Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nototerazja

dzidzius w brzuchu cały dzień kopie. Czy to normalne?

Polecane posty

Gość Nototerazja

witam. Jestem obecnie w 20. Tygodniu ciąży. Ruchy synka czuje od tygodnia. Do tej pory czułam je jedynie w dzień od 9 do 23 mniej więcej co godzinę. W nocy dzidzius wogóle sie nie rusza. A dziś mały wierci sie od 8 do teraz jak szalony cały dzień,dosłownie cały czas. Czy chodzę,czy siedzę,czy leże,kopie cały czas to z prawej,to z lewej. Czy to normalne czy powinnam sie niepokoic. Przecież on dziś chyba wogóle nie spał. Może coś mu dolega albo nie pasuje. Powinnam sie martwić?

Gość Nototerazja
nikt nie pomoże? Może którejś dzidzius też tak sie całymi dniami wierci? A może to nie jest normalne? Gdzieś czytalam że czuje sie zaledwie parę ruchów dziennie,a ja mojego małego czuje cały dzień...bez przerwy.

Hym pewna co prawda nie jestem, ale mysle ze wszystko jest ok:) Gorzej jakby sie nie ruszal, to bylby powod do niepokoju:) Kilka ruchow dziennie to chyba jakies malo ruchliwe dziecko, moj synek potrafil sie wiercic kilka godzin z malymi przerwami:)

Ja jestem w 33 TC, ruchy czuję mniej więcej od 16 TC, a z czasem stają się coraz bardziej intensywne, wydaje mi się, że u Ciebie to normalne, ale jak masz jakieś obawy, nie daje Ci to spokoju to po prostu zapytaj o to lekarza.

Gość Lolusia21
Ja jestem w 24 TC. Mój synek rusza się prawie cały dzień. Kopie, boksuje i kręci się w kółko i to jest dowód na to że ma się dobrze i jest bardzo ruchliwy. Ale mimo wszystko czasami bywają dni kiedy mały cały dzień prześpi i nie rusza się wcale, ale następnego dnia znowu fika cały dzień. Uważam, że lepiej jeśli dzidziuś daje znaki przez cały dzień niż przesypia cały czas, przynajmniej wiem, że wszystko jest z nim ok, z resztą mój ginekolog też mi tak powiedział ;))