Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanina1

od dzisiaj 1000 kcal

Polecane posty

Gość Hanina1

Witam! Od jutra ruszam z dieta 1000 kcal. Kto sie przylaczy? Przyda nam sie pomoc, wsparcie i pomysly na jakies menu:))) Mam do zrzucenia 8 kilogramow i daje sobie czas do grudnia:) Przylaczcie sie do mnie..bedzie mi lzej!:) no i milej!:)

Gość oo własnie tak
mam dokladnie ten sam cel... io juz na sylwestra chcailabym nie meicv 8 kg ! do sylwestra bedac na diecie 1000 kcal to 12 kg mozna zgubic..ja juz bylam na diecie 1000 kcal..i schudlam 9 kg ale teraz jakos nie mam zaparcia :(

Gość oo własnie tak
ja jadlasm 5 posilkow, na sniadanie muesli. a ile masz wzrostu i ile wazysz?

Gość mychaaa123
witam;) mi również marzy sie troszke schudnąć mianowicie waze 65kg prz wzroście 173cm. ćwicze już od tygodnia plan weidera nie wiem czy słyszałyście o tych ćwiczeniach podobno bardzo skuteczne. i myśle żeby przezucić sie na diete z 5-oma posiłkami. zobaczymy co z tego wyjdzie

Gość mychaaa123
także dołączam sie do ciebie Hanina1 ;)

Gość moze ja cos powiem
ja jakim miesiac temu mialem jadlem 500 kcali, dzialalo a teraz probuje 4500 kcali :)

Też się przyłączam :) W związku z tym, że jutro \"rusza\" nowy miesiąc, a więc 1X od jutra zaczynam \"nowe życie\" ;P, daję sobie czas do 28 listopada xD (wtedy mam urodziny) taka niespodzianka ;P Mam nadzieję, że wytrzymam... Wierzę w siebie i nie odpuszczę.. Oby i mi i Wam się powiodło ;P Trzymam kciuki, pozdrawiam! PS. W kupie siła! Damy radę :D

Gość dramma
też byłam wegetarianka, ale za bardzo kochałam słodycze. waga zaczeła iść w góre i teraz żeby ograniczyć słodycze, żeby mieć lepszą cere i generalnie jedyny produkt niezdrowy w moim życiu starać się zmniejszyć jego spozywanie zaczęłam jeść mięso:D ale średnio pomaga:P

to ja tez od jutra. juz troche schudlam przez odstawienie slodyczy i chleba ale musze wiecej.. eh... stare dobre liczenie kcal. ile to ja mialam lat jak zaczelam po raz pierwszy? z 16 :] to juz dyszka stuknie. chce schudnac 8 kilo :)

Gość mychaaa123
wtam wszystkich;) pogoda nie dopisuje za bardzo; / za chwile zjem sobie śniadanko a mianowicie bułeczka (nie wiem czy smarowac masłem czy też nie?) z pomidorkiem. pozniej drugie śniadanie gdzieś koło 11 ale jeszcze nie wiem co konkretnie;) w sumie to narazie jest mi łatwo bo od kilku dni jestem chora i nie mam apetytu, także boje sie co bedzie pózniej jak apetyt wróci ;/ a jutro znowu szkoła...

polecam Wam tą stronkę http://zdrowo.info.pl/kalorie.html można łatwo kalorie przeliczać Ja mimo wszystko nie głoduję się, będę jeść 4 posiłki dziennie do 1000-1200 kcal, chleb jasny i bułek nie odkładam na bok, ale ważne aby jeść mniejsze ilości... Najważniejsze to chudnąć \"zdrowo\" i z głową, a nie głodować się na śmierć.. :)

A ja polecam www.fabrykadiet.pl - można sobie łatwo uporządkować dietę, przeliczać kalorie i korzystać z fajnych przepisów :)

Droga Hanino1 i inne forumowiczki:) \"Powiedzcie mi jescze...jaki chleb poza lekkim wasa jest najzdrowszy? I najmniej kaloryczny..bo chociaz jedna kromka na dwa dni, ale uwielbiam chlebek \" na diecie 1100 kcal mam na liście produktów zalecanych: chelb graham chleb razowy chleb pszenno-żytni BEZ ZIARENEK SOI, SŁONECZIKA INNYCH DZIENNIE JEM 130 G: 2 kromki na śniadanie, 1 na drugie śniadanie a 1 na kolację:) akurat jem razowy pszenno żytni: każda kromka wazy tyle samo, jest sycący i smaczny:) POLECAM;) a Wase light jem bardzo rzadko (mam dozwolone 3 razy w tygodniu ale do jednego posiłku) nistety WASA LIGHT JEST BARDZO KALORYCZNA: 350 KCAL a mój chlebuś ma tylko 180 kcal na 100 gram. zatem rano 2 kromki (60 gr) to tylko 108 kcal:):):):) plus twaróg chudy z jogurtem bądź kefirem 0% tł i warzwko: pokroić rzodkiewkę drobniutko, lub pomidor, lub ogórek na tarce i wyciskać wodę, sól pieprz:) SPRÓBUJCIE A NIE POŻAŁUJECIE:):) MUSLI NA TEJ DIECIE NIE SĄ WSKAZANE- BARDZO DUŻO CUKRU, ZBYT SZYBKO PRZYSWAJALNE:( Pozdrowionka;)

Gość mychaa123
o 11 zjadłam bananka na drugie śniadanie;) za godzine mam obiadek barszczyk czerwony mniam

Droga mychaa123 :) jeśli mogę coś doradzić - wybieraj inne owoce:) na 1100 kcal zaleca się 150 gr wszystkich owoców z wyjątkiem BANANÓW I WINOGRON:/ wiem są bardzo smaczne, mi tez smakowały ale od 2 sierpnia zyje bez i jest ok:);)(na czas diety 1100 kcal- potem może się to zmienić) jem: brzoskwinki, nektarynki, gruszki, jabłka, śliwki, maliny, borówki, jażyny, arbuz, morele, - pomarancza, kiwi, mandarynki, klementynki zostawiam na zimę żeby mi się teraz nie znudziły a teraz jem te sezonowe:) 100 gram: banan - 90 kcal winogrona - 67 kcal jabłko - 48 kcal arbuz 33 kcal(nawet 350 gram mam dozwolone ) morele 48 kcal

Gość noooo nie dla nas
nie,jestem z Tobą ,wpisuj co dzisiaj jesz albo zamierzasz:)

Haninko droga:) 10.00 jogobella truskawkowa light - nie ma węglowodanów - musi być chlebek 2 kromki 13.00 jabłko 16.00 dwie wasy lekki jedna z plastrem szynki z kurczaka, druga z jajeczkiem plus salatka pomidor, ogorek, cebulka - a tu gdzie węglowodany 18.00 jabłko 20.00 kisiel - musi byc kolacja normalna tunczyk tawrog jajko lub kurczak z warzywami i kromka chleba. ty sie normalnie głodzisz a jak nie zjesz jednego posiłku to organizm magazynuje zapasy bardzo malutko jesz.a nie jestes głodna o 23?

Gość jaka dieta
krewetka dobrze prawi

Haninko Jak już pisałam w różnych miejscach na kafeterii, powtórzę: rano 2 kromki 60 gr obowiązkowo 50 gr produktu białkowego: chudy kurczak, twaróg chudy, 1 jajko, filet z indyka lub z kurczaka, lub tuńczyk+ warzywa- nie ma znaczenia jakie i ile na II śniadanie kolejna kromka i kolejna porcja białka 20 gr czyli 1 kromka z jednym plasterkiem szynki chudej obiad 120 gr ziemniaka(2 średnie)lub 30 gr ryżu,lub 30 gr kaszy lub 50 gr makaronu + 120 kurczaka, lub 2 jajka lub tuńczyka lub pangi mintaja czy innej ryby chudej(nie łosoś ani makrela)+ warzywa- brokuły, kalafior, brukselka lub surówka z marchewki co Ci pasuje z tym że nie więcej niż 500 gram buraka marchewki czy selera po południu owoc lub jogurt light jogobella jest ok lub inny ale light wieczorem ostatnia, czyli czwarta kromka chleba i znów to samo 70gr produktu białkowego: chudy kurczak, twaróg chudy, 1 jajko, filet z indyka lub z kurczaka, lub tuńczyk+ warzywa- nie ma znaczenia jakie i ile dziennie 2 łyżki oliwy z oliwek lub z pestek winogrona masło margaryna czy smalec nie istnieja:P napoje mleczne dziennie nie więcej niż 300 ml co jeszcze potrzebujesz wiedzieć;)?

Gość krewetkooooo
kreweciu podaj jeszcze dopuszczalna ilosc gr produktow oraz te ktore sa zakazane

ja nie jestem żadnym guru by kogoś uczyć albo doradzać.ja sama zaczęłam swoją przygodę;) w sierpniu.ja wiem tyle co mi moje Pani Dietetyk mówi.Zgadzam się z nią.Cieszę się że uratowała mnie:) Ona mnie naprowadziła.A teraz sama czytam i próbuję się dowiedzieć jak najwięcej o żywieniu.Przygotowałam pytania na kolejną wizytę więc będę za każdym razem wiedziała coraz więcej. Widzę teraz ile błędów robiłam Myślałam że jak nie zjem chleba i makaronu to schudnę.- FAŁSZ Myślałam że jak nie zjem po 18 to schudnę- FAŁSZ od kiedy jestem na diecie 1100 to jem nawet o 20 czy 21 i chudnę:) ważne by jeść min. 2 h przed snem= to znaczy koniec z podjadaniem o 23 i z głodowaniem się myślałam że jak zjem same warzywa i mięso to schudnę= FAŁSZ Człowiek potrzebuję po trchu wszystkiego.;) głodowałam się bezsensu.dlatego tak bardzo doceniam pomoc mojej Pani D.;)

ilość podałam wyżej:) czytać ze zrozumieniem;) a produkty nie zalecane:(zakazane to zbyt brutalne słowo): mięso wieprzowe tłuste ryby wszelkiego rodzaju słodycze pizza, hamburgery, lody, śmietana, masło, frytki soki dziennie 200 ml max- owocowe lub warzywne bez znaczenia płyny dziennie 2 litry- woda niegazowana, herbata bez cukru, kawę można pić ale również bez cukru -słodzik dopuszczalny no i zmlekiem 0,5% tł. (wcześniej piłam z mlekiem 2% i z 2,5 łyż. cukru- taka kawa miała 126 kcal i łącznie piłam 4-5 kaw dziennie) teraz piję 1 max 2 kawy dziennie a kcal per kawę to 22:) wierzcie mi już znam na pamięć tabele kaloryczne i na oko potrafię powiedzieć co i jak:P

Gość no tak ale
a czym smarujesz chleb?

a płynami można robić tak: rano piję 2 herbatki;) smakują mi już bez cukru w pracy przed kompem cały dzień mam buteleczkę cisowiankę 0,7 l i takie 3 mi schodzą:P 2 kawy jakieś 0,5 ale kawa nie za bardzo liczy:P do kolacji jakieś 2 herbatki a zanim zasnę jakieś smakowe też wypiję na początku trudno było się przyzwyczaic do picia ale teraz się tak przyzwyczaiłam że nie wytrzymam bez wody, głowa mnie boli a co do spraw delikatnych przemianca materii się ZNACZNIE POPRAWIŁA(warzywa 3 razy dziennie:) i woda:) nie zmuszać się do picia.pić wodę niegazowaną cieplutką a nie z lodówki, zimna woda zwalnia przemianę materii, temp. musi być pokojowa.pić małymi łykami i nie całą butelkę na raz przed obiadem min 15 min przed nie pić ani 30 min po.woda obciąża żołądek i można się czuc dyskomfortowo.dlatego dobrze jest zastosować te odstępy czasowe:) może Ameryki nie odkryłam ale ja wcześniej tak nie robiłam:( w pracy jadłam albo 1 zupę i nic albo 1 bułkę z 2 plastrami szynki i 2 plastrami sera żółtego (ser żółty też nie jest zalecany) a teraz gotuję obiadki i zabieram do pracy, podgrzewam w mikrofalówce i jest super;)

rano pastą twarogową:) do twarogu dodaje kefir 2% do drugiego śniadania smaruje piątnicą light lub turek figura a jeśli jem z szynką to niczym ale do tego mam 1/4 papryki i nie czuję że jest suchy chleb wieczorem nie smaruje niczym w tej diecie chodzi o zmniejszanie ilości tłuszczu do mnimum czyli nie dla serów żótych i twearogów tłustych nie dla masła i margaryny można przywyknąć;)

Gość no tak ale
a te zupki jak gotujesz ?

żadne kiebłaski i żadne parówki:) kiełbaski są kaloryczne.tak jak mówiłam chodzi o redukowanie tłuszczu:) jedzenie ma być proste i jak najmniej przetworzone:) parówki akurat to produkt węglowodanowy bo tam mięsa za bardzo nie ma i poza tym są kaloryczne filet z kurczaka zawsze bez skórki i tłuszczu:) 100 gram to 100 kalorii:) ja z kurczakiem robie: risotto, spaghetti, smażony na teflonie, gotowany, pulpeciki itd(przepisy znajdziesz na moim topiku) o jakie zupy chodzi?