Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaleenkka

czy to owrzodzenie??

Polecane posty

Gość aaaleenkka

w okolicy warg sromowych mam mała ranke, szczerze mowiąc nie mam pojecia skad.. moze to zwykle otarcie ale watpie bo ciezko sie goi.. mysle, ze gdyby to bylo otarcie.. zagoilo by sie szybciej.. Ta ranka caly czas jest wilotna, jakby ropna:(( CO moge zrobic?? Jakas masc??

Gość pasza
A możliwym jest, że złapałaś kiłę? Zmiana jest bolesna? To nie żart.

Gość aaaleenkka
raczej nie, mam stałego partnera, nie jest bolesne.. Tzn jak zwykla ranka.. jak dotkne, to cos tam czuć.. kurcze :/

Gość pasza
Nie chcę Cię martić, ale niebolesna zmiana w tej okolicy, wrzodziejąca, z której może sączyć się opisywana przez Ciebie wydzielina MOŻE być pierwotnym wrzodem kiłowym. U Twojego chłopa nie ma takich sensacji na wacku?

Gość aaaleenkka
Nie. Zauwazylam to dopiero wczoraj.. To jest dosc plytkie ale jednak nie goi sie jakos szybko :/

Gość aaaleenkka
bardziej plytka ii poza wargami.. ale cos na ksztalt tego :( czy gdyby to bylo otarcie tez by moglo tak wygladac??

Gość pasza
Otarcie bolałoby, aalenka! A kiłowy wrzód może być nawet na palcu! Do ginekologa, albo do dermatologa, niech to obejrzy i penicylina w dupę dla Ciebie i partnera. To żaden wstyd, kiła wraca. W każdym razie do doktora.

Gość nie strasz jej
może to zwykły wrzód...... :-)

Gość sostra freda
napewno nie zwykły wrzud skoro nie boli ,saczy sie i cos pod nim czuc ,jak nic kiła skoro ty nnie zdradzałas to załatwił cie twoj luby :( Idz czym predzej do lekarza bo kiła to powarzna choroba nieleczona prowadzi do bezplodnosci utraty wzroku a w kosekwencji do smierci :(

Gość pasza
W potocznym znaczeniu "wrzód" czyli czyrak boli. Wrzód, owrzodzenie, czyli ubytek nabłonka gojący się z pozostawieniem blizny, nie musi boleć. Życzę Ci jak najlepiej. Jeśli jest to kiła pierwszego okresu, to zastrzyki załatwiają sprawę. Ale to wcale nie musi być kiła:) Za wrzodem kiłowym przemawiałoby otoczenie tego "owrzodzenia" takim wałem, jest w ten sposób?

Gość pasza
sostra freda, mimo że ortografię położyła, ma w stu procentach rację:) pozdro:)

Gość sostra freda
wrzód :P

Gość sostra freda
pasza na ogolnym szukaja polonistki moze pomorzesz bo jakos chetnych nie ma :P

Gość pasza
aaaleenka? Żyjesz czy oglądasz cipkę?

Gość sostra freda
kurwa pomożesz :P

Gość pasza
a w dupie mam, nie mam ferda wykształcenia polonistycznego:)

Gość aaaleenkka
dziękuje Wam bardzo za pomoc :*:* na pewno pojde do lekarza.. cała nadzieja w tym, ze to jednak nie to :) co do partnera, to na pewno mnie nie zdradza (wiem, naiwnie to brzmi :P ale ja mam ta pewnosc) wiec mam nadzieje, ze w inny sposob czegos takiego zlapac nie moglam.. a na pewno z mniejszym prawdopodobienstwem pasza ciezko mi powiedziec.. jak to z tym ''wałem'' no a jesli to nie kiła to co mogloby spowodowac taką ranke?? martwi mnie to ze ona jest jakby ropiejąca.. ''klejąca''

Gość pasza
Kurwa, jeszcze tylko wrzód miękki (szankier, molluscum contagiosum) przychodzi mi do głowy. A gorączkujesz? Pomacaj se pachwinki, czy czujesz tam węzły chłonne!

Gość aaaleenkka
co do pachwin.. raczej wszystko w porządku.. a co do kiły to jakie bylyby dalsze objawy?? to sie jakos rozprzestrzenia?? powinnam uwazac?? Jakies srodki zapobiegawcze dalszemu rozwojowi???

Gość sostra freda
wrzuc se w google i poczytaj ,mamy ci skopiowac i wkleic??

Gość aaaleenkka
tak, cały czas czytam :) ale jesli widze, ze ktoś sie zna.. to dlaczego mam nie zapytac o konkretna porade? :)

Gość pasza
Kiła jest bardzo poważną chorobą, która przebiega w trzech okresach, które bardzo się od siebie różnią. Następnym (po omówionym już wrzodzie Huntera) jest pojawiająca się po kilku tygodniach na całym ciele osutka (wysypka). Aaaleenka, ale to nie musi być kiła, nie chcę Cię straszyć. Jest to po prostu prawdopodobne, ale do lekarza proszę idź.

Gość aaaleenkka
Pasza wielkie dzięki za pomoc!! tak, zglosze sie do lekarza.. z pewnoscią.. jeszcze raz dziękuje :)

Gość pasza
aaaaleenka, ja już muszę iść spać, bo żona krzyczy, że ja tu z dupami się po internetach umawiam. Trzymaj się i zyczę Ci żeby to była błachostka. Daj znać może jakoś co to było i jak Ci poszło. Dobranoc:*

Gość pasza
up! up! byłaś u doktora? jakiaś poprawa?

Gość precz z kilakami
ta juz to widze jak poszla ,pewno bedzie se wmawjac ze to otarcie i roznosic kiłe :P