich jeszcze nie probowalas a chcialabys-najpierw sprobuj sobie zaaplikowc najmniejszy rozmiar w domu i troche pochodzic. Jesli bedziesz sie czulaz tym dobrze mozesz sprobowac na lekcjach wf - u. Pamietaj, zeby zawsze umyc rece przed i po zlozeniu tamponu. Mam nadzieje, ze jakos pomoglam :) Glowa do gory, ciesz sie faktem bycia kobietka i tymi kilkoma "czerwonymi" dniami. Jak sie ma nieregularne cykle miesiaczkowe to sie docenia te kilka wyjatkowych dni w miesiacu :D Powodzenia :)))

Gość martyna taka tam
Ok super dzięki. Ale czy można używać tamponów jeśli jest się dziewicą

Gość avw
mozna :) ja uzywalam. Pierwsza proba zaaplikowania sobie tampona nie nalezala do przyjemnosci, tak samo jak i wyjmowanie glownie ze wzgledu na fakt, ze uzylam pierwszego lepszego tampona jaki wpad mi pod reke - troszke wiekszych rozmiarow :P Na spokojnie trzeba do tego podejsc i powoli sie przyzwyczajic :) Zacznij najperw od mini a pozniej, gdy swoja blone przyzwyczaisz do delikatnego rozciagniecia bedziesz mogla wybrobowac wieksze tampony. Zycze powodzenia !!!! :) Trzymaj sie "martyna taka tam"