Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niunia_89_ ldz

czy ja puchne czy co...

Polecane posty

mam pytanie malo jem cwicze a caly czas tyje tak mi sie wydaje albo moze puchne:( bo nieraz z dnia na dzien mam grubsze nogi albo nieraz palce u rak??? czy ktos tak z was mial??? i niewiecie co moze mi dolegac????

Gość magiczna_mikstura
zbadaj TSH, może masz niedoczynność tarczycy. to pierwszy trop...

Gość xanx
A tabletki anty> bierzesz?

Gość magiczna_mikstura
to nie jest dobry wynik, jesli jestes mloda kobieta. podaja zwykle norme do 4,2 ale jesli jestes mloda to TSH powinno oscylowac wokol 1. dobra rada: zrób jeszcze fT3 i fT4 i leć koniecznie do endokrynologa. prawdopodobnie to jest przyczyną puchnięcia. jakie masz ciśnienie i tętno? masz suche i "brudne" łokcie/kolana? słabo się czujesz? jestes senna? masz uczucie zimna? to sa rozne objawy. nie musisz ich miec wszystkich, zeby stwierdzic ze masz niedoczynnosc.

no czasem czuje sie senna skora co prawda jest sucha ale nie tylko na lokciach wrecz na calym ciele i ostatnio w nocy nie moge spac.....ale za to mam wielki apetyt ale bardzo sie pilnuje....np pije wtedy wode cze cos wiec to moze byc niedoczynnosc:( kurcze tez to podejrzewalam....

Ja tez mam tarczyce ale to druga chyba ale wiem ze ja mam problemy z jedzeniem, bo jedna zwieksza apetyt a jadne zmniejsza...

Gość magiczna_mikstura
Didda, dziewczyno każdy ma tarczyce! ty możesz mieć ją po prostu chorą. niedoczynność to tycie, często pomimo braku apetytu, podwyzszone tsh nadczynnosc to chudniecie, często pomimo dużego apetytu, za niskie tsh

To to ze kazdy ma to wiem, chyba nie jestes glupia i widzisz ze mam na mysli tu tamten rodzaj choroby tarczycy. Ja wiem ze ta co mam zmniejsza mi apetyt, i nie tyje chodz jem duzo cukierków i nawet czasami jak zjem na sile cos obiad czy cos.

A to ze kazdy mam to kazdy wie, tylko jak jest mowa o chorobie to przynajmniej u mnie w rodzinie mówimy tarczyca bez zadnych dodawanek bo po co jak kazdy wie ze ma tarcyce jak nie chora to zdrowa.

Gość magiczna_mikstura
no wlasnie rodzaj choroby.. ale dlaczego nie wiesz jaka masz chorobe? jesli 91 to Twój rok urodzenia, no to trochę wyjasnia..

Niewiem bo z mama nigdy o tym nie rozmawiam, a mieszkam w kraju gdzie jest ocean i pelno jodu i nie sa potrzebe czeste badania. Wiec moja jest pod norma.